Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Régiós Top 100: Audi, Luk Savaria, de ki a titokzatos harmadik?

Az Audi és a Luk Savaria vezeti a nyugati régióban azt a 100-as listát, amelyet az árbevételek alapján állítottak össze.

A 2008-as adatok alapján (nettó árbevétel) a Top 100-ban a Nyugat-Dunántúli régió legnagyobb vállalatai között 51 Győr-Moson-Sopron, 16 Vas, illetve 13 Zala megyei cég - derült ki a kiadvány keddi győri bemutatóján. Vagyis Győr-Moson-Sopron megye szerepe továbbra meghatározó a régióban. Azt is megtudtuk, hogy a Top 100-ba került cégek árbevételének aránya meghaladta az 50 százalékot. (A 2009-es árbevételek alakulásáról hétfőn tartott tájékoztatón beszél az APEH igazgatója.)

Érdekessége a kiadványnak, hogy a lista harmadik helyén szereplő cég, nem szolgáltatott adatokat a régiós Top 100-hoz, az országos listán (HVG) azonban szerepel, ennek alapján elmondható, az E.On Észak-Dunántúli Áramszolgáltató Zrt. 2008-as árbevétele 72.771 millió forint volt (ezzel az országos listán a 111. helyet foglalta el).

Az országos listáról lásd korábbi írásunkat >>

Dinnyés Előd, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára köszöntőjében elmondta, évekkel ezelőtt a kamara listája alapján már készült egy jól áttekinthető kiadvány, az APEH precíz adataival azonban az összeállítás még pontosabb és hasznosabb információkkal szolgál a megye és a régió gazdaságáról.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán CsabaUmenhoffer Ferenc, az APEH Nyugat-Dunántúli Regionális Igazgatóságának igazgatója kiemelte, az adatszolgáltatás önkéntes volt, ennek ellenére a 160 cég közül 128 járult adatai nyilvánosságra hozatalához (3 vállalkozás részben, 29 egyáltalán nem közölt adatokat).


A Top 100-as lista mellett a kiadvány külön oldalakon és Top 50-es listán mutatja be Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye legnagyobb árbevételű cégeit.

 TOP 100

Fábián György, a Top 100 kiadvány felelő szerkesztője hangsúlyozta, a kiadó szándéka, hogy évente megjelenteti a listát.

Akit érdekel a hiányt pótló kiadvány - ilyen regionális összeállítás egészen mostanáig még sehol nem jelent meg az országban -, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában (Győr, Szent István út 10/A.) szerezheti be.

Olvasóink írták

  • 1. VargaP 2010. február 11. 07:31
    „csak türelem kell hozzá és meg lehet keresni:
    HVG 2010.01.09, XXXII. évfolyam 1. (1597.) szám 68. oldal, a megyék legnagyobb cégei és összesített árbevételük”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vagyonadó lefagyasztotta az autópiacot

Néhány hét alatt több autómodell százezreket, esetenként milliókat vesztett értékéből. Még az… Tovább olvasom