Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Nyílászárókkal csaltak el 850 millió áfát

A baranyai cég termékeinek felét részben számla nélkül, feketén értékesítették.
Különösen jelentős  értékre elkövetett költségvetési csalás miatt folytatnak nyomozást  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli pénzügyi nyomozói  egy nyílászárókat gyártó baranyai cégnél, ahol a gyanú szerint az elkövetők 850 millió forint áfát csaltak el és az így szerzett pénzt szétosztották egymás között.      
   
A NAV csütörtöki közleménye szerint a - három dunántúli üzemben száz embert foglalkoztató - árnyékolástechnikai termékek és nyílászárók gyártásával és értékesítésével foglalkozó cég termékeit fele részben számla nélkül, feketén értékesítette. 
     
A magánszemélyek egyáltalán nem, míg a gazdasági társaságoknak csak egy része kapott számlát, amivel a közlemény szerint a cég az áfafizetést akarta megspórolni. Az így szerzett illegális jövedelmet a tulajdonosok és az őket segítő személyek szétosztották egymás között. 
     
A NAV kiemelte: a papír alapú megrendelőket és a teljesítési iratokat az üzemcsarnokok fűtésére használták, a  számítógépeken tárolt adatokat évente törölték. A pénzügyi nyomozók  az októberi akcióban 14 helyszínen tartottak házkutatást,  bizonyítékokat foglaltak le és 28 embert tanúként kihallgattak. "Két üzemben és egy családi háznál vették észre a nyomozók, hogy befűtöttek az eltitkolt bevételeket rögzítő megrendelőlapokkal, és  további bizonyítékok is elégetésre vártak a kazánok mellett" -  írták. 
     
A közlemény arra is kitért, hogy az egyik lakásban  kábítószer-gyanús anyagot is találtak, ezért ott a rendőrség, míg az üzemekben a bejelentés nélkül foglalkoztatottak miatt a  munkaügyi ellenőrök intézkedtek. 
                 
Az okozott 850 millió forintos kár megtérülése érdekében a nyomozók zár alá vették a társaság tulajdonában lévő iparterületet és üzemcsarnokokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az szja bevallók száma és a bevallott jövedelem is emelkedett

Az összes adókötelezettség 114,3 milliárd forinttal, 1535,8 milliárd forintra nőtt. Tovább olvasom