Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Nemzetközi vasútbérletet kaphatnak a fiatalok a 18. születésnapjukra az EP-től

Ingyenes Interrail, nemzetközi vasúti bérletet biztosítanának az Európai Parlament (EP) képviselői minden 18. életévét betöltött európai fiatalnak születésnapján - írta az Európai Parlament sajtószolgálata szerdán.
A képviselők az Interrail bérlet segítségével a kevesebb üvegházhatású gázt kibocsátó közlekedési eszközök használatát népszerűsítenék, emellett lehetőséget szeretnének biztosítani a fiataloknak arra, hogy olcsóbban be tudják járni Európát és megismerhessék más országok kultúráját.

A tájékoztatás szerint Violeta Bulc közlekedésügyi uniós biztos támogatta az EP javaslatát és elmondta, hogy az Európai Bizottság megvizsgálja, hogyan lehetne előteremteni a megfelelő forrást a kezdeményezéshez.

Azon tagállamok esetében, amelyek nem részei az Interrail hálózatnak (Málta, Ciprus, Észtország, Litvánia és Lettország), az EP-képviselők szerint megfontolandó a buszhálózat, vagy komphálózat bevonása.

Az Interrail bérletet minden évben mintegy 300 ezer fiatal használja, ára jelenleg 20 eurótól (mintegy 6000 forint) akár 400 euróig (mintegy 120 ezer forint) is terjedhet. A bérlettel egy meghatározott időszakon belül ingyen utazhatnak a fiatalok Magyarországtól Norvégiáig, Lengyelországtól Portugáliáig bárhol Európában, és maguk határozzák meg az útvonalat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágul a benzin és a gázolaj is péntektől

Emeli bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Tovább olvasom