Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Nem kérünk a jogvédelmi biztosításból?

Amíg Nyugat-Európában a háztartások több mint fele rendelkezik jogvédelmi biztosítással, addig Magyarországon ez az arány mindössze 1,5 százalék - közölte az Uniqa Biztosító az MTI-vel.

A jogvédelem célja az ügyfelek jogos érdekeinek megóvása és képviselete perben és peren kívül minden olyan területen, amelyre az adott szerződés vonatkozik. A jogvédelmi biztosítás az érintett területet kiválóan ismerő szakemberek és jogászok bevonásával támogatja a biztosítottakat a jogi érdekérvényesítés folyamatában, és a biztosító viseli a megállapodás szerinti összegig annak költségeit. A jogvédelmi biztosítási termék olyan kockázatokat fedez, amelyeket semmilyen más biztosítás nem foglal magába.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek ritkán érvényesítik jogaikat, tájékozatlanok, félnek az akár évekig tartó bírósági procedúrától, az ellenfél erős jogi hátterétől, vagy csak egyszerűen túl magasnak tartják az anyagi kockázatot és az eljárási költségeket" - idézi a közlemény Ertl Pált, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagját.

A jogvédelem Nyugat-Európa egyik legelterjedtebb biztosítási módozata, Németországban például a háztartások több mint fele rendelkezik valamilyen szintű jogi védelemmel. Ausztriában csak az UNIQA Biztosító anyavállalata 400 ezer jogvédelmi szerződést kezel. Magyarország még jóval elmarad nyugati szomszédaitól, a háztartásoknak mindössze 1,5 százaléka biztosított.

Az Uniqa múlt év ősze óta kínál jogvédelmi biztosítást, és az értékesítők hétről hétre duplázzák az eladott biztosítások számát, ami arra is rávilágít a bizosító szerint, hogy megfelelő termék esetén a kereslet sem marad el.

Olvasóink írták

 • 7. ungi 2010. február 28. 20:31
  „Na ja, en nem magyar viszonylatban gondoltam, mert tenyleg nem tudom, hogy ebben a hatalmas korrupt es bürokratikus vilagban ez hogy is müködhet nalunk. Igy viszont igazad lehet. De ez a fajta biztositas mas orszagokban tenyleg kifizetödö.”
 • 6. janika 2010. február 28. 16:57
  „Ugyan már miféle ügyvédet? Lakásmaffiózót? Csalót? Netán a hal parodizálót a tárgyaláson? Magyarországon csak is pénhzáért lehet az igazságot kiharcoloni? Nem elég a valóság és az ész? Túll sokat képzelnek magukról a protekciós Jogi maffiózok! Mindent privillégizálni akarnak. Már percenként 50 -100 Ft,-ezer is kevés nekik!”
 • 5. ungi 2010. február 28. 09:08
  „Janika, azt hiszem nem ertetted a lenyeget. Nem ügyved nelkül kell az igazadat bebizonyitanod, mert epp ez a lenyege a biztositasnak. Ugy is nevezhetnenk, "ügyvedi biztositas" .Tehat nem neked kell harcolnod, ha igazad van, mert kapsz egy ügyvedet. Baleseteknel, munkahelyi problemaknal, meg egyebb peres dolgoknal tenyleg jol jön.”
 • 4. janika 2010. február 27. 19:16
  „Majd,ha lesz joga a Magyar állampolgároknak a Tábla és a Legfelsőbb Bíróság előtt az igazságszolgáltatásra ügyvéd nélkül. Addig nincs mit biztosítani.”
 • 3. SnakeS 2010. február 27. 13:51
  „Ezt érdemes lenne népszerűsíteni, rengeteg ember jár pórul csak azért, mert nem tudja hova fordulhat és fél tőle, hogy mennyibe fog kerülni.”
 • 2. ungi 2010. február 26. 17:31
  „Nekem mar evek ota van ilyen biztositasom, az osztrak Uniqa biztositonal. Es mar igenybe is vettem a szolgaltatasaikat. Mondjuk az ottani Uniqa, es az itthoni Uniqa.........na ja, mi Mako Jeruzsalemtöl. Es ez is tapasztalat.”
 • 1. RudyD 2010. február 26. 13:45
  „banyeg - most akkor feltalálták a spanyolviaszt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb vállalkozó vesz fel hitelt

Folyamatosan csökken azoknak a cégeknek az aránya, akik bíznak abban, hogy hitelkérelmüket a hazai… Tovább olvasom