Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Motech: elkészült a csarnok

Felépült a közel 3.400 négyzetméteres, hídelemek gyártására alkalmas csarnok Mosonmagyaróváron.

Felépült a közel 3.400 négyzetméteres, hídelemek gyártására alkalmas csarnok, amelyet a Motech Acélszerkezet- és Gépgyártó Kft. építtetett 361 millió forintból, európai uniós támogatással Mosonmagyaróváron - mondta Németh Gyula többségi tulajdonos és ügyvezető pénteken az MTI-nek.

Az építéséhez 92,5 millió forintot, a beruházási költség 35 százalékát nyerte el a társaság a Nyugat-dunántúli Operatív Program telephely-fejlesztési pályázatán. A négy, egyenként 25 tonnás daru és a hozzájuk kapcsolódó pályák beszerzését 38,2 millió forinttal a teljes beszerzési költség 40 százalékával támogatta a gazdasági tárca a Gazdaság-fejlesztési Operatív program (GOP) keretében. A csarnok 40-50 tonnás acélszerkezetek gyártására lesz alkalmas, a fejlesztést a tervek szerint szeptemberben befejezik - ismertette az ügyvezető.

A Motech árbevételének 90 százaléka Nyugat-Európából származik. Az idén a tavalyinál kevesebb a megrendelés, emiatt várhatóan mintegy 15 százalékkal lesz alacsonyabb a társaság árbevétele az előző évi 2,4 milliárd forintos forgalomnál. Ez a helyzet a kft.-nél nem jár együtt létszámcsökkentéssel, sőt a fejlesztés révén a társaság 60 új munkahely létesítését vállalta három év alatt. A csökkenő árbevétel ellenére a társaság nyereségesen működik.

Az acélszerkezet-gyártó üzem egyedi, speciális acélszerkezeteket, hidakat, gépeket, technológiai berendezéseket állít elő és telepít. A kft. tavalyi árbevétele a gazdasági válság ellenére 40 százalékkal haladta meg a 2008-as forgalmat. A társaság nevéhez fűződik egyebek között acélszerkezet-gyártás a berlini Schönefeld repülőtér számára, az ugyancsak berlini úgynevezett keleti gyűrű vasúti hídjainak előállítása és egy norvég tengeri fúrótorony speciális hőtechnikai berendezésének megépítése.

A kft. a bérmunkásokkal együtt mintegy 200 dolgozót foglalkoztat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elővigyázatossági megállapodás: 10-20 milliárd euró

Magyarország két évre szóló elővigyázatossági megállapodást kötne 2011-2012-re 10-20 milliárd euró… Tovább olvasom