Gazdaság

2019.01.05. 18:47

Quaestor-per: pénzmosás miatt is vádat emelnek Tarsoly Csaba ellen

Harmadik éve zajlik a vád szerint 32 ezer károsultnak 77 milliárd forint kárt okozott, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás és csalás miatt indult büntetőeljárás Tarsoly Csaba és tíz társa ellen a Quaestor-cégcsoport csődje kapcsán - számolt be a Magyar Idők.

Munkatársunktól

Az egyelőre nem számítható ki, mikor születhet elsőfokú ítélet a 2015-ös brókerbotrány-sorozat legnagyobbikának büntetőügyében - írta a napilap.


A Quaestor-ügy 2015. márciusban pattant ki: az MNB akkor állapította meg, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalatikötvény-kibocsátásából 150 milliárd forintnyi fiktív volt. Zajlik egy polgári per is, amelyet a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. indított és 16 milliárd forintot követel Tarsoly Csabától, a cégcsoport egykori első számú vezetőjétől.


A büntetőügyben pedig Tarsoly és tíz társát különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett sikkasztással és csalással vádolta meg a Fővárosi Főügyészség 2016. február 5-én. A nyomozati iratok nagyjából 130 ezer oldalt és mintegy öt terabyte mennyiségű adatot tesznek ki. Már túl vannak a századik tárgyalási napon.


Ugyanakkor Ibolya Tibor fővárosi főügyész közlése szerint még január­ban újabb vádemelés várható pénzmosás miatt az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!