Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Pozsony a legdrágább

Drágább az élet Pozsonyban, mint Budapesten vagy Prágában - derült ki abból a nemzetközi összehasonlításból és felmérésből, amelyet a Mercer elemző ügynökség készített a világ nagyvárosairól.

A szlovákiai sajtóban szerdán nyilvánosságra hozott statisztika szerint Pozsony jelenleg a világ 30. legdrágább városa, míg Prága a 70., és Budapest a 108. helyet foglalja el. Az egy évvel ezelőtti hasonló táblázatban Prága a 29., Pozsony a 45. és Budapest a 61. helyen szerepelt.

"Az elmúlt év folyamán nemigen változtak az árak Pozsonyban, csupán a lakásköltségek emelkedtek jelentősebben. A várost azért ugrott annyira előre, azért lett annyira drága, mert több más nagyváros - köztük Prága és Budapest - is a helyi pénznem meggyengülése következtében a külföld számára sokkal olcsóbb lettek" - magyarázta az eredményt a Pravda című pozsonyi lapban Marina Cao Lombardi, a Mercer képviselője.

A Pravda szerint Szlovákiában ma az a jelszó: dolgozz Pozsonyban, költekezz és élj vidéken, s kiadásaid legalább 20-30 százalékkal alacsonyabbak lesznek. Pozsonyban például a nettó havi átlagkereset jelenleg 837 euró, míg Nyitrán 543, Kassán pedig 580 euró.

A felmérés szerint a világ legdrágább városa a japán Tokió, majd a szintén japán Oszaka és az orosz főváros, Moszkva következik. A negyedik Genf, ötödik Hongkong, hatodik pedig Zürich. Az osztrák metropolis, Bécs a 21. a listán, míg Varsó a 113. helyen van. Egy évvel korábban Bécs a 19., míg Varsó a 35. helyen volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E.ON és Gaz de France: egymilliárd eurós büntetés

Összesen több mint egymilliárd euróra bírságolta az Európai Bizottság az E.ON és a GdF Suez… Tovább olvasom