Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Szijjártó: Magyarország lehet Közép-Európa termelési központja

A magyar kormány reális céljának nevezte Szijjártó Péter, hogy az ország Közép-Európa termelési központjává váljon.
A miniszterelnök szóvivője a TV2 péntek késő esti Tények adásában azt mondta: "korábban voltak próbálkozások, hogy a kontinens pénzügyi központjává, vagy szolgáltató központjává váljunk, mi ehelyett egy reális célkitűzést állítottunk magunk elé, hogy Közép-Európa termelési központjává váljunk". Ezért fontosnak nevezte, hogy minél több munkahellyel járó termelő beruházás jöjjön Magyarországra. Ebből a szempontból a Kínával kötött, újfajta szövetség rendkívül fontos - tette hozzá. Szijjártó Péter szerint a szorosabb együttműködés a világ leggyorsabban fejlődő gazdasági hatalmával azt is jelenti, hogy az ország megújítása során jóval kevesebb kockázattal kell számolni, mint korábban kellett volna.

Megerősítette: Kína kész arra, hogy magyar államkötvényt vásároljon, arról, hogy mikor és milyen mértékben a szóvivő szavai szerint később egyeztetnek. A függőséget illető kérdésre Szijjártó Péter kijelentette: Az Amerikai Egyesült Államok, transzatlanti szövetségünk vezető ereje éppen a lehető legszorosabb pénzügyi-gazdasági kapcsolatban van Kínával. "Mi még ezen a szinten nem vagyunk, de dolgozunk azon, hogy a szövetségünket Kínával meg tudjuk erősíteni és tartalommal tudjuk megtölteni" - mondta.

Felhívta a figyelmet arra: Kína gazdasági figyelmének jelentős szelete Európa felé irányul, és Magyarország jó helyzetben van arra, hogy ennek a gazdasági figyelemnek a "kapuja" legyen. Kína számára Szijjártó Péter szerint Magyarország azért jó partner, mert európai viszonylatban itt a legstabilabb a politikai rendszer.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. adalfold 2011. július 03. 22:34
  „<moderálva>”
 • 28. iux 2011. július 03. 21:38
  „Bocs egy 7-es kimaradt alul!
  Tehát Usa 7 trillió dollárral tartozik kinának!Csak megszámolni pár év kéne!”
 • 27. iux 2011. július 03. 21:35
  „"Madarat tolláról,embert barátjától"
  Ugye sokaknak ismerős a mondás!Hát első O.V.-nak Kina a barátja!Ott is bazi nagy a demokrácia,meg a szólás szabdság,meg a zemberi jogok stb.stb
  Isten irgalmazzon nekünk,ha ezek ugy valóban összemelegszenek!Mert más nem fog irgalmazni nekünk!
  Más,de ide illeszthető:Mai BORS(nem kisalföld!)olvasom:Az USA = trillió dollárral adósa a kinai bankoknak!Magyarul kina zsebében van a világ!”
 • 26. amalfi 2011. július 03. 10:20
  „"itt a legstabilabb a politikai rendszer"
  Azért ebben van valami. Moderálnak bennünket - sajnos, de megértem, hisz én is moderálom magamat, + ki tudja, milyen lesz az új választójogi törvény, stb. stb, stb. Lehet, hogy Petike most igazat mondott.
  De akkor Isten irgalmazzon nekünk!”
 • 25. háté 2011. július 03. 09:40
  „Borzalom amit ezek csinálnak, épeszű ember ilyenre már csak a saját becsületéért sem lenne képes.
  Ezeknek ahogy elődeiknek, az előbbi mondat jelzőiből van teljes hiányosságuk.
  <moderálva>
  De az úgynevezett "ellenzéki" időkben előrevetítették, mindent megszavaztak-( ha másképp nem tartózkodással, kirohanásokkal, amit értelmes ember, kinek van gondolkodása nem tesz!), tehát csak folytatni kel elődeik garázdálkodását. Ezt olyan mértékben teszik, hogy a rabló-uzsorás kufárok ezekhez jönnek tanulni, közben hazánk teljesen kiszolgáltatottá válik a cionista egyletek kénye-kedvének.”
 • 24. 621 2011. július 03. 06:41
  „Én aláírom, hogy van egy réteg - és azok szavaztak is és fognak is még - akiknek kellenek az ilyen baromságok mint ami szóártópetike száját rendszeresen elhagyja.... Na de azokon kívül is van élet...(hogy átköltéssel éljek egy örökbecsű mondásst idézve... ) Ráadásul a sok minden "megvédése" közben óhatatlanul ök is kapják a pofont a zemberek kormányától, így azt gondolom lassan tényleg a vicc és a kész röhej kategóriájához tartoznak az ilyen és ehhez hasonló örömújjongások említettpetike és eeetársai részéről...”
 • 23. zakarias3 2011. július 02. 19:30
  „18.vanessa!Csatlakozom a táborodhoz és a következő hónaptól lemondom a27 éves kisalföld előfizetésemet.Mély tiszteletem moderátor úr!”
 • 22. zakarias3 2011. július 02. 19:04
  „moderálva off”
 • 21. kóchenger 2011. július 02. 16:51
  „nasi12!
  Nehogy már azt is megmondjátok, hogy a saját internet előfizetésemen, saját laptopomon dicsérjem vagy kritizáljam-e a kormányt? Ott még azért nem tartunk!
  Különben lehet, hogy egyelőre elég lenne, ha a 16%-os adókulcsból származó többletkiadásokat visszatennék, már nem kéne megszorítás!”
 • 20. nasi12 2011. július 02. 16:35
  „Én nem értem az egészet.
  A pártirodából, pénzért kormányt szidalmazókat is töröltetni kellene.
  Persze a nyolc év összeharácsolt forintjaiból most bőven telik erre is.
  Vissza kellene tenni a lóvét a kasszába, és akkor nem lennének megszorítások.
  Persze akkor a bérfórumozók lehet, hogy munka nélkül maradnának?”
 • 19. zoltania2 2011. július 02. 16:29
  „petike mikor hagyod abba a hazudozást soha?”
 • 18. vanessa 2011. július 02. 16:22
  „Szép napot!Már nem érdemes irni ide, igy csak olvaso leszek ezek után!minden jót moderátorok!!”
 • 17. Jandex 2011. július 02. 15:39
  „Thx. pepike,megnyugodtam "őszinte" szavaidtól!:))) Megyek is Kínait tanulni,annyit már tudok is: kici oszááág nagyooon h...e veszetőkkel! :)))”
 • 16. peet2 2011. július 02. 15:38
  „Viktor egyszer azt mondta le fogjuk pipálni a kinai gazdaságot..
  most a kinaiak pipálták ki a magyar gazdaságot...”
 • 15. spiderz 2011. július 02. 14:35
  „"Kína számára Szijjártó Péter szerint Magyarország azért jó partner, mert európai viszonylatban itt a legstabilabb a politikai rendszer."

  Petike! Nincs benned szégyenérzet? Hazudni csúnya dolog!
  Eddig a politikai hátterünk "rendbetételéről" beszéltek, most már a miénk a legstabilabb? LOL!
  Talán hitelesebb embert kéne ültetni a szóvivői székbe, félretéve a haverságot!

  14. háté! Gratulálok! Oknyomozó riporter lehetnél! Csak sajnos oknyomozásod már most előrevetíti a szomorú jövőt, ugyanis míg a lengyelek kitaszítják azokat, akik kárt okoznak nekik, mi megint mellényúltunk, csakhogy nagyjaink nem fogják hasonló esetben ugyanezt meglépni.

  Azt mondják, a történelem ismétli önmagát. Lesz itt még pár év múlva megzuschlágosodott Szíjjártó és egy rahedli Fidesz politikus. A mi szemünk már kinyílt, nem tudom, hogy a fülkeforradalmároké mikor nyílik ki, mikor veszik már észre, hogy ezt így, ilyen módszerekkel nem lehet.

  Batsányi nyomán szabadon: Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
  Vigyázó szemetek Athénra vessétek!”
 • 14. háté 2011. július 02. 14:13
  „Komoly problémák lehetnek Sz.P.-fickónál!- mit gondolnak ezek, nincs hírközlés csak amit ezek akarnak?
  Döbbenetes, ahogy hülyének akarnak nézni bennünket, ott "fent" és itt helyben a narancsosok!

  Bartek Nowak, a Centre for International Relations nevű agytröszt igazgatója a lengyel miniszterelnök környezetéhez tartozó, vezető varsói politikai elemző - vele készített interjút a HVG. A beszélgetés utolsó része a lengyelek Kína-kalandjáról szól.

  - Mit szól ahhoz, hogy nekünk viszont új szövetségesünk van: Kína? Ezzel talán egy sor, főként égető gazdasági, pénzügyi problémánk megoldódhat.
  - Véleményem szerint elcsúszhat minden olyan európai ország, amely most Kínában látja a megváltót. Tudja, mi, lengyelek tényleg megelőztük a többieket a kínaiakkal kapcsolatos illúzió kergetésben: azt mondtuk országnak-világnak, hogy ,,Lengyelország lesz Kína európai hídfőállása". Aztán egy sor hatalmas horderejű államközi és magánjogi szerződést kötöttünk Pekinggel. Hát, kérem: éppen most voltunk kénytelenek visszamondani az autópálya építésére vonatkozó megbízásunkat, mert az egyik legnagyobb kínai cég minden téren így vagy úgy átvert bennünket. Az ő állami támogatóiról nem is szólva. Egy sor más alapvető megállapodás esetén a kínai fél elkezdte zsarolni lengyel partnereit, eleve késedelmesen teljesítenek, munka közben emelik az áraikat és így tovább. Ennél nagyobb csalódás kevés érte az utóbbi évtizedekben Lengyelországot. Nem csoda, hogy az első negyedévben az előző év hasonló időszakához képest csaknem húsz százalékkal esett vissza a két ország közötti kereskedelem, az exportunk szenvedte el igazán a nagy veszteségeket.”
 • 13. embertelen 2011. július 02. 12:40
  „Ha már termelési központ leszünk, jó lenne, ha Szíjártó is dolgozna egy kicsit, ugyanis még nem dolgozott sehol, csak munkahelye volt.”
 • 12. Gab2000 2011. július 02. 11:49
  „<moderálva>”
 • 11. dorombolok 2011. július 02. 11:46
  „Álom ,álom édes álom. Ez a manusz normális ? Minden majd holnap , majd lesz ,közben meg a zemberek csak tűrnek és egyre rosszabbul érnek. És ők csordaszámra tartják gyülevész szolgáikat , mintha minden hajaszáluk egy-egy őrzőt kivánna.”
 • 10. Gab2000 2011. július 02. 11:45
  „<offtopic>”
29 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit hozott júl. 1? - Táppénz, bírságok, diákhitel

Péntektől csökken a diákhitel kamata, megszűnik a passzív táppénz, változik a közúti bírságolás és a… Tovább olvasom