Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

`Válságtanácskozást´ tartottak a Tescónál

Újabb béremelés történt a Tesconál.

A Tesconál tartott szerdai "válságtanácskozáson" a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) is részt vett, mint a kereskedelmi ágazat legtöbb munkavállalót tömörítő érdekképviselete.

A Kisalföldhöz eljuttatott közleménye szerint a soron kívüli megbeszélésen többek között arról is tárgyalt a vállalat menedzsmentje a szakszervezetekkel, hogy milyen módon lehetne kezelni az áruházláncnál az utóbbi időben tapasztalható, akadozó árukiszállítást, amely elsősorban a munkaerőhiány következménye.

"Az egyeztetésen a munkavállalók számára kedvező megállapodás született" – áll a sajtóközleményben. Megkérdeztük Sáling Józsefet, a KASZ elnökét, ez mit jelent. Elmondta, hogy a gyáli központi raktárban már annyira kevés ember van, hogy az komolyan megnehezíti a boltok áruellátását.

"Ennek a problémának a megoldása érdekében sikerült elérni, hogy az itt dolgozók újabb jelentős, két számjegyű, azaz tíz százalék feletti béremelést kapjanak. Ez már várhatóan vonzóvá teszi az itt meghirdetett állásokat" – fogalmazott az elnök.

Tájékoztatása szerint ehhez a megállapodáshoz módosítani kellett azt, amiben korábban megegyeztek a szakszervezetek a Tescoval, a gyáli dolgozókat más bérzónába sorolták át. Ugyanis ahogy arról már korábban többször írtunk, a KASZ 11 és 24 százalék közötti, differenciált bruttó béremelést ért el a nem vezető beosztású tescos dolgozóknak.

Sáling József szavai szerint az áruházlánc Győr-Moson-Sopron megyei alkalmazottai a korábbi megállapodás szerint kiemelt körzetbe, bérsávba tartoznak, mert környékünkre is létszámhiány jellemző, nehezen találnak embereket a boltokba, mert könnyen elmennek a munkavállalók Ausztriába vagy gyárakba dolgozni. "Jövőre újabb jelentős béremelésre lesz szükség a kereskedelemben, mert annyira alacsony szinten voltak a fizetések" – szögezte le az elnök.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágulnak az üzemanyagok péntektől

3 forinttal lesz drágább a benzin és a gázolaj is. Tovább olvasom