Győri DK: az egészségügy érdekében! - Ünnepi beszéd helyett

<br>A Demokratikus Koalíció tiltakozik azon gyakorlat és nézet ellen, ami leértékeli az egészségügyben dolgozók munkáját, elveszi eszközeiket, alamizsnát lök az orvosoknak,nővéreknek, de lenézi a kiszolgáló személyzetet - közölte két győri önkormányzati képviselő. <br><br> <br><br>

kisalfold.hu

Az egészségügyi dolgozók ünnepnapja, Semmelweis Ignác július 1. születésnapja. Semmelweis Ignác, a magyar anyák megmentője, aki a kor minden orvosi szokásával, beidegződésével szembe menve küzdelmet vállalt a tisztaságért, fertőtlenítésért, és az értelmét adatok elemzésével bizonyította.


A mai egészségügyben adatok, sorsok bizonyítják, hogy a kockázatok nőttek, az ápolónők, asszisztensek, orvosok menekülnek.


Amikor a kórházak számláit újra és újra nem tudják kifizetni, amikor az a dicsőség a győri Petz Aladár kórházban, hogy a veszteséget napi egy millió forinttal sikerült – nem kétséges, hogy a dolgozók emberfeletti áldozatával – csökkenteni!


A tény az, hogy a jelenlegi kormányzat szisztematikusan elveszi a pénzt az egészségügytől, ami konkrétan azt jelenti, hogy egy magyar ember meggyógyítására szánható évi kb 300 000 forintból 100 000 forintot máshova tesz, mondván a magyar ember egészsége, gyógyulása pontosan egyharmaddal kevesebbet ér a Fidesznek és az állítólag keresztény demokratáknak!


A Demokratikus Koalíció tiltakozik azon gyakorlat és nézet ellen, ami leértékeli az egészségügyben dolgozók munkáját, elveszi eszközeiket, alamizsnát lök az orvosoknak,nővéreknek, de lenézi a kiszolgáló személyzetet, hazugságokra kényszeríti a vezetőket, és a betegek sorsa, esélye pusztán a dolgozók önkizsákmányolásának határától függ!


Semmelweis küzdött a kórokozókat élve hagyó butaság, nemtörődömség ellen. Ne, hagyjuk, hogy a gyógyítókat meglopják, becsapják, mert annak árát, világnézettől függetlenül, betegként a magyar emberek fogják, egészségükkel, életükkel megfizetni - olvasható Glázer Tímea és Szabó Zoltán (DK) győri önkormányzati képviselő tájékoztatójában.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!