Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Tovább javul a magyarországi használatutó-piac

A jelenlegi helyzetben egyre nehezebb jó minőségű autót találni.

Tovább erősödik a használt autók magyarországi piaca, azonban a jelenlegi helyzetben egyre nehezebb jó minőségű autót találni - állapítja meg elemzésében az országos értékesítési hálózattal rendelkező Weltauto.

Az értékesítés tavaly év végén megindult növekedése az idei év első negyedévében, különösképpen januárban, és februárban is folytatódott: az első három hónap során 6 százalékkal, 98.156-ról 104.396-ra nőtt az átírt gépkocsik száma. 2010-ben még 7-11 százaléknyi mínusz mutatkozott ebben az időszakban 2009-hez képest.

A Weltauto értékesítési darabszámai is alátámasztják a trendet: összességében 1645 autót vásároltak a márkánál, ami 1 százalékkal jobb eredmény az elmúlt év eredményéhez hasonlítva. Horváth Zoltánt, a Weltauto márkaigazgatója szerint a növekvő érdeklődés rövidesen hátrányosan is érintheti a vásárlókat, mivel csökken az elérhető minőségi használt autók száma belföldön. Ez a egyrészt árnövelő hatással van a megbízható autókra, másrészt pedig újból a külföldi gépkocsik felé irányítja a figyelmet.

Az első negyedévben már 5299 darab határon túlról behozott autót állítottak forgalomba, amely közel 40 százalékkal több a 2010-es év január-március közötti időszakához képest - mutatott rá a márkaigazgató. Az elemzés alapján az is kiderült, hogy a használtautó-kereskedők megítélése tovább javult, januárban és februárban ugyanis 20-20 százalékkal, márciusban pedig 4 százalékkal fordultak többen (összesen 33.063-an) üzletkötőkhöz autóvásárlás során. Az adás-vételek 31,6 százaléka bonyolódott használtautós cégeknél. Országos viszonylatban Budapesten történt a legtöbb autócsere, itt 27.881 autó talált új gazdára, és ezzel 25 százalékos részesedést ért el a főváros az autóátírásokból. A tavalyi évhez képest egyébként itt 10 százalékkal gyarapodott az átírt autók száma az első három hónapban.

A második Pest megye volt a listán 13.102 autóval, ami 3,5 százalékos növekedést jelent. Harmadikként Bács-Kiskun Megye zárt, 5503 autóval. Nem változott a legkedveltebb modellek sorrendje, továbbra is az Opel Astra áll az élen 8573 darabbal, második a Suzuki Swift 7160 darabbal. A Porsche Hungaria Weltauto üzletága a minőségi használt autók forgalmazására indult 2001-ben, ausztriai mintára. A használtautó-kereskedők közül jelenleg a Weltauto rendelkezik egyedül országos értékesítői - jelenleg 42 tagú - hálózattal. A cég a legjobb minőségű, hat évnél fiatalabb, 120.000 kilométernél kevesebbet futott autók esetében garanciát is nyújt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Mosonmagyaróvárról

A mosonmagyaróvári kirendeltség ajánlatai. Tovább olvasom