Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Mérnök vagy? A megyében a legkönnyebb állást találnod

Mérnökként könnyű, asszisztensként nehéz munkát találni az álláspiacon.


A KSH júniusi adatai szerint hazánkban a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezer fővel csökkent, új munkahelyet mégis sokan keresnek online: a Profession.hu online rendszerébe 18%-kal több felhasználó regisztrált a második negyedévben.

Az álláskeresők mellett a cégek is aktívak: 44%-kal több hirdető állásajánlatai közül válogathattunk.

A cégek az első negyedévhez hasonlóan az elmúlt három hónapban is leginkább könyvelőket, fejlesztőket, mérnököket és ügyfélszolgálati munkatársakat kerestek, míg az álláskeresők elsősorban eladói, területi képviselő pozíciókra, valamint diákmunkára küldték be önéletrajzukat. A legtöbb hirdetésnél továbbra is elvárás az egyetemi (36%) és főiskolai (36%) végzettség, valamint az angol nyelv ismerete – a legtöbb jelentkezés ugyanakkor azokra az állásokra érkezik, melyeknél nincs elvárt nyelvtudás.

Fejér és Heves megye mellett Győr-Moson-Sopron megyében a legkönnyebb mérnökként elhelyezkedni.

A fejvadász cégek, a Bosch csoport és a CIB Bank mellett a Raiffeisen Bank és az Internet Mall Hungary Kft. ajánlataira jelentkeztek a legtöbben, utóbbi pozíciói az ügyfélszolgálati kategóriát erősítik. A legnehezebb továbbra is adminisztrátori vagy asszisztensi állást találni, ezekre a hirdetésekre ugyanis sok, átlagban 40 pályázó jelentkezik.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kőolajlelőhelyet fedezett fel a Fekete-tenger alatt az OMV

Kitermelését 3-4 éven belül meg lehet kezdeni, mintegy 100 millió euró beruházással. Tovább olvasom