Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Spóroljon elektronikus számlával!

A magyar cégek évi 400 millió számlát fogadnak be, ha ezeket elektronizálnák, évi 4 milliárd eurót takaríthatnának meg.

A magyar cégek évi 400 millió számlát fogadnak be, ha ezeket elektronizálnák, évi 4 milliárd eurót takaríthatnának meg - idézte a finn Itella Information 16 európai országra kiterjedő felmérésének egyik megállapítását Miikka Savolainen a cég európai leányvállalatainak felelős vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Az EU-ban évi 30 milliárd számla keletkezik, amennyiben ezeket teljesen elektronizálnák, akkor évi 400 ezer tonna papírt, 2.700 tonna festéket, a postázásnál 165 millió liter üzemanyagot és további 1.350 gigawatt energiát lehetne megtakarítani. Minden olyan cég, amely évi legalább ezer számlát fogad be és bocsát ki, jobban jár, ha kiszervezi a számlakezelését, és a szakcég azt már elektronikusan kezeli - tette hozzá a felelős vezető.

Amennyiben az erre szakosodott cég csak a papír alapú számla elkészítését végzi, akkor a megbízó cég megtakarítása 30 százalék, viszont ha elektronikusan történik a számlák kibocsátása, befogadása, akkor a megtakarítás elérheti a 90 százalékot.

A cégek a válság során jutottak el odáig, hogy költséget takaríthatnak meg a számlázásnál is - mondta Niko Savikko, aki az Itella magyar leányvállalatát is vezeti. Jelenleg két tucat magyar partnere van a cégnek - tette hozzá Kugler Flórián a magyar leányvállalat üzleti szolgáltatási vezetője.

Az Itella Information a finn posta egyik utódcége. A múlt évi árbevétele 1,8 milliárd euró volt, ennek egyharmada külföldről származott. A 30 ezer alkalmazott ötöde Oroszországban dolgozik. A cég az évi 30 milliárd darabos európai számlaforgalomból 4 milliárdot dolgoz fel.

Olvasóink írták

 • 8. Tabornok 2010. július 23. 02:29
  „Úgy gondolom, hogy a magyar államvezetés degeneráltak gyülekezete. Természetesen ez a véleményem a döntéshozókra vonatkozik, nem a nekik kiszolgáltatott beosztottakra. Akkor fognak egyszerűsíteni az adminisztráción, ha rákényszerítik őket.
  Az INSZOL nevű szervezetnél egy számla befogadásakor, gyártanak 3 db egyéb papírt. Rettettenet, de van több olyan állami szervezet ami hasonlóan működik.”
 • 7. Tabornok 2010. július 23. 02:20
  „Ezt akkor tudtam meg, amikor megkaptam 4000 Ft.-ért az 1 db. A/4-es igazolást.
  Más.
  Az elektronikus akta 2006 óta közokirat. A győri városházán, egyes pézintéseteknél, van hogy elfogadják. A polgármesteri hivatal okmányirodája tudja fogadni, a többi nem. Miért?
  A hivatal szerint azért, mert csak 2011 jan. 01-től kötelező elfogadniuk. Logikus ugye?”
 • 6. Tabornok 2010. július 23. 02:14
  „Tekintettel arra az igen fontos körülményre, hogy nem vagyunk döntési helyzetben, sajnos minimális lehetőségünk van a papírfelhasználás csökkentésére. Pl.: Egy nullás igazolás beszerzése az APEH nevű szervezetnél, egy db. kétoldalas igénylés kitöltésével kezdődik. Miért kell ezt külön igénylőn kérni nem tudom, de nem is érdekel. Leülök az ügyfélszolgálatos dolgozó elé, kérem az igazolást és kiadja. Szerintem, így lenne egyszerű és logikus. Minimum két oldal A/4-es megspórolva.
  Figyelem!
  Aki kéri az APEH-nél, hogy felrakják a nem tartozók listájára, annak sikerül megspórolni ezt a szívatást. A felkerülés, ingyenes.”
 • 5. Eüdolgozó 2010. június 19. 11:19
  „A telefon és kábeltv/internet számlám nekem is emailben jön. Ugyanakkor ez sem biztos, hiogy környezetkímélőbb. Papírugyan nem kell hozzá, de villany energia igen! Azt az áramot amit elhasználunk emailek olvasásával és letöltésével pénzbe kerül. A modem és a sz.gép is fogyazt áramot amit meg kell termelni valahol ami bizonyos mértékben környezetszennyezéssel jár.”
 • 4. makacs 2010. június 18. 13:35
  „A banknál én is lemondtam a havi értesítőt, de lehet egyéb szolgáltatóknál is lemondom.A francnak kell az a sok papír, amikor a neten bármikor megnézhetem a számlaforgalmat.
  Egyébként a bankban arra is megkértem őket, hogy ne zaklassanak a hülye ajánlataikkal, erre: ok, áttesszük Robinsonba:))))
  Ok szivi:)”
 • 3. fióka 2010. június 17. 14:58
  „hahahaha én inkább maradok a réginél utánna reklamálhatnak,hogy szofverhiba.”
 • 2. magasi 2010. június 17. 12:25
  „...bizony ...igazad van, ráadásul, azzal kezdenék, hogy sok ezer alkalmazottat elküldenének ...mert hát ez olyan kézenfekvő. Sajnos az évek folyamán kialakult, hogy a szolgáltatók (is) szociális érzékenysége nulla. Mi megvalósítottuk a nagy álmot, demokráciában élünk EU-konform árakkal és "cocjalista" fizetésekkel. Míg híznak a rajtunk élősködők. A pénz és a vagyon még mindig nem terem meg a hétvégi telken, csak akkor gyarapodik, ha elveszik valakitől. Na, ebben az energiaszolgáltatók nagyon profik. Nagyon tetszik, amikor emelik a benzin árát, mert két napja romlott a forint, de tuti, hogy az új áron még egy gramm olajat sem vettek. Stb. De mi legyünk megértőek és húzzuk össze magunkat.”
 • 1. buggyant 2010. június 17. 11:58
  „Szóval spóroljunk a cégeknek? Jó. És olcsóbb lesz a szolgáltatás? Majd akkor.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fémipari szakképzés lehetséges útjai

A fémipari szakképzés lehetséges útjai címmel rendeztek konferenciát Győrben. Tovább olvasom