Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Vigyük a pénzünket Ausztriába?

A befektetéseik biztonságába vetett hit megrendülése sok magyart ejthet gondolkodóba, hogy megtakarításait kivonja a kormány "bűvköréből.

Ebből osztrák, főleg burgenlandi bankok profitálhatnak - írta a Népszabadság hétfőn.

Bár a burgenlandi bankok a betéti kamatok tekintetében nem tudnak versenyezni a magyar pénzintézetekkel, a biztonság hangsúlyozása a privát banki ügyfelek körében szívóhatással járhat.

Szakértők szerint a magántulajdonnal kapcsolatos kormányzati politika a 20-50 millió forint közötti vagyonnal rendelkező, befektetéseit eddig kizárólag itthon tartó ügyfelek körében értékelheti fel a környező országokat, elsősorban Ausztriát - írta a napilap.

Ausztriában nincs fix kamat >>

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. szocdem 2010. december 08. 10:07
  „60. pancser 2010.12.07. 21:57
  "Nincs bank európában amelyik a Te vagy más mélyagyarka orrára kötné, hogy mekkora betétei vannak, és az nemzetiségi arányban miként osztályozható..."
  "szocdem" Csak a Népszabi tudhatja, milyen érdekes......

  Azt hitem van érved is. A NSZ nem az - csak egy " Gyurcsány média", ami a vadkapitalista paradigma szolgálatában hülyitette 20 évig a baloldali embereket.. (igaz csak kevesen vannak akik tudják mi történt és történik az országban még a sajtómunkások közül is - ők is csak közülünk való emberek)
  Természetesen az NSZ sem kahat iylen tájékoztatást, szerintem magára valamit adó ítész iylenre nem is hivatkozott. HA mégis, ki kell rugni, mert az iylen hazugságok önmagukban is hiteltelenítik a lapot.”
 • 60. pancser 2010. december 07. 21:57
  „"Nincs bank európában amelyik a Te vagy más mélyagyarka orrára kötné, hogy mekkora betétei vannak, és az nemzetiségi arányban miként osztályozható..."
  "szocdem" Csak a Népszabi tudhatja, milyen érdekes......”
 • 59. szocdem 2010. december 07. 19:19
  „52. Dwatson 2010.12.06. 21:33
  Ha a tömeg békés volt annak idején akkor miért volt annyi sérült rendőr miért égett a város és mitől nőttek a barikádok az utcán?

  Nem érted!

  A fidesz legbékésebb, leghulturáltabb demokratái tarttottak bemutatót arrról hogy mi lenne akkor ha ha Ők hazudoznának. lábbal tipornák a demokráciát, és meglopnák, ellehetetlenítenék az embereket...

  Persze piciben akcióztak, főképp, kaszkadőrökkel.. (egy fidesznyik sem tud elindítani egy tankot, mert nem voltak katonák)”
 • 58. szocdem 2010. december 07. 13:54
  „31. Túrabakancs 2010.12.06. 14:55

  Kedves Túrabakancs olvtárs! Engedd meg hogy részletesen elemezzem a véleményedet!

  szocdem!
  1. "Ne forgasd ki a szavaim értelmét, nem a magánosokra értettem hogy
  lopnak, hanem azokra, akik ott az emberek pénzét kezelik."

  Szép tőled hogy a mnyp tagokat kivonod a megállapitásod alól. Viszont arra hogy a pénzt ellopták volna valaki arra se neked se ennek a bagázsnak semmi bizonyítéka nincs. HA véletlenül találtak volna egy konkrét esetet is, akkor attól az egész világsajtó zengett volna. Szóval ez az indok nem alapoza meg hogy ellopják - és adósságszolgáltara költsék 3 millió kisember megtakaritását.

  2." Gazdaságpolitikai szempotok végett a magánosok megtakarítésaira azért van szükség, mert ennek
  hiányában a költségvetés összeomlana, "

  Ez így van, a neolibsi "jobboldali" bolsi paradigma szerint "mindenki gondoskodjon magáról" ne az álamot terhelje. Viszont akkor nem értelmezhető, hogy miért akarja mégis a Fidesz az államot terhelni a nyugdíjakkal.... Szóval ez dilettantizmus a saját politikai-gazdasági rendszerükön belülről elemezve is.:)))))

  3. "hála" a haverjaid 8-évének a ténykedéseiért.

  A haverjaim nem ténykedtek 54 éve semmyilen hatalomban. A maszoppal pedig összemosni a szocdemeket épp olyan tudatlanságra vall, mint azt állítani, hogy a mnyp tagok "lopnak az álamtól"...

  4. "Kivitték az ismerőseid a pénzüket? Remélem nem te adtad nekik ezt a frappáns
  jótanácsot, mert ezzel nem kis pénztől szabadítottad meg őket! :)"

  Tudod oylan ez mint amikor az osztrák rádió lebeszélta az osztrákokat hogy autóval jöjenek magyarországra, mert nálunk a 15 ezrelékes véralkoholért akár börtönbe is csukahatnak, (náluk a továbbhaladásban sem akadályozhatnak meg ilyenkor). A vérmagyarok persze hörögtek, mert mi mindenben mindenkinél jobban tuggyuk a frankót..
  A pénzkivitel meg egy épp ilyen vérmagyrosan érdekes dolog. Egyrészt be sem hozza az a nem ütődött magyar állampolgár akinek van eurója (mert pl kint dolgozik), másrészt aki nem ütődött (és pl. olvas németül is külföldi sajtót ) az tudja hogy ha a mnyp-t iylen egyszerüen le lehet nyulni, akkor ha a vezírbasi érdeke úgy kívánja, akkor a privátpénzeket épp igy le fogják nyulni.
  Nem utolsó sorban a forint egyre romlik nem csak átváltási értéken de vásárlóértéken is, ami egy valamire való közepes befektetőt egyenes riszt!!! (egyébként ez az oka a tőke elvándorlásának nem csak itt, hanem az összes vadkapitalista (spanyol, portugál, görög, magyar, stb) államból is!


  5."Akik ebben az országban most attól félnek hogy elveszik a banki megtakarításait, azoknak elment
  a józan eszük!! "

  A mnyp-t megvédjük - mondta a fityesz a választások előtt. És voltak akik elhitték, azért szavaztak rájuk. Aki nem ütődött ezért ezt a dumát (nem veszik el) amit itt előfeltéelezésekre alapozol - nem veszi be!!!!

  6."A kormány most azt vette vissza a magánosok megtakarításaira értve,
  ami összegeknek eredeti esetben a magyar költségvetésben kellett volna hogy legyen."

  Szerencse hogy Rákosi meg a bolsijai összemosták a nyugdíjpénztárakat a kormánykasszával, és a bolsi elme nem tud ettől a gondolattól szabadulni -(ott a helye)

  Az mnyp-nek se, meg az állami nyugdíjalapnak SEM AKÖLTSÉGVETÉSBEN VAN A HELYE, hanem betétekben!!!

  7. "Tehát legyünk tisztában a fogalmakkal, ne ivás közben üssük a klaviatúrát.

  Remélem belátod, hogy ivás nélkül is lehet orbitális baromságokra alapozni egy véleményt - ahogy Te is tetted!

  8. "A balos érzelmű embereknél ez a változtatás mindig lopás marad, "

  ez nem érzelmi hanem etikai, gazdasági, és büntetőjogi kérdés marad a nem balos érzelmű emberek emlékezetében is.:))))”
 • 57. szocdem 2010. december 07. 13:30
  „55. pancser 2010.12.06. 23:41
  Sajnálattal közlöm a nem éppen a korrektségéről ismert Népszabi híréről, hogy mindez nem igaz. Nyoma sincsen, annak, hogy akár egyetlen egy burgenlandi bankban nőtt volna a magyar betétek összege.Illetve nőtt de a szokásos ütemben. a szocialista d......k makkal álmodtak."

  Tudod ez a hsz egy klasszikus tudálékos szöveg..

  Nincs bank európában amelyik a Te vagy más mélyagyarka orrára kötné, hogy mekkora betétei vannak, és az nemzetiségi arányban miként osztályozható...

  Egyszerüen nem értem hogy egyesek az érvekkel is alátámasztható véleményt hogy keverik össze egy vitában a transzcendens - ezért megalapozatlan- érzelmeikkel...”
 • 56. szocdem 2010. december 07. 13:26
  „42. elemér 2010.12.06. 19:32
  elemér!

  Természetesen lehet dollár (valuta) számlád! A kamat úgy 3,5% per év. (Ezért a legtöbben nem is hozzák át az osztrák számlájukat, inkább oda kérik a fizujukat)

  Ha ez neked jó, akkor nosza!

  De szerintem itt elárultad magad: fogalmad sincs a tőzsdéről, meg a valódi Magyar gazdasági helyzetről. Úgy hogy inkább olvasgass tovább angolul, az Ámérikás "szakértőktől" - ott biztosan jobban tudják:)))))))))”
 • 55. pancser 2010. december 06. 23:41
  „Sajnálattal közlöm a nem éppen a korrektségéről ismert Népszabi híréről, hogy mindez nem igaz. Nyoma sincsen, annak, hogy akár egyetlen egy burgenlandi bankban nőtt volna a magyar betétek összege.Illetve nőtt de a szokásos ütemben. a szocialista d......k makkal álmodtak.”
 • 54. Túrabakancs 2010. december 06. 22:39
  „Dwatson!
  Már már nyílt titok, hogy a Tv-székház tüntetők általi lerohanásakor jól felszerelt rohamrendőrök
  posztoltak a helyszíntől nem is olyan messze, de nem vetették őket be taktikai okokból. Tudták
  jól a szocik hogy a rombolás által azt lehet majd mondani a Fideszesekre, hogy huligánok, meg
  rasszisták stb.. Az is nyílt titok, hogy az akkori szoclib kormány beépített lázító hangadókat
  küldött a tömeg élére, fesztíve azt a bizonyos húrt, szintén taktikai okokból. Ezekről nem is egy
  bizonyító erejű felvétel is készült, ezeken a fotókon látható, hogy több ma is rendőri poszton
  dolgozó rendőrtiszt dobálja /óvatosan/ a saját rendőreit. Ennyit a sérült rendőrökről...
  Még őket is megszivatták, sokszor a saját kollégáik!”
 • 53. Dwatson 2010. december 06. 22:05
  „A békés tömeg indította el a tankot,támadta meg a rendőrőrsöt és mellesleg séta közben megostromolta az MTV székházat?Egy ilyen már-már háborús helyzetben sajnos vétlen áldozatok is lehetnek,de semilyen hasonlóság nincs a kettő között.”
 • 52. Dwatson 2010. december 06. 21:33
  „Ha a tömeg békés volt annak idején akkor miért volt annyi sérült rendőr miért égett a város és mitől nőttek a barikádok az utcán?”
 • 51. Csetneky 2010. december 06. 21:08
  „Akinek a 1,5%-os kamat jobb, mint mondjuk a 7.5%-os, az vigye bátran! Egyébként jellemző, hogy melyik újságban jelent meg eredetileg, illik az olvasói szellemi szintjéhez.”
 • 50. rick_ 2010. december 06. 20:54
  „48.

  Hmmm... Furcsa gondolkodás.
  Nézzünk valami hasonlót.

  Nos, én idén áprilisig úgy gondoltam, hogy veszélyben van az életem. Miért? Mert az országom miniszterelnöke pár évvel ezelőtt úgy gondolta, hogy belelövet a tömegbe. Olyanok közé, akik nem értettek vele egyet. Ha egyszer megtette, megteszi máskor is ha úgy tartja kedve. Egyszer gumilövedékkel meg könnygázzal, de ki tudja, egy mondvacsinált indokkal egyszer csak éles lőszerrel. Esetleg úgy, hogy nem is kell az utcára menni, hanem majd elküld valakit hozzám. Miért ne tehette volna, hisze a pártjának jogelődje is megtette már annak idején.

  Nos? Szerinted így működik?”
 • 49. rick_ 2010. december 06. 20:48
  „Nózi

  Szerinted népszavazással kellene dönteni.
  Szerintük meg nem. Ezért nem is gondolják, hogy kellene egyet tartani.
  Szerintem ha azt gondolod, hogy ez nem helyes, akkor kezdeményezz népszavazást.
  Ha sokan értenek veled egyet, akkor lesz népszavazás (volt már ilyenre példa).
  Ha elég sokan mást gondoltok, mint a kormány, akkor le is szavazzátok az elképzelést (ilyenre is volt példa).

  Szerintem sem kell népszavazás, de ha mégis lenne, akkor persze elmennék és szavaznék, ahogy szerintem kell.

  Az viszont tuti, hogy kommentekben félelemről faggatni a miniszterelnököt elég nagy lúzerség.... :D :D :D”
 • 48. Dwatson 2010. december 06. 20:40
  „Nem a kamaton,hanem a biztonságon van a hangsúly!
  A kormány megváltoztatta az alkotmányt,hogy elvehesse a megtakarításunkat!Ha lopott egyszer,megteszi mégegyszer is ha pénzre lesz szüksége.Veszélyben lehetnek az életbiztosítások,vagy a lakáskasszák pénzei,mindegyikben van állami rész is,így elég egy mondvacsinált indok is,hogy nem bánnak jól a pénzünkkel mint a nyugdíjpénztárak.”
 • 47. elemér 2010. december 06. 20:40
  „Persze én ismerek dus gazdag embert kettös álampolgársággal, akinek a pénze Mo.-n van bankban, mert ott jobban kamatoz.”
 • 46. nick11 2010. december 06. 20:16
  „3 elemi kell a befektetéshez írja toronybacsi, sajnos a hitelfelvételhez még ennyi sem.
  Hölgyek, Urak, zsidóznak úton útfélen, pedig amikor 150 Ft ért öntötték a chf-et a hvg akkor is figyelmeztetett a veszélyeire, no de a megtakarításnál vannak bűvös szavak, amik a kamatot felülírják, pl. jogbiztonság, kiszámíthatóság, bizalom és hasonlók. Különben az első jöttmentre is rábízhatod a pénzed mert jó kamatot ígér.
  Ebben a hozzászólásban ne keress politikát mert ha bele teszed az csak gazdasági szűklátókörödet mutatja.”
 • 45. Patriot 2010. december 06. 19:58
  „Hol volt a Moody´s mikor az államháztartási hiány 10% felett volt, a svájci frank hiteleket meg 150ft-os árfolyamon pumpálták az országba?

  Ezek a gazemberek csinálták a válságot is, most meg országokat döntenek be sorba. Illetve a világbank uzsora kölcsönével megmentik úgy, hogy közben kivéreztetik mint egy kóser libát.”
 • 44. Nózi 2010. december 06. 19:51
  „Én nem értem miért kell hülyének nézni a dolgozó embereket?! Miért csak a kiskeresetű embereknek kell megérezni a válságot?! Pont azoktól veszik el a pénzt, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A milliomosok, milliárdosok meg megkapnak mindenféle kedvezményt. Nekik akarják átcsoportosítani a mnyp-i befizetéseinket? Mi az, hogy zsarolni akarnak, hogy a megtakarításainkat hova utaljuk??!! A dúsgazdagok MILYEN ÁLDOZATOT HOZNAK AZ ORSZÁGÉRT? Szerintem népszavazással kellene dönteni a MAGÁNNYUGDÍJUNKRÓL!!! Vagy FÉL A NÉPÉTŐL a miniszterelnök úr?”
 • 43. tonybacsi 2010. december 06. 19:47
  „Elemér,,,,lehet

  itt csak marakodnak,komcsiznak,stb.
  oda kell betenni a pizt,ahol jobb a kamat.
  es ez nem politika,csak 3ellemi kell hozza.”
 • 42. elemér 2010. december 06. 19:32
  „Én kattintok és elolvasom hogy ki mit mond angolul és azt megadom magyarul. Szóval ujat nekem itt senki nemtud mondani. Majd kattintok és felhivom az OTP-t. Azt szeretném tudni hogy lehet e nekem ott dollár számlám, mert a kamat sokkal jobb.”
61 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Győrben

Győri kirendeltség és szolgáltató központ aktuális állásajánlatai. Tovább olvasom