Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Nagy Tervbe vágta a fejszéjét a Pannon

A mobilcég idei karácsonyi adománya gyerekek környezettudatosabbá nevelését szolgálja.

Az ünnepek alkalmával a Pannon az idei évben ismét olyan ügy mellé állt, amellyel célja, hogy a cég által is képviselt környezettudatos magatartás és gondolkodásmód szélesebb körben is elterjedhessen: a Pannon életében immár hagyománnyá vált karácsonyi adományt ezúttal a Nagy Terv Ifjúsági Természet- és Környezetvédelmi Program kapta. Az adomány értéke 5 millió forint.

A környezet védelmének kérdése az ENSZ koppenhágai klímakonferenciája kapcsán most aktuálisabb, mint valaha. A Pannon célja egybevág a szervezet céljaival: fontos, hogy fenntartható környezetet hagyjunk hátra utódaink számára, ehhez pedig elengedhetetlen a környezettudatos nevelés minél kisebb korban történő elkezdése.

A Pannon Példakép-díjas Takáts Mónika ötletéből létrejött Nagy Terv célja, hogy minél fiatalabb korban megismertesse a gyerekeket a környezettudatosság előnyeivel, elveivel, és gyakorlati megvalósításával.

Mottójuk - ˝Olyan a világ, amilyenné teszed˝ – jegyében önkénteseik iskolákba, óvodákba látogatnak el, ahol speciálisan erre a célra kialakított, környezettudatos játékokat játszanak, illetve vidám, játékos formában ismertetik meg a gyerekeket azzal, miért is fontos a környezet védelme. Saját maguk által kifejlesztett módszerükkel a legkisebbekhez is közel tudják hozni a környezetvédelem gondolatát, fontosságát. Arra törekszenek, hogy minél több fiatalt bevonjanak a kezdeményezésbe mind oktatói, mind pedig résztvevői szinten.

˝Mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy a gyerekek nevelése kulcsfontosságú a jövő szempontjából. A Nagy Terv olyan lelkes fiatalokból áll, akik őszinte érdeklődéssel, teljes szívvel állnak a környezeti fenntarthatóság ügye mellett és ennek érdekében járulnak hozzá a következő generációk fejlődéséhez, környezettudatosabbá válásához. Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan kezdeményezést támogathatunk, amelynek céljai egybevágnak a Pannon, mint felelős vállalat céljaival˝ – mondta el az adomány kapcsán Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója.

A támogatásból 2010 során a Nagy Terv segítői heti gyakorisággal ellátogatnak egy-egy, pályázat útján kiválasztott középiskolába, ahol az iskola diákjaiból és felügyelő tanáraiból álló csapatot megismertetik a Nagy Terv módszereivel, a csapatok pedig kötelezettséget vállalnak arra, hogy a megszerzett tudást továbbadják a környezetükben található általános iskoláknak, óvodáknak, népszerűsítve a környezettudatos gondolkodásmódot. A Pannon az anyagi támogatáson túl a Kurt Lewin Alapítvány segítségével folyamatosan a Nagy Terv mellett áll majd, és segíti őket abban, hogy önkéntes szerveződésből profi civil szervezetté válhassanak.

Az adomány átadásán készült fotók itt tekinthetőek meg.


A Pannonról

A Pannon Magyarország egyik vezető mobilszolgáltatója. A norvég Telenor Csoport 100%-os tulajdonában álló cég 1994-ben lépett a magyar piacra, ahol 2008. negyedik negyedévének végén 3,731 millió aktív előfizetéssel és 33,9 %-os piaci részesedéssel rendelkezett. A cég tevékenységében a hangalapú szolgáltatások mellett egyre fontosabb szerepet tölt be a mobil internet: a Pannon a lakosság 99%-a számára elérhető, e-mailezést és böngészést lehetővé tévő EDGE-hálózat mellett folyamatosan fejleszti a leggyorsabb adatátviteli sebességet nyújtó 3G/HSDPA hálózatot, amely jelenleg több, mint 465 településen érhető el. A Pannon a vállalati felelősségvállalás terén is élen jár Magyarországon, ahogy azt a Pannon Példakép Alapítvány, a közösségi ügyek és a művészetek támogatása, valamint a kiterjedt sportszponzorációs tevékenység is bizonyítja.A Telenor Csoportról

A Telenor Csoport a kiváló minőségű távközlési, adat- és médiakommunikációs szolgáltatások vezető globális szállítója. Skandinávia, Kelet-Közép-Európa és Ázsia 13 piacán van jelen mobil érdekeltséggel. A norvégiai központú Telenor Csoport a világ egyik legnagyobb mobilszolgáltató vállalata. Több mint 160 millió mobil előfizetéssel rendelkezik, 2008-as árbevétele elérte a 111 milliárd norvég koronát, dolgozóinak száma meghaladja a 40 ezer főt (mindhárom adatba beleértve a Kyvistar számait).

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a banánvitának az EU és a latin-amerikai országok között

Lezárult a banán importvámjáról 13 éve húzódó vita. Tovább olvasom