Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Tulajdonos és vezérigazgató váltás a Coop Győr Zrt-nél

Boros Pétert Gazdag Sándor váltja a vezérigazgatói székben.

Átvilágítja a következő három hónapban a Coop Győr Zrt. működését a céget tavaly nyáron megvásárló COOP Szolnok Kereskedelmi Zrt.; párhuzamosságokat, racionalizálási lehetőségeket keresnek, idénre pedig ismét működési eredménnyel számolnak – közölte az MTI-vel hétfőn a társaság frissen megválasztott vezérigazgatója.

Gazdag Sándor – akit pár órával korábban neveztek ki a nyugdíjba vonult Boros Péter helyére vezérigazgatónak – elmondta: a tulajdonosok célja, hogy hatékonyabban illesszék a vállalatot az országszerte működő Coop-csoportba.

Megjegyezte: másfél hónapja, fennakadás nélkül vonták be a céget országos logisztikai rendszerükbe, így Szombathely helyett Szolnokra került az ellátó központ. Közlése szerint a fogyasztók a változást a versenytársaknál „markánsabban kezelt" akciók során - az árak csökkenésében, illetve hűségakciókban - érezhetik majd.

Céljuk az is, hogy a Coop Győr Zrt. által működtetett egységeket is bevonják a tavaly év végén elindított boltmegújítási folyamatba.

Hétfőn jelentette be a társaság, hogy a társaság hétfői közgyűlése Gazdag Sándort választotta a Coop Győr Zrt. vezérigazgatójává, aki korábban a Tisza Coop Zrt. vezérigazgatójaként dolgozott.

A Coop Szolnok Kereskedelmi Zrt. kiemelt üzletpolitikai célja a folyamatos és tudatos piacbővítés. A Coop Győr Zrt. tavalyi megvásárlásával a cég dunántúli érdekeltségeinek kiterjesztése érdekében döntött. A közgyűlésen vezérigazgatónak megválasztott Gazdag Sándor, kihívásnak tekinti a Coop Győr Zrt. vezetését, amellyel a győri társaság visszatérhet a gyökereihez a kiskereskedelmi szektorba – írják közleményükben.

Emlékeztetnek arra: a közel 500 embert foglalkoztató Coop Győr Zrt. 2009-ben közel 8 milliárd forint bevétel ért el, a kiskereskedelmi részesedése ebből 6,5 milliárd forint volt. Értékesítési hálózatát jelenleg 38 kiskereskedelmi egység alkotja Győrben és a környező 30 településen.

Korábban:

A COOP Szolnok Zrt. 2010 augusztusában megvásárolta a COOP Győr Zrt. részvényeit. A Coop Győr Zrt. április 4-én megtartott közgyűlésén hivatalosan bejelentették, hogy Boros Péter a részvénytársaság igazgatóságának elnöki megbízatásáról és vezérigazgatói beosztásáról lemondott, és 65 éves korában nyugdíjba vonult.

A közgyűlés Gazdag Sándort választotta meg vezérigazgatónak, aki ezelőtt évtizedekig a Tisza-Coop Zrt. vezérigazgatójaként dolgozott.

„Sokan vannak megyénkben is, az iparban, mezőgazdaságban, irodákban olyanok, akik koruk szerint ugyan még fiatalok, de beosztásuk, feladataik és felelősségük felnőtt méretű" - az akkor huszonhat éves szakembert, Boros Pétert, a Töltéstava-Győrság Termelőszövetkezet állattenyésztő agronómusát méltatja a Kisalföld, ’"Célok felé félúton" című cikkben 1972. szeptember 19-én.

Boros Péter
Boros Péter


A kereskedő családból származó agrármérnök hosszú utat járt be azóta; a Győri Áfésznél (későbbi jogutód COOP Győr Zrt.) termelési főosztályvezetőként kezdte 1981-ben, termelési igazgatóhelyettesnek, igazgatónak nevezték ki, majd 1992-ben az Áfész elnökévé választották.

Boros Péter egy eredményes, innovatív, a multinacionális környezetben is versenyképes céget hagyott maga után: a közel 500 főt foglalkoztató COOP Győr Zrt. 2009-ben közel 8 milliárd forint bevétel ért el, a kiskereskedelmi részesedése ebből 6,5 milliárd forint volt.

Értékesítési hálózatát jelenleg 38 kiskereskedelmi egység alkotja: az üzletek Győr város területén, illetve a város vonzáskörzetében lévő 30 településen helyezkednek el.

A COOP Szolnok Kereskedelmi Zrt. kiemelt üzletpolitikai célja a folyamatos és tudatos piacbővítés. A COOP Győr Zrt. tavalyi megvásárlásával a cég dunántúli érdekeltségeinek kiterjesztése mellett döntött. A közgyűlésen vezérigazgatónak megválasztott Gazdag Sándor, kihívásnak tekinti a Coop Győr Zrt. vezetését, mellyel visszatérhet a gyökereihez a kiskereskedelmi szektorba.

Gazdag Sándor
Gazdag Sándor
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudástranszfer: egyetem és kamara együtt

Együttműködésre lépett a tudástranszfer területén a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és… Tovább olvasom