Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Online aukció: kalapács alatt a lízingelt javak

A lízingből visszavett javak értékesítésére online aukciós portált hozott létre a Magyar Lízingszövetség és az Intergavel Kft., lct.hu néven.

Az üzemeltetők évente többezres értékesítési darabszámot és több százmilliós forgalmat várnak.

Az oldalon kizárólag vállalkozások, lízingcégek, bankok tehetik fel az elárverezendő javakat, a vásárlók magánszemélyek is lehetnek.
A portálhoz eladóként bármely cég, intézmény csatlakozhat. A skála igen széles, a teljes gépsoroktól a tehergépjárműveken át akár irodabútorokat, épületgépészeti berendezéseket is értékesíthetnek.

Az első aukcióra bocsátott termékek körét a lízingszövetség tagjainak, többek között a Budapest Lízing, a BNP Lízing, a CIB Lízing, a K & H Lízing és az Ober Lízing készleteiből hirdették meg.

Az oldal működését, know-how-ját és a nemzetközi vásárlóerő Magyarországra irányítását a Karner & Dechow német-osztrák aukciós ház biztosítja.

A közlemény szerint az év első felében 62 százalékkal esett vissza a hazai lízingpiac. Az ágazat helyzetét tovább rontja, hogy egyre több vállalkozás képtelen fizetni a lízingelt eszközök törlesztő részleteit. A nagy tömegben visszavett javak értékesítése is egyre nehezebb, amin javíthat az online aukció.

Kocsis Csaba, az Intergavel ügyvezetője a közleményben rámutat, hogy míg Magyarországon csak most kezd emelkedni az aukciók szervezése iránti igény, addig Ausztriában, vagy Németországban teljesen magától értetődő, jól bejáratott módon működik. Például egy-egy felszámolás, csőd esetén, ha a céget egyben nem veszi meg senki, akkor automatikusan aukcióra kerülnek az ingó és ingatlan eszközök.

Olvasóink írták

 • 3. Imcsi 2009. november 19. 19:02
  „Azért a saját cikkek sem hibamentesek!”
 • 2. tornacipő 2009. november 18. 14:23
  „ha nem látnád az mti-től vették át, valószínúleg a stop.hu is onnan vette át egy az egyben
  mielőtt kinyitnád a szád, olvass <moderálva>”
 • 1. Bali01 2009. november 18. 13:40
  „Ha már egy cikket egy az egyben átvesznek a STOP.hu-ról legalább javítanák az ott elejtett hibákat...
  Helyesen K&H Lízing Zrt illetve Oster Lízing Zrt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghiúsult Opel-felvásárlás: leépítés vagy új munkahelyek?

Préda István figyelmeztetett, veszélyes precedenst teremthet, ha a befektetők további hiteleket és… Tovább olvasom