Győr és környéke

2014.04.24. 11:24

Három napon át dübörgött, teltházzal ért véget a SZEN - fotók

Több ezren látogatták a győri minifesztivált, ami nemcsak az egyetemistákat, de a városiakat is várta. A legmenőbb magyar zenekarok koncertjein tombolhattunk. Viszlát, SZEN!

kisalfold.hu


Vasárnap


19.00 - Milyen volt a SZEN?

Gyuricza Zsuzsa egyetemista és párja, Horváth Tamás:
- Nagyon jól éreztük magunkat a SZEN-en. Jó ötlet, hogy van egy ilyen rendezvény, ahol több napon át szórakozhatnak a győri fiatalok. Igazi hiánypótló buli a sok koncerttel, a környéken kevés ilyen lehetőség van az évben. A Barbárfivérek, a Hősök, a Punnany Massif, a Kowalsky  meg a Vega, a Supernem és a Vad Fruttik koncertjein is ott voltunk!

Gyuricza Zsuzsa és Horváth Tamás. Fotó: Kovács Csilla

Gyuricza Zsuzsa és Horváth Tamás. Fotó: Kovács Csilla

Borbély Tünde és Gyömöreiné Edina, a városból érkeztek:
- Kifejezetten a Vad Fruttik miatt jöttünk a SZEN-re, már tavaly is jártunk az itteni fellépésükön. Idén is szuper volt a koncert, Marci hozta a formáját. A középen pogózok viszont néha elrontották az élményt... Egyébként jó ötlet, hogy ekkorára kinőtte magát az egyetemi rendezvény. A fedett sátor miatt az időjárás sem jelenthet problémát a szórakozni vágyóknak.

Borbély Tünde és Gyömöreiné Edina. Fotó: Kovács Csilla

Borbély Tünde és Gyömöreiné Edina. Fotó: Kovács Csilla

Hozzászólások a SZEN facebookon:

˝Nagyon klasszak voltatok tegnap este, király volt a SZEN színpadán zenélni, köszönjük mindenkinek aki meghallgatott minket!˝ - Headbengs

˝Tarthatna még pár napig Nagyon király volt!˝

˝Köszönöm a lehetőséget FERGETEGES BULI volt!!!˝Az utolsó napon történt
A Supernem koncertjén kapcsolódtunk be igazán a SZEN szombati keringésébe, Papp Szabiék az új dalok mellett a kihagyhatatlan klasszikusokkal is felpörgették a közönséget: Hova megy, ki?, Irány a moziba be, K-k-kétszer...

Nem tagadjuk, az idei SZEN-en a Vad Fruttik koncertjét vártuk a leginkább. Egyrészt, mert még nem hallottuk élőben az új album (Darabok) dalait, másrészt, hogy Likó Marcival együtt mi is kiüvölthessük mindent, ami Úgy fáj, vagy azt, hogy Nem hiszek... és oldódjunk a Limonádéval, vagy a Béke presszóval. Felfokozott várakozásunk nem volt alaptalan, gyilkoltak a gépek, atom jól szóltak a dalok.

/Ami a közönség egy részét illeti, és nem mehetünk el szó nélkül mellette: a pogózás. Félreértés ne essék, egyáltalán nem ítéljük el ezt a fajta ˝táncot˝ és nagyon jól tudjuk, hogy milyen koncerteken számíthatunk rá. Ha nem kívánunk részt venni benne, maximum nem választjuk az első sorokat. DE! Az, ami a Vad Fruttikon történt, egyáltalán nem volt ˝buli˝ és egyáltalán nem ilyen koncertre való. Bár Likó Marcell először még számot is küldött a pogózoknak, hamar eljutottunk odáig, hogy felszólította őket: hagyják abba, elég volt, mert különben jönnek a biztonságiak. Eddig a pillanatig azonban síró lányt is láttunk a tömegben, aki egyáltalán nem akart részt venni a pogóban, mégis hol a hátának ütköztek, meglökték, vagy a fejére borultak. Tényleg rengeteg pogózos koncerten voltunk már, a legnagyobb fesztiválokon is, de ilyen felelőtlen, eszement viselkedést mi még nem láttunk... Nem is értjük az egészet./

Miután a pogózás befejeződött, fellélegezve élvezhettük tovább a koncertet.  Egyébként Likó Marci annyi energiát közvetít, hogy a lökdösődös táncot művelők is jobban tették, ha odafigyeltek, és inkább azt fogadták be, vagy ha a pillanat úgy kívánta, elmélyedtek a dalszövegekben.

Részünkről a koncert utáni órában is az elhangzott dalokat fújtuk. Aztán hajnalig még beolvadtunk a SZEN utolsó óráiba, ettünk legénybúcsús tortából, voltak sötét pillanataink a Laposon ( a már említett Soltész Rezső, Fiesta számokra táncoltunk), befejezésképp a Bridge alsó szintjén ˝szeleteltünk˝.

Összeségében nagyon jó élményekkel zártuk a három napot, egy valamit azonban meg kell jegyeznünk: ha a rendezvény ilyen mértékben fejlődik, a Bridge nem a legalkalmasabb helyszín lesz a lebonyolítására. Nem egyszer alakultak ki heringhelyzetek, átmeneti korlátozások. (Például a 30Y koncertje alatt addig nem tudtunk feljutni a felső szintre, míg megfelelő számú vendég le nem jött az emeletről.) De ez már legyen a jövő zenéje, mi köszönjük az idei évet, szuper volt!

Bulifotók hamarosan.

5.07 - Elbúcsúztunk a SZEN-től, a szombati koncertek is teltházasak voltak. Több Vad Fruttik koncerten tomboltunk már, mindegyik felejthetetlen, a mostanit is mélyen elraktározzuk, fergeteges volt!

Fotó: K.Cs.

Fotó: K.Cs.
Arról, hogy másoknak mennyire tetszett a SZEN, egyetemistákat és városi vendégeket is kérdeztünk. Megint csak azt írnánk, amit tegnap hajnalban: amint regenerálódnak agysejteink, jelentkezünk a beszámolókkal. Egyébként el kell árulnunk, voltak sötét perceink: Soltész Rezső Szóljon hangosan az ének c. klasszikusára, de a Fiesta számaira is táncoltunk a Laposon... Jó éjszakát mindenkinek!

Szombat


15.57 - Fejlődik a rendezvény, érezhetően több a vendég, mint tavaly. A városi érdeklődés nőtt a legjobban, de egyetemisták közül is többen vesznek részt az idei SZEN-en. Teltházas napjaink vannak, ettől függetlenül szombatra továbbra is lehet napijegyet váltani - mondta el a kisalfold.hu-nak [namelink name="Megyesi Pál"], a Bridge Klubvezetője.

15.19 - Emlékeztetőül: ma este 19.00-tól kezdődnek a koncertek: Headbangs, Supernem, Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band.

Ha még esetleg nem olvastad interjúnkat Likó Marcellel a Vad Fruttikból, katt ide >>

14.50 - Visszakanyarodva a péntek estéhez. Először is: nagy taps illeti a hangosítókat, technikusokat, mert olyan minőségben szól minden, hogy azt még a nagyobb fesztiválok is megirigyelhetik.

Egyelőre nem tudjuk pontosan, mennyien voltak a SZEN pénteki napján, dehogy a sátorban a Kowalsky meg a Vega, majd a Punnany Massif alatt állóhely is alig volt szabadon, az biztos.

Mindkét zenekar koncertjén hatalmas volt a hangulat, teljes átszellemülésünket csak olyan,talán nem meglepő, de mégis szokatlan dolgok zavarták, mint például:

- ha a legjobb számok közepette a közvetlenül előttünk álló tinilányok csoportképre rendeződve elkezdtek fotózkodni
- alkotásukat rögtön megosztották a Facebookon
- egyébként is többet nézték a mobiljukat, mint a színpadot.

Most mi öregedtünk ennyit egy év alatt, vagy másokat is zavarna?!

Ahogy már korábban írtuk, a 30Y koncertjére nem jutottunk be, akkora tömeg volt a nagyteremben. Ha nagyon akartuk volna, talán átverekedünk néhány soron, de inkább nem csatlakoztunk az össznépi szaunához, hűsítő itallal a kezünkben hallgattuk a kiszűrődő hangokat, dalokat...
... Így egy "csapatépítő koncert" közepébe csöppentünk. Mutatnánk, milyen jó a munkaközösség ott, ahol ők dolgoznak:Hajnalban Ludmilla, Sikztah buliján mozogtunk még egy kicsit, majd elindultunk hazafelé. A vidéki buszmegálló hamburgeresénél pedig mögöttünk álltak sorba a 30Y tagjai, így elmondhatjuk: mégiscsak láttuk őket! Egyébként emlékeink szerint csirkés hambit rendeltek, ˝locsolópálinkával.˝

14.40 - A Coca-Cola Vidámparkban (Campus) lehetőség van arra, hogy rekeszekből tornyot építsenek maguk alá a vállalkozó szelleműek. Nagyon jó mókának tűnik a képet látva, ám javasoljuk, mielőtt valaki belekezdene, végezzen magán teljes rendszerellenőrzést, pl. elég élesen lát-e, nem szédül-e, vagy nem észlel-e magán másnaposságra utaló jeleket.


Forrás: SZEN facebook

Forrás: SZEN facebook

05.45 - Leszakadni készülő lábakkal, tompuló elmével jelentjük szombat hajnalban, hogy hatalmas buli volt a SZEN-en. Részleteket akkor írunk, amikor feltámadtunk. Ízelítőként: bár a 30Y koncertjére már nem fértünk be a Bridge nagytermébe (épphogy bekukkantani tudtunk csak, annyian tomboltak), de helyette hazafelé, a vidéki buszmegálló hamburgeresénél találkoztunk a zenekarral. :)

Szóval, míg újraéledünk, nézzük a szombati felhozatalt:
Hamarosan jönnek a koncertek alatt készült képek is!

Péntek

20. 22

Tele a Bridge parton felállított sátor. Nem, minden szarka farka ... szól a színpadon. Punnany Massif, meg a 30Y jön még ma.

Ha eltűnnénk a forgatagban, akkor hajnalban jelentkezünk.

20. 10

Mindenki befejezte a vacsorát. Van még hely a sátorban, de most már csinos kis tömeg a Kowalsky meg a Vegán.

19. 44

A KOZMOSZ Koncertjen még csak egy maroknyian vannak, de jó a hangulat. Talán még mindenki vacsorázik?! Hamarosan Kowalsky meg a Vega.

17. 11

A tervezett 30 ezer palacsinta végül nem készült el. Ám így is szép siker született: több, mint 28 ezer adag étel sült ki. Ezzel pedig megdőlt a rekord - jelenti kolléganőnk, a helyszínről.

SZEN 2014 - 1. nap. Fotó: (c) 2014 .PSD MediaMegtudtuk azt is, hogy az esti koncertekre már gyülekeznek az egyetemisták, városi fiatalok.


SZEN - Palacsintasütés - 2014. Fotó: (c) 2014 .PSD Media
Előzmények:

Jelentjük: az egyetemisták reggel már 26 ezer palacsintánál tartottak, 30 ezret tűztek ki célul, így szinte biztos, hogy délre, fél egyre meglesz a rekord!

A borús idő ellenére pedig nem érdemes kihagyni a nappali programokat: vidámpark érkezett a Campus területére, van ketrecharc, de még paintballozni is lehet!

17 órától pedig jön Somogyi András, majd Rekop György humorista a Bridge partra, Bridge teraszra.

Likó Marcellel, a Vad Fruttik énekesével készített interjúnkat itt olvashatjátok >> A zenekar szombaton érkezik a SZEN-re.


Korábban:
Mielőtt még bármit is írnánk, nézzük a pénteki felhozatalt. Jóóó lesz!

A pénteki nappali programok:
Az esti koncertek:


 

  Amit még ígérünk:


 • • Beszélgettünk Likó Marcellel, a Vad Fruttik énekesével. Hamarosan olvasható lesz az interjú, amiből az is kiderül, hogy áztattak el egyszer egy győri osztálytermet.

  • A pénteki koncerteken a kisalfold.hu munkatársai is az első sorokban fognak csápolni, és utána "élménybeszámolunk".

  • Csíííz - folyamatosan jönnek majd fotók!


 • 24 órás palacsintasütés - képek a csütörtöki rajtról:


  Így sülnek a palacsinták a SZEN-en

  Csütörtök

  Elstartolt a SZEN - Ma este: Hősök, Alvin és a mókusok, Paddy and the Rats Győrben!

  A Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) szerdán indult a nulladik nappal, volt Labdarúgó Diákhitel Kupa, strandröplabda, íjászat, sárkányhajó verseny, püspökerdei futás, sakkverseny is. Az estét buli zárta a Bridgeben és a Laposon is.

  SZEN 2014 - 0. nap

  További képek a O. napi programokról itt >>

  Ma pedig igazán belecsapunk a lecsóba, vagy ha stílszerűek akarunk lenni: a palacsintába. Merthogy az esti koncertek előtt délben kezdődik a már hagyományos 24 órás palacsintasütés a Bridge teraszán. (A tavalyi rekordkísérlet vége 21.556 palacsinta lett, ezt kellene túlszárnyalni.)

  Természetesen a rekordkísérleten túl is lesz számtalan érdekes nappali program, részletek alább:  Jöjjenek a koncertek!

  Nem túlzás azt állítani, hogy ezreket várnak a ma esti koncertekre.

  A"> Barbárfivérek melegítik be a közönséget a Bridge parton, majd jön a Hősök, utánuk pedig az Alvin és a mókusok következik. A Paddy and the Rats a Bridge nagyteremben lesz, itt tombolhatunk az ír punk rock kocsmazenét játszó miskolci zenekar koncertjén.  Egy kis olvasnivaló - Interjú a Paddy And The Rats tagjaival

  ˝Az ír zene tele van energiával. Akárhol hallgatod, felrobbantja a szobát, a színpadot.˝


  Ha jellemzően nem is a Paddy And The Rats zenekartól hangos a magyar sajtó, az vitathatatlan, hogy teltházas koncertjeikkel maguk mögé utasítanak sok nagynevű bandát. Évi 150 koncert már önmagában szép teljesítmény, nem ritka a nyári fesztiválszezonban, hogy 6 koncertet adnak egy héten.

  A basszusgitáros Vince Murphy szerint ez a tempó komoly hatással van rájuk: - Az elmúlt öt évben a zenekarral töltött idő kb. kilencven százaléka úton, a maradék tíz százaléka minden mással telt. Ugyanezt az arányt lehet felállítani a befolyásolt állapotban, valamint tisztán töltött idő esetében is; tehát valószínűleg mi jobban élveztük, mint az agysejtjeink vagy épp egyéb belső szerveink.


  A közelmúltban egy internetes szavazáson megválasztották őket a világ legjobb kelta-rock bandájának, mindemellett pedig két egymás követő évben is ők lettek az iTunes-on a legtöbbet letöltött magyar zenekar. Ezt csak remélni merték a kezdetekkor, emlékszik Joey MacOnkay: - Kocsmazenekarként indultunk Miskolcon, ötven fős közönség előtt, most már több mint 1000 fős bulit csináltunk Budapesten. A lendület és a barátság töretlen és épp ezért nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

  Eddig 14 országban járt Paddy a patkányokkal és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy szinte folyamatosan érkeznek a külföldi felkérések, még a tengerentúlról is. Paddy így magyarázza a zenekar erejét: - Az ír zene tele van energiával. Akárhol hallgatod, felrobbantja a szobát, a színpadot. Erőt ad, bulizni támad kedved, nem pedig agyalni a hétköznapi hülyeségen. Ez a zene attól igazán zseniális, hogy lehet tolni a rock and rollt és a punkot is, de közben van benne mégis valami más is, természetesebb és misztikusabb. A folk egyszerű zene ugyan, de nagyon jól kifejezi az ember valós, igazi érzelmeit.

  A látványos buli, a slágeres rock dallamvilág önmagában garancia az igazi hangulatra és olyan koncertélményt adnak, hogy aki elsőként találkozik ezzel a zenével, az ugyanolyan lelkes táncba és őrült ivászatba kezd, mint a rutinos ír punk rajongók.
  A Bridge alsó szintjén éjféltől Andro áll a Dj-pult mögé, ezzel árhuzamosan a Bahnhof-ban is buli lesz.

  Mi kell még? :) a pénteki nap! De annak részleteiről később... De ha előreszaladnál, további programok, jegyárak itt: szenfeszt.hu

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!