Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Simor András: kockázatos nyugdíjpolitika

Simor András szerint a magyar kormányzó párt adó- és nyugdíjpolitikája kockázatos, és hogy szerinte a beruházók bizalmának erodálása az egyik legnagyobb lehetséges veszélyt jelenti a nemzetgazdaságra nézve.

Simor András magyar jegybankelnökkel közölt interjút kedden internetes kiadásában a The Wall Street Journal Europe (WSJE) című, európai kiadású amerikai üzleti napilap.

Az írás azt emelte ki a Simor által mondottakból, hogy a magyar kormányzó párt adó- és nyugdíjpolitikája kockázatos, és hogy szerinte a beruházók bizalmának erodálása az egyik legnagyobb lehetséges veszélyt jelenti a nemzetgazdaságra nézve.

A WSJE a Magyar Nemzeti Bank elnökéről azt írta, hogy összekülönbözött a populista kormányzó párttal, amely földcsuszamlásszerű választási győzelmet aratott áprilisban, magas átmeneti adókat vetett ki a bankokra és más nagyvállalatokra, hétfőn pedig olyan törvényt fogadott el, amely jelentős összeget irányít át a magán-nyugdíjpénztári alapokból az állami kasszába.

A lap emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök arról beszél: lendületet akar adni a gazdasági növekedésnek, a személyi jövedelemadó, illetve a kisebb vállalkozásokat terhelő adó csökkentésével, illetve ösztönözni kíván bizonyos, családoknak járó szociális-jóléti juttatásokat.

Az interjúban Simor András szkeptikusan szólt a kormány intézkedéseiről, és "a konvenciókkal szakítónak" minősítette azokat. Arra figyelmeztetett, hogy a költségvetés rövid távú megszilárdítását célzó politika végül inflációhoz vezethet, és keresztbe tehet a hitelezésnek.

A teljes interjú >>

Olvasóink írták

 • 5. elemér 2010. december 22. 01:54
  „Nem azt mondta, hanem azt mondta amit a cim. Kritizállja a kormány gazdaság politikáját akár csak te. Az hogy szemetek a bankárok és a multik vitathatatlan. Idáig kinyalták a seggüket az köztudott.”
 • 4. gjozsi88 2010. december 16. 17:47
  „Tudjátok mit mondott a Simor?
  Hogy neki lesz pénze akár önkéntes pénztári tagdíjat is fizetni.....de a sok kisjövedelműnek nincs! Vagy mindenki képes a mostani nettójából több ezret erre a célra befizetni?
  Mert csak az állami nem elég sehol....mindenütt kell egy tőkefedezeti pillér is!”
 • 3. janika 2010. december 16. 14:00
  „Hát az Ő jövödeme, szerintem nincs veszébe az biztos! A magyar kispénzű nyugdíjasokat, ha állami ,ha magán nyugdijas magasról le rettyenti, mint eddig is tették az efféle posztokról.”
 • 2. BZOLI68 2010. december 15. 15:34
  „1. ZSIDO BANKAR.”
 • 1. Valaki 2010. december 15. 10:28
  „Na de kijjaza simor?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

88,8 milliárd forint bankadóból

A pénzügyi szervezetek befizették a "bankadó" második részletét is a költségvetésbe, a múlt hét… Tovább olvasom