Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Távozik a MÁV vezérigazgató

Heinczinger István, munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal.

Távozik a MÁV vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal - közölte a Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint Heinczinger István egy hónapos felmondási idejére járó munkabérén túl más juttatást, végkielégítést nem kap, feladatait Andrási Miklós elnök-vezérigazgató veszi át.

Részben kicserélődik a MÁV Zrt. igazgatósága, amelynek elnöke október 15-től Andrási Miklós, tagjai pedig Derzsi András, Kozák Tamás, Mosóczi László és Nátrán Roland. Az új igazgatósági tagok kinevezése 2012. december 31-ig szól.

Igazgatósági tagságáról már korábban lemondott Seregélyes Kálmán és Varga András, és október 15-én ugyanígy döntött Heinczinger István is - közölte a tárca. Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 2009. október 14-én visszahívta a testületből Balogh Andrást és Kalmár Istvánt.

"A helyközi közösségi közlekedés átalakításának meghatározó eleme az érintett vállalatok működési-, méret- és eszközhatékonyságának javítása, finanszírozási helyzetének rendezése. E tervek elkötelezett és sikeres végrehajtását várja el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter az új felállású igazgatóságtól és menedzsmenttől" - olvasható a közleményben.
Andrási Miklóst július 1-jén nevezte ki a szakminiszter a MÁV Zrt. igazgatósága élére, majd később elnök-vezérigazgatóvá.

Azóta a sajtóban többször jelentek meg találgatások Heinzinger István távozásával kapcsolatban, több lap szerint azért akarták elmozdítani posztjáról, mert nem ért egyet a tervezett vasúti reform több lényegi elemével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felére csökkent a bútoripar bevétele

A mintegy 100 milliárd forintról kevesebb mint a felére esett a magyar bútoripar árbevétele. Tovább olvasom