Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Válságadó - Visszafogja fejlesztéseit a Magyar Telekom

Hozzá kell nyúlni a beruházásokhoz, az osztalékhoz, mert a napi működésen a Magyar Telekom nem tudja megspórolni a 27 milliárd forint különadót.

Hozzá kell nyúlni a beruházásokhoz, az osztalékhoz, mert a napi működésen a Magyar Telekom nem tudja megspórolni a 27 milliárd forint különadót - mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója abban az interjúban, ami a Napi Gazdaság hétfői számában jelent meg.

A jövő évi üzleti tervet várhatóan decemberben hagyja jóvá a cég igazgatósága.

Az elnök-vezérigazgató arra számít, hogy 2011-ben Magyarországon is megjelennek a 100 eurónál olcsóbb okostelefonok, ami hatással lesz a mobil-szélessávú piacra, és erre a társaságnak is fel kell készülnie.
A beruházások visszafogása negatívan érintheti a belföldi beszállítókat: több ezer kis- és középvállalkozást - mondta a Napi Gazdaságnak a társaság elnök-vezérigazgatója. A fejlesztések visszafogása mélyíti a digitális szakadék további mélyülését, Magyarország versenyképességének romlását.

Az eladósodottság kérdéséről Christopher Mattheisen az nyilatkozta: vannak még tartalékok, de tudni kellene, hogy a különadó egyszeri lépésnek tekinthető, vagy tartós folyamat lesz-e.

A Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója elmondta azt is, hogy a különadóval kapcsolatban a részletek megvitatására nyitott volt a kormányzat. Megjegyezte: a társaság három tevékenység: a távközlés, a kiskereskedelem és az energiaszolgáltatás miatt érintett a különadóval. Mindhárom szektorban különbözőek a szabályok, erről sikerült beszélni a hatóságokkal. A kormányzat megígérte, hogy a 2011-es költségvetés elfogadása után érdemi párbeszédet kezd a szektorral.

Olvasóink írták

  • 1. szocdem 2010. november 29. 20:32
    „Gratula elvtársak, ezt is jól megcsináltátok...
    Nem sokára csak annak lehet telefonja akinek Orbán elvtárs a jó ismerőse....
    Az 50-es évek köszönnek lassan vissza ezen a téren is- csak a 30-as évek neolibsi munkáselnyomásával, és szegényüldözésével fűszerezve.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 millió euró hitelt vett fel a Magyar Telekom

A Magyar Telekom 150 millió euró, mintegy 41,5 milliárd forint hitelt vesz fel az Európai Beruházási… Tovább olvasom