Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Növelte eladásait a BMW és az Audi októberben

A forgalom növekedéséről számolt be hétfőn az Audi is, amely a piaci javulás nyomán felfelé módosította idei értékesítési előrejelzését.

A nagy feltörekvő országokban jelentkező keresletnövekedés hatására októberben idén először több BMW kelt el, mint egy évvel korábban.

A német BMW AG, a világ legnagyobb luxusautó-gyártója összesen 95.859 darabot adott el októberben a társaság nevét viselő prémium kategóriás kocsikból, ami éves összevetésben 0,4 százalékos bővülés. Kínában a tavalyinál 81 százalékkal több, 9.558 darab BMW kelt el. Indiában 56 százalékkal 343 darabra, Brazíliában a tavalyinak több mint a duplájára, 838 darabra nőtt az eladott BMW-k száma.

Ezeken a piacokon a társaság tíz hónap alatt túlszárnyalta az egész évre szóló értékesítési tervet. Németországban és az Egyesült Államokban, a mostanáig kulcsfontosságúnak tekintett piacokon ugyanakkor nem következett be trendforduló, az eladások októberben is csökkentek - Németországban például 14 százalékkal 22.200 darabra -, éppen úgy, mint az Audi esetében. A Volkswagen-Porsche csoporthoz tartozó Audi a tavaly októberinél 0,4 százalékkal több, világszerte 82.750 kocsit értékesített.

Elsősorban a kínai piac bővült, és a jelenlegi tendenciák alapján legkésőbb 2013-ban Kína lesz az Audi legfontosabb felvevőpiaca, lekörözve Németországot - mondta Peter Schwarzenbauer.

Az Audi igazgató tanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja hozzátéve, hogy a javuló eredmények nyomán a társaság a korábban valószínűsített 900 ezerről 925 ezerre módosítja 2009-es értékesítési előrejelzését. A négy legnagyobb felzárkózó gazdaság, az angol rövidítéssel BRIC-országoknak nevezett Brazília, Oroszország, India és Kína a következő években az autógyártás legdinamikusabban fejlődő piaca lesz az iparági várakozások szerint. Indiában például az utóbbi időszakot jellemző évi 1,3 millióról 2015-re évi 3 millió fölé emelkedhet az eladott új gépkocsik száma. A harmadik meghatározó német luxusmárka, a Mercedes forgalma is bővült októberben. A Daimler AG múlt héten közölt adatai szerint 88.400 Mercedes, a tavalyinál 7,2 százalékkal több kelt el, és Kínában volt a legnagyobb mértékű, 78 százalékos a növekedés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nokia 14 millió mobiltöltőt hív vissza

Áramütés veszélye miatt ingyenesen visszacserél 14 millió darab mobiltelefon-töltő készüléket a… Tovább olvasom