Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Visszakér tizenegy millió euró agrárpénzt Magyarországtól az EU

Az Európai Bizottság 265,02 millió eurónyi, szabálytalanul felhasznált uniós agrártámogatást kér vissza a tagállamoktól, ebből Magyarországtól 11 millió eurót - közölte az Európai Bizottság honlapján.

Ezt a pénzt azért kell visszajuttatni az uniós költségvetésbe, mert felhasználása során nem tartották be az uniós előírásokat, vagy nem voltak megfelelőek a mezőgazdasági kiadások ellenőrzésére szolgáló eljárások. A közös agrárpolitika (KAP) keretébe tartozó kifizetések folyósításáért és ellenőrzéséért a tagállamok felelősek, és a Bizottság feladata meggyőződni arról, hogy a tagállamok szabályosan használták-e fel a támogatást.
A bizottsági határozat értelmében Ausztria, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Spanyolország, Szlovákia és Szlovénia köteles visszatéríteni támogatási összegeket.
Magyarországnak 11 millió eurót kell visszafizetnie érvénytelen átváltási árfolyam alkalmazása, valamint a hozzáadottérték-adónak a közraktározásra kerülő fehércukor beszerzési értékébe való helytelen beszámítása miatt.

Olvasóink írták

  • 2. nyusz 2010. július 22. 22:38
    „Rossz vége lesz még ennek az IMF,és EU-s ügyeknek.”
  • 1. háté 2010. július 22. 21:43
    „Semmit vissza, amit végre ide adtak az jó helyen van.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Sopronban

A soproni kirendeltség aktuális állásajánlatai: Tovább olvasom