Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Tesztelik a gázturbinát Ajkán

Tesztelik a BVMT Bakonyi Villamos Művek Termelő Zrt. új, kétszer 58 megawattos villamos teljesítményű, úgynevezett nyíltciklusú gázturbinás erőművét Ajkán.
Tesztelik a BVMT Bakonyi Villamos Művek Termelő Zrt. új, kétszer 58 megawattos villamos teljesítményű, úgynevezett nyíltciklusú gázturbinás erőművét Ajkán - közölte a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. kommunikációs igazgatósága az MTI érdeklődésére szerdán.

A BVMT az ajkai telephelyen barnamezős beruházásként, mintegy 75 millió euróból valósítja meg az új blokkok létesítését.

A cég a Magyar Villamos Művek Zrt., az Euroinvest Zrt. és a Bakonyi Erőmű Zrt. közös tulajdonában van. Az erőmű építése még 2009-ben kezdődött, működése során a Bakonyi Erőmű Zrt. meglévő infrastruktúráját - alállomás, fűtő- es hűtő rendszerek - veszi igénybe, s az üzemeltetési és karbantartási feladatokat is az erőmű szakemberei látják majd el. Az erőmű gázellátása a társaság saját tulajdonában levő, új építésű gázvezeték hálózaton keresztül valósul meg.

Az ajkai erőmű a tervek szerint az idei év első félében állt volna üzembe. A beruházás részleteiről az új erőmű végleges üzembe helyezését követően ígértek bővebb tájékoztatást.

Az MTI információi szerint az MVM megvásárolná a Bakonyi Erőmű Zrt. tulajdonrészét, de ezt az MVM nem erősítette meg.

Az MVM korábbi közleménye szerint a bakonyi gázturbinás csúcserőmű beruházási értékének 80 százalékára 63 millió eurós hitelszerződést írt alá 2010. februárban a MVM és az Euroinvest Zrt. közös cége magyar bankok konzorciumával.

A cégbíróság adatai szerint az MVM leányvállalatának jegyzett tőkéje 4,136 milliárd forint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekszik a megtakarítási hajlandóság a megyében - Tudatosabban bánunk a pénzünkkel

Az emberek jelentős része megtanulta felmérni a kockázatokat, s egyre megfontoltabban hozzák meg… Tovább olvasom