Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Mielőtt hitelhez nyúl: elindult a hitel- és lízingválasztó program

Az első lépcsőben mintegy 50 pénzügyi vállalkozás 400 konstrukciója vált elérhetővé és összehasonlíthatóvá.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a lakossági ügyfelek tájékozódását segítő hitel- és lízingválasztó programot indított el honlapján, az első lépcsőben mintegy 50 pénzügyi vállalkozás 400 konstrukciója vált elérhetővé és összehasonlíthatóvá - közölte a felügyelet az MTI-vel.

Hitel- és lízingtermék választó program itt >>

Hitelkalkulátor >>
A honlapra látogató érdeklődők az ingatlanlízing, fogyasztási és jelzáloghitel, a megtakarítás fedezete mellett nyújtott kölcsön és a hitelkártya termékeket hasonlíthatják össze. Rövidesen sor kerül a pénzügyi vállalkozások gépjármű- és számlahiteleinek közzétételére is, 2010 júliusában pedig a hitelintézetek - így a kereskedelmi bankok - több tízezer lakossági hitel- és lízingkonstrukciója is megismerhető lesz a rendszerben. Az ügyfelek pontosabb tájékoztatását szolgálja, hogy az új internetes termékválasztó programba - miniszteri rendeletek előírása alapján - kötelező adatokat szolgáltatniuk az érintett pénzügyi intézményeknek. Eddig ez csak önkéntes volt.

Ha a pénzügyi intézmények által közölt kondíciók esetleg jogszabályba ütköznek - például az adott hiteltípus előtörlesztési díjának mértéke magasabb a 2010 márciusától törvényben előírt maximumnál - az adatszolgáltatás alapján a PSZÁF fogyasztóvédelmi vizsgálatot is indíthat. A termékválasztó programban a hitelek, lízingkonstrukciók mellett az ügyfelek a választást megkönnyítő fogyasztóvédelmi információkat, pénzügyi szótárt, mérlegelendő szempontokat és figyelemfelhívásokat is találnak. Azoknak, akik nem tudják, hogy pontosan milyen típusú terméket keresnek - a döntést megkönnyítendő - több lépcsős segítő program áll rendelkezésre. Ha pedig egy ügyfél számára több konstrukció jellemzői tűnnek megfelelőnek, a kiválasztott termékek összehasonlítását külön alkalmazás segíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pöttyös Túró Rudi a legerősebb márka

A második helyén a Coca-Cola, a harmadikon a Danone szerepel. Tovább olvasom