Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Újból meghirdették eladásra a győr-péri repülőteret

Ismét meghirdették értékesítésre a győr-péri repülőteret, a működéshez szükséges építményeket és a működtető kft. 100 százalékos üzletrészét a tulajdonosok, a győri, a Győr-Moson-Sopron megyei és a péri önkormányzat.

A kétfordulós pályázat újbóli meghirdetésére azért került sor, mivel a januárban kiírt pályázatra május 4-ig, az első forduló határidejéig nem jelentkezett érdeklődő - tájékoztatták a győri önkormányzatnál az MTI-t kedden.

A mostani pályázat tartalmilag nem tér el az előzőtől, az eladást ugyanazokhoz a feltételekhez kötik a tulajdonosok, mint korábban - közölte Domanyik Eszter, a győri önkormányzat kommunikációs referense az MTI érdeklődésére.

Az értékesítés célja a repülőtér fejlesztése. Ez az egyik követelmény, amelyet a lehetséges vevővel szemben támasztanak, a másik pedig az, hogy az új tulajdonosnak vállalnia kell, hogy hosszú távon repülőtérként üzemelteti a létesítmény-együttest.

A leendő vevőnek a továbbiakban is biztosítania kell az Audi számára a repülőtér működését, mivel a létesítmény tulajdonosai 2003-ban erre garanciát vállaltak, amikor az Audi csaknem 1 millió euróval járult hozzá a repülőtér fejlesztéséhez. Akkor az Audi a napi repülőforgalom biztosítását kérte németországi központja, Ingolstadt és Pér között a győri gyár munkatársai számára.

A pályázat első fordulójában jogi személyek, konzorciumok vehetnek részt. A pályázóknak egyebek között ismertetniük kell öt évre szóló infrastrukturális fejlesztésekre vonatkozó terveiket és a repülésbiztonságra, a környezetvédelemre vonatkozó elgondolásaikat. A második fordulóra a jelenlegi tulajdonosok hívják meg azokat a pályázókat, akik az első fordulóban kedvező elbírálásban részesültek.
A részletes pályázati tájékoztató a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályán, valamint interneten, a www.gyor.hu oldalon tekinthető meg. Az ajánlatokat szeptember 7-én 15 óráig kell benyújtani magyar nyelven nyolc példányban, zárt, cégjelzés nélküli borítékban.

A péri repülőtéren tavaly 4.000 gép indult, illetve landolt - mondta Vadász László, a Győr-Pér Repülőtér Kft. ügyvezető igazgatója korábban az MTI-nek. A repülések döntő többsége üzleti célú, illetve cargo repülés. 2008-ban a repülések szerkezete némileg változott, a teheráru-szállítás vált hangsúlyosabbá. Menetrend szerinti személyszállító járatok viszont nincsenek, mivel a jelenlegi pályaméret nem teszi lehetővé a gazdaságosan működtethető 150-180 személyes gépek fogadását. Ezért lenne szükség egyebek között megfelelő méretű futópályára, továbbá gurulóutakra, új utasforgalmi épületre. Ezeket a fejlesztéseket a jelenlegi tulajdonosok anyagi okok miatt nem tudják végrehajtani.

Olvasóink írták

 • 5. gerald 2009. június 10. 16:10
  „Aztán minek Vát Porpác (Vas megye)külterületén ezerrel épül a Ferihegy méretű reptér”
 • 4. Tapmancs 2009. június 10. 06:23
  „asher

  Izrael miért nem elég Nektek?”
 • 3. asher60 2009. június 10. 04:29
  „mennyiert aruljak??
  a mi eroinknek egy ottani baziskent eppen jo ,lenne!!!”
 • 2. Stewe 2009. június 10. 00:26
  „Bízzunk benne hogy másodjára nem fog eluralkodni az a mértékű ÉHSÉG ami az első körbeni eladást kísérte, s hiúsította meg...”
 • 1. extradagadt 2009. június 09. 18:01
  „... továbbá két-három poggyászvizsgáló röntgengépre, és egy új, többsávos bekötőútra Győr, illetve az M1-es felé (8 km)...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonadó 2010: növekvő és csökkenő terhek

A vagyonadót a 30 millió forintnál nagyobb értékű ingatlanokra, a nagyértékű autókra, a vízi és légi… Tovább olvasom