Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 11°C Még több cikk.

TECHNONET: bővül az INNONET

Győr - A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán elnyert 400 millió forintra szeptember végén kötik meg a támogatási szerződést.

TECHNONET néven megvalósuló autóipari technológia kompetencia központtal bővül a Győri Ipari Parkban működő INNONET Innovációs és Technológiai Központ - nyilatkozta Budavári László, az INNONET Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek .

A TECHNONET I. ütemének megvalósítását 400 millió forint vissza nem térítendő támogatás segíti - tette hozzá.

A tervek szerint az 5200 négyzetméteres területen irodák, műhelyek, tárgyalók, raktárak, közös kiszolgálóhelyiségek készülnek el, valamint kiépülnek a létesítményhez kapcsolódó közlekedési utak és parkolók az 500 millió forintból megvalósuló TECHNONET projektben.

Az épület fűtését és hűtését geotermikus energiával oldják meg. A beruházással megduplázódik a győri innovációs és technológiai központ infrastruktúrája - mondta az ügyvezető igazgató.

A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán elnyert 400 millió forintra szeptember végén kötik meg a támogatási szerződést. A kivitelező közbeszerzési eljárással történő kiválasztása után a munkálatok várhatóan jövő tavasszal kezdődnek el.

A tervek szerint az idei év végén pedig át is adják a technológiai kompetencia központot.

Budavári László tájékoztatása szerint a TECHNONET projektet előkészítésekor felmérték a vállalkozások hiányzó technológiai kompetencia szükségleteit. A megkérdezettek ilyennek nevezték a mérőlaborokat, CAD/CAM mérnöki tervező laborokat és az ehhez kapcsolódó gyors prototípusgyártó eszközparkot. E szükségleteket célszerű kompetencia központ keretében létrehozni, és osztott technológiai kompetenciaszolgáltatások formájában nyújtani a vállalkozásoknak.

Az ügyvezető igazgató elmondta: az elmúlt években, a nyugat-dunántúli régióban a K+F ráfordítások GDP-hez viszonyított aránya alig érte el a 0,3 százalékot, Győr-Moson-Sopron megyében is mindössze 0,5 százalék körüli ez az érték, míg az országos átlag 1 százalék körül van, szemben a lisszaboni célkitűzés EU-szintű 3 százalékos értékével. Az alacsony K+F ráfordítás már jelenleg is komolyan veszélyezteti a régió versenyképességét. E kedvezőtlen helyzet mérsékléséhez is hozzájárulhat a TECHNONET.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felcsuti lemondott a bankszövetség éléről

A Raiffeisen Bank vezérigazgatója bejelentését azzal indokolta: "a bankszakma egyes stratégiai… Tovább olvasom