Győr és környéke

2018.11.21. 15:31

15 ország küldöttei találkoztak klímaügyben Győrben

A küldöttek egy szerda-csütörtöki eseményen cserélnek tapasztalatot az Európai Klímaszövetség egyik projektje kapcsán, melyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat is részt vesz.

kisalfold.hu

Az Európai Klímaszövetség „Városok és helyi önkormányzatok közösen a fenntartható célokért és a klímaigazságosságért" címmel indított projektet januárban.


A győri találkozónak a Megyei Önkormányzat ad otthont. A részt vevők Kajárpécre is ellátogatnak, ahol különböző ökomegoldásokat tekintenek meg, köztük a megújuló tájházat és két kisebb naperőművet.

 

Nehéz összehasonlítani, hogy egyes európai országok milyen környezetvédelmi kihívásokkal találják szembe magukat, de egy általános problémát mindenképp ki lehet emelni: a közlekedést. Informálni kell a városlakókat arról, hogy milyen előnyei vannak, ha nem autóval, hanem például biciklivel teszik meg útjukat. Jó kezdet, ha a polgárok tenni akarnak, de nem elegendő, hiszen ezt az államnak és az önkormányzatoknak is támogatniuk kell

- nyilatkozta Thomas Brose, az Európai Klímaszövetség ügyvivő igazgatója szerdán.

 

Fontos, hogy ne teljesíthetetlen vagy ellentmondásos dolgokat tanácsoljunk az embereknek. Az állami és az egyéni kötelezettségek mellett az önkormányzatoknak is fontos feladata van a fenntarthatóság területén

- mondta Németh Zoltán megyei elnök a találkozó megnyitója előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!