Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Továbbra is sztrájkhelyzet van a Tescónál, szeptemberben tárgyalnak ismét a felek

A szerdai egyeztetésen valamelyest közeledtek az álláspontok, de érdemi előrelépés nem történt.
​A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) sztrájk bizottságai tárgyalást folytattak a közösen benyújtott hét sztrájkköveteléssel kapcsolatban a Tesco Global Áruházak Zrt. képviselőivel.
 
Az egyeztetésen valamelyest közeledtek az álláspontok, de érdemi előrelépés nem történt - áll a KASZ és KDFSZ közleményében. Hozzáteszik, kiemelten fontosnak tartják, hogy érdemi tárgyalások legyenek a béremeléssel és a létszám problémákkal kapcsolatban, viszont a munkáltató az egyeztetésen gyakorlatilag a sztrájkköveteléseket nem kívánta teljesíteni.

A közleményben leszögezik a két szakszervezet képviselői, hogy határozottan kiállnak a munkavállalók által megfogalmazott követelések mellett. Mivel a szerdai tárgyalás eredménytelenül zárult, ezért a szakszervezetek és a munkáltató között nem született semmilyen megállapodás.

​Karsai Zoltán, a KASZ Tesco-alapszervezetének elnöke a sztrájk-követelések közül az MTI-nek példaként említette a létszámot, a béremelést, a régóta a vállalatnál dolgozó munkavállalók megbecsülését, a bértorlódás problémáját és a munkaeszközök felülvizsgálatát.

A sztrájkbizottságok felhívták a munkáltató figyelmét, hogy továbbra is sztrájkhelyzet van.

A Tesco az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében arra mutatott rá, hogy a társaság a szerdai egyeztetésen olyan, a munkatársak érdekeit szem előtt tartó megoldás kialakítására törekedett, ami nem veszélyezteti a hosszú távon fenntartható működést.

A Tesco szerint építő jellegű tárgyalások folytak, számos ponton közeledtek az álláspontok, de vannak olyan területek, amelyek további egyeztetést igényelnek. Szeptember 11-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, miközben a Tesco több témában is rendszeres találkozókat és közös munkacsoportok felállítását kezdeményezte - olvasható a vállalat közleményében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áfa-csökkentésért harcol a söripar

Ősszel több javaslatot szeretnének a kormány elé terjeszteni a sörgyártókat tömörítő szervezetek a sörpiac átalakításáról. Tovább olvasom