Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Százmillió eurós hitelkeret a kkv-szektornak

Elsősorban kis- és középvállalatok kisebb volumenű projektjeinek finanszírozására biztosít újabb 100 millió eurós hitelkeretet az Európai Beruházási Bank.

Elsősorban kis- és középvállalatok (kkv) kisebb volumenű projektjeinek finanszírozására biztosít újabb 100 millió eurós hitelkeretet az Európai Beruházási Bank (EIB) az MKB Banknak, a konstrukció az energiával, környezetvédelemmel, infrastruktúrával, tudásalapú gazdasággal, iparral és szolgáltatásokkal összefüggő beruházásokhoz is igénybe vehető.

Az MKB szerdai közlése szerint a forrással az uniós bank célja az, hogy a hitelintézet kkv-k, közepes tőzsdei kapitalizációjú (mid-cap) cégek, valamint önkormányzatok meghatározott volumennél nem nagyobb projektjeit finanszírozza. A keret legalább 70 százaléka a 250 főnél alacsonyabb létszámú kkv-k beruházásaihoz nyújt a piaci kamatnál kedvezőbb kondíciójú, az egyedi igényekhez igazított, rugalmas és hosszú távú finanszírozást.

A konstrukció az energiával, környezetvédelemmel, infrastruktúrával, tudásalapú gazdasággal, iparral és szolgáltatásokkal, köztük a magyarországi turizmussal összefüggő fejlesztésekhez is felhasználható, az EIB prioritásaival összhangban. A hitelkeret annak a tágabb programnak a része, amellyel az uniós bank az európai kkv-knak nyújtott támogatást kívánja fokozni, a pénzügyi válság hatásait mérséklendő.
E célok elérése érdekében az EIB több pénzügyi intézménnyel társul, amelyek alapos piacismerettel és értékesítési hálózattal rendelkeznek, ügyfeleik között pedig kkv-k, közepes, 250-3000 főt foglalkoztató társaságok és önkormányzatok egyaránt találhatók.

A rendszerváltozás óta az európai bank több mint 10 milliárd eurónak megfelelő összegű hitelt nyújtott Magyarországon, amelyből mintegy 3,4 milliárd eurót azok a gazdasági szereplők kaptak meg, amelyek a mostani programnak is haszonélvezői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága, drágább - Folytatódott az árak emelkedése

Jelentősen, 66 százalékkal nőtt a cukor, 64,6 százalékkal a liszt, 18,6 százalékkal az étolaj, 14,8… Tovább olvasom