Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Mennyit keres a rendőr? Dolgoznál tűzoltóként 163 ezerért?

A magyar rendőrök havi bruttó átlagjövedelme 219 ezer forint, míg Szlovákiában 246 ezer, Csehországban 286 ezer forint.

A Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu oldal legutóbbi felmérésében a magyar rendvédelmi dolgozók béreit hasonlította össze szlovákiai és csehországi kollégáikéval.

A valamennyi rendfokozatot, beosztást összegezve kapott átlagjövedelmi adatok alapján elmondható, hogy Szlovákiában és Csehországban mindegyik vizsgált szolgálat esetén magasabbak az átlagjövedelmek, mint Magyarországon.

A hazai rendőrök havi bruttó átlagjövedelme 219 ezer forint, míg Szlovákiában 246 ezer, Csehországban 286 ezer forint.

A cseh tűzoltók, speciális mentőmunkások átlagos havi jövedelme a legmagasabb: 263 ezer forint, Szlovákiában 207 ezer forint, Magyarországon dolgozó kollégáiké mindössze 163 ezer forint.

A Magyarországon katonai szolgálatban dolgozók havi átlagbére bruttó 178 ezer forint, Csehországban 290 ezer forint, Szlovákiában 301 ezer forint.

A hazai börtönőrök átlagosan bruttó havi 164 ezer forintért dolgoznak, Szlovákiában bruttó 253 ezer forintot, Csehországban 255 ezer forintot keresnek átlagosan kollégáik.

A biztonsági őrök pedig Magyarországon átlagosan bruttó 110 ezer forintot keresnek a a Fizetesek.hu felmérés adatai szerint.

A vám-és pénzügyőrségben szolgálatot teljesítők átlagfizetése Magyarországon átlagosan havi bruttó 183 ezer forint, Szlovákiában 258 ezer forint, Csehországban 290 ezer forint.

Olvasóink írták

105 hozzászólás
 • 105. próbamagyar 2011. július 03. 10:41
  „Ha nem tetszik el lehet menni máshova dolgozni.Legalábbis civil munkahelyeken ez így szokás.S valóban segítettél.Rájöttem a rendvédelmisek külön kaszt,akinek a közös teherviselésről fogalma sincs.Dolgozzatok csak éhbérért hülye civilek...valakinek ki kell fizetnie a 40 évesen munkában megfáradt rendvédelmis nyugdíját.Még vagy 40 évig.Hisz a kocsikázás és jelentés írás legalább annyira fárasztó 25 évnyi munkában mint a gyárban 40-45 év.És természetesen a megfáradt szervezet ugyanannyi évesen fogja felmondani a szolgálatot ugyebár:)Belátom tényleg szar ügy...azt ígérték 40 évesen elmész nyugdíjba,hitelfelvételi kedvezmények,szolgálati lakás,telefontársaságoknál,konditerem egyéb kedvezmények,hogy ne is soroljam.Engem is felháborítana ha a korai nyugdíjamat megszüntetnék.De ne feledjük ez nálunk gazdagabb országban sem finanszírozható,nemhogy itt ahol lassan az emberek egy kiló kenyérért megölik egymást”
 • 104. Lone_wolf.. 2011. július 03. 03:23
  „próbamagyar , mindenki azért dolgozik amire szerződött olyan feltételekkel amire szerződött.Vajon tetszene e neked ha a munkáltatód megváltoztatná a szerződésed feltételeit visszamenőleg ?:))) Gondolkodj... remélem segítettem..”
 • 103. próbamagyar 2011. június 29. 18:59
  „Kedves eheh
  Ha nincs elég pénztáros a tescoban akkor pampogsz hogy te szolgálatba sietsz,ha nincs friss zsemle reggel a boltban akkor szintén felhúzod az orrod.Felejtsük el a víz és gázszerelőt,a pék és a pénztáros is ugyanolyan fontos porszem a gépezetben mint a rendvédelmisek.De ők nem mennek el akkor sem 40 évesen nyugdíjba
  Ezt olyan nehéz felfogni abba a mákszemnyi rendvédelmis fejedbe?Szerinted rajtatok kívül senki nem dolgozik éjjel,három műszakban kifizetetlen túlóráért?Érdekes a világ kultúráltabb országaiban nem mennek el további szolgálatra alkalmatlan felkiáltással nyugdíjba a rendőrök.Más a fizetésük,más a munkakörülmény?Na és...a pék sem ennyit keres mint itt.Ez van ezt kell szeretni.Nekem is és nektek is:)Egyébként meg találkozunk úton útfélen,úgyhogy óhajod máris teljesült:)Ha hívlak nem jössz,ha 50 helyett 60 al megyek én vagyok sátán reinkarnálódva.Nyah,további jó munkát...legalább 65 éves korodig:D”
 • 102. eheh 2011. június 28. 16:30
  „látom próbamagyar <moderálva>

  majd, ha víz-, gázszerelő is lemond 14 alkotmányos jogáról, majd ha éjfélkor elindul nálam gázt beüzemelni (és most ne a céges, vállalati gázszerelőkről beszélj) akkor majd lehet pofázni. megsúgom, a rendvédelmi dolgozókon ez volt az utolsó bőr, ezután már csak a fizetésünk maradt, ami után az utolsó forintig adózunk és járulékot fizetünk és 2001 óta nem emelkedett semmit... nem vállalkozó számlával, de inkább anélkül... nem minimálbéres 200.000 nettóval... ezekről beszélj, ne rólunk.

  És ha már itt tartunk:
  Remélem hamarosan találkozunk!!!:)”
 • 101. próbamagyar 2011. június 24. 12:19
  „Értem én tökéletesen mit értettél a baj alatt,csak te nem érted amit én írtam.Mindenki végzi a dolgát,a mentős a rendőr a gáz és vízszerelő.Tegye azt mindenki amihez ért és amit szeret.Nekem a rendőr sem fontosab ember mint a vízszerelő.Főleg nem annyira hogy életerős emberek elmenjenek nyugdíjba és én még szolidaritásból értsek is ezzel egyet és támogassam.A rendvédelmi dolgozók is ugyebár azért tüntettek hogy nem csak nekik,hanem az országban mindenkinek legyen magasabb a fizetése a nyugdíjkorhatár egységesen 40 év legyen.”
 • 100. chrispapa 2011. június 24. 09:58
  „Kedves próbamagyar a "baj van alatt nem azt értettem, hogy elromlott a csap, elment az áram vagy a kábeltévé, esetleg a fűtés...
  Mondjuk ha valakit baleset ér és meg kell menteni az életét egy olyan embernek akit most sokan lehordanak, mert előbb nyugdajba mehetne vagy mehetett volna, amikor ki kell vágni valakit esetleg egy roncsból vagy ki van szolgáltatva mint áldozat...Ha tényleg igazán komoly baj van, akkor rájuk lehet számítani. Aki már volt ilyen helyzetben az tudja, aki meg ha lesz mielőtt hívná őket, gondolja át miket írt be ide a topikba.
  A legfőbb baj a magyarsággal az, hogy genetikailag selejtesek vagyunk. Ahelyett, hogy összetartanánk mindíg csak azt nézzük kinek jobb egy hajszállal nálunk, és akkor ő már ellenség. Próbáltam munkát keresni pár külföldi országban, ahol magyarok "segítettek" hát a tapasztalatok elég hitványak. Mi magyarok saját magunkat átverjük, becsapjuk, meglopjuk. Amit a média kivetít, meg amit művelnek az országházban ugyan az, mint ami folyik kicsibe a szűk környezetünkben is. Ma magyarországon tisztességes munkából megélni, családot fenntartani nem lehet ez tény. Azzal, hogy a közrendet felborzolják, egymásnak uszítva ezzel az embereket csak azt érik el amit szeretnének. Itt valami nagyra megy ki a játék. Én személyes tapasztalataim alapján nagyon nem bírom a rendőröket, de egyszer volt szerencsém beszélni eggyel, és meg kell mondjam, hogy a munkakörülményeik nem a legjobbak. Gondolom ez nem különb a tűzoltók tekintetében sem. Érdekes, hogy eddig senki nem sajnáltat tőlük a korai nyugdíjat, eddig senki nem törődött velük.
  Az meg, hogy kinek nem tetszik ez, mindenki választhat, minden választott hivatásnak van előnye és hátránya. Csak az ami nem fer a most kialakult helyzettel, hogy ha elkezdünk egy játékot, közben nem változtatjuk meg a játékszabályokat. Az meg, hogy visszamenőleg lépjen érvénybe valami szerintem ilyet is csak mi csinálunk. Lehetne itt nagyon sokat írni mindenféléről, de a tényen nem változtat semmi. Legelső feladat, hogy magunkba kell néznünk, amíg a lelkünkbe nem lesz rend, addig jöhet akármelyik párt vagy kormány magyarországon sose lehet rendre számítani.
  Én teljesen pártatlanul kivűlállóként csak annyit tudok, mindenki a maga sorsának a kovácsa.”
 • 99. próbamagyar 2011. június 23. 22:29
  „Az előző hozzászólónak szeretném mondani hogy mindez elmondható a víz gáz és egyéb szerelőről.ha baj van felhívom és segít,ez a munkája.de attól még nem megy el 40 évesen nyugdíjba.Akkor sem ha esetleg egészsége megromlott s továbbiakban nem bírja el a kalapácsot.Kénytelen más munka után nézni.Ja és ők sem keresnek százezreket havonta.Ez ma a 21. században Magyarország,ennyi a fizetés.Ez van ezt kell szeretni:)”
 • 98. chrispapa 2011. június 23. 22:25
  „Csak annyit szeretnék hozzá fűzni minden kedves hozzászólónak címezve, hogy a rendvédelmisek minden saját pozitív vagy negatív tapasztalat ellenére adnak valamit nekünk polgároknak, amit más ebben az országban nem...
  Ha valaki igazán nagy bajban van, nem várt esemény történik őket bármikor lehet hívni, és ha megérkeznek segítenek is, akkor is amikor az ember nem tudna mást kit felhívni, hogy bajban vagyok. Ez az amit ők adnak a "biztonság"...”
 • 97. mazsi 2011. június 23. 16:24
  „ebben az országban csak az reklamál úgylátszik akit az állam fizet a melós kussol mert azonnal kirugja a tulaj ..nem tudom de talán nem törvényszerü hogy többet kell keresni mint a melós üdv mkinek!!!!!”
 • 96. Lókupec 2011. június 23. 13:13
  „Kedves Jerry. Szerintem az cseszegetés mikor nem tudom igazolbi hogy befizettem a biztosítást akocsira vagy ha ne világít a hejzetjelzőm és cseszeget a zsaru. De a cigók olyan kocsikkal futkoznak hogy... A motorosok jobbról előznek... A zsaruk bokor mögűl trafiznak... És a mentősök akik tényleg érdemi munkát végeznek megérdemelnék... Zsaruk magyaráznak, de az értékeimet széthordják...”
 • 95. Sagíttarius 2011. június 23. 08:48
  „63-as így van
  Próbálkozni sem kell, Tisztelt nyugger kollégák, mivel a police.hu-n meghirdetett állásajánlatokba kb. egy-két hete már feltételként beleírják azt is, hogy "jelenleg is aktív szolgálati viszony" .
  Biztosan ez is a véletlen műve.
  Tudtommal ORFK szinten meg van tiltva a reaktiválás, persze ezt nem kommunikálják a külvilág felé, nem illene bele a lejárató-koncepcióba.
  Nagyon szükség van ránk, meg a szaktudásunkra. Már nem is tudom, sírjak-e vagy nevessek, inkább nevetek”
 • 94. nightfall 2011. június 23. 08:30
  „Rebe1 ! Nem vagyok sem rendőr,sem katona sem BV-s sem tűzoltó, de még csak vadakat terelő juhász sem ! Csak tudom hogy milyen az élet a rendvédelmiseknél ! Aki meg azt választotta munkának,azért választotta mert akkor még a korkedvezményes nyugdíjt adták cserébe azért hogy bármikor behívható, sztrájk jog nuku, és az olyan okoskodó mindentudo idiotákkal is küzdeni kell mint az itt hozzászóló sok fajbarom ! Jólenne ha észrevennétek hogy ez volt a kormány egyik célja.Összeugrasztani a civilt a rendvédelmisekkel ! De eljön még az idő és a civilek is sorra kerülnek és akkor lesz majd siránkozás ! Nem lesz itt senkinek se nyugdija, max a politikusnak aki tud félrerakni a havi 600 ezer NETTÓ-ból. !
  A Cikkhez meg annyit hogy rafkósan a magyar fizetések bruttóban vannak, a többi viszont nettó,csak odaírták h bruttó,de az biza nettó a szomszédoknál !
  szal egy börtönőr pld itthon keres brutto 168 ezer, addig egy cseh börtönőr netto 240 ezret keres !”
 • 93. power2011 2011. június 23. 05:45
  „Csakhogy lássuk mennyire komolyak a szándékok, és mennyi birka van aki hisz is a vezírnek és fröcsögnek a nagyvilágba

  Elutasították egy volt egyenruhás kérelmét, aki visszatért volna az aktív állományba. A szakszervezet szerint nem egyedi az eset.
  Hiába jelentkezett újra szolgálatra egy nyugdíjas őrnagy, kérelmét elutasították azzal az indokkal, hogy jelenleg nem tudnak neki állást biztosítani a rendőségnél - tudta meg az RTL Híradó. Lang Miklós volt nyomozókutya-vezető és nyomszakértő is. Állítása szerint hiányzott neki a munka ezért akart visszatérni az állományba.

  A nyugdíjas őrnagy válaszlevelet is kapott volt munkaadójától, amelyben azt írták: jelenleg nincs üres állásuk. Lang ígéretet sem kapott arra, hogy a jövőben esetleg dolgozhat. Azt mondta: nonszensz, hogy gyerekkel, kölcsönökkel kihúzzák a lábuk alól a talajt.

  A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára szerint a nyugállományba vonult egyenruhás esete nem egyedülálló. Ráadásul a jövőben sem lesz elég álláslehetőség a mintegy 30 ezer rendvédelmisnek, akiket a kormány visszavár az aktív szolgálatba.

  http://rtlklub.hu/hirek/belfold/video/132773”
 • 92. power2011 2011. június 23. 05:34
  „91. Túrabakancs 2011.06.22. 22:21
  jaja nézd meg, itt még lightossan tűri a nép, az ottanihoz képest!”
 • 91. Túrabakancs 2011. június 22. 22:21
  „Akik siránkoznak a kormány intézkedéseiért, azoknak ajánlom, hogy
  nézzék meg mi történik Görögországban, és majdnem ugyanaz Por-
  tugáliában, anno új Zélandról nem is beszélve! Ehhez képest a kor-
  kedvezmények megnyirbálása ebben az országban egy lájtos szigo-
  rítás. Attól tartok sokan visszasírjuk ezeket a nehéznek mondott éveket,
  ugyanis lesz még rosszabb. Nem kimondottan a Fidesz intézkedései végett,
  hanem az összeurópai sorba bedőlő országai, és ezek dominószerű negatív
  gazdasági végkimenetelei folytán, minden mindenre kihat.”
 • 90. orkodo 2011. június 22. 22:17
  „Megnyugodtam..! Még léteznek Magyarországon olyan emberek, akik tisztelik a Mentők azaz a mi munkánkat is, és feltűnik nekik hogy mi sosem vagyunk egy felsorolásban sem, meg egyáltalán sehol. Jó érzés, tényleg! :)”
 • 89. benidor 2011. június 22. 20:57
  „Rebe1!
  A parlamenti képviselőket nem irigyled, mikor kevés munka és sok hazugság után milliós havi fizetéssel és még innen-onnan csöpögtetett szerény százezrekkel a zsebükben az ország vérét szívják? Mondják, hogy válság van, de ugyanakkor 2 kézzel szórják a pénzt! Kérik, hogy fizessenek be az egyszerű bérből és fizetésből élő emberek az adósságcsökkentő alapba, de nekik eszükbe se jut! Szégyen és gyalázat!”
 • 88. benidor 2011. június 22. 20:47
  „Nem elég, hogy nincs se anyagi, se erkölcsi elismerése a rendvédelmisnek? Én nem csodálkoznék, ha ezek után még korruptabb rendőrökkel találkoznánk! Ki a fene szeretné az életét kockáztatni a semmiért? Csak az irigy embereket tudják felhergelni a szolgálati nyugdíjasok ellen! Az nem bánt "REBE1", hogy a segélyeket is fizeted, olyan emberekét akik nemhogy 25, de 5 évet sem dolgoztak! A Szolgálati Törvényben rögzítették, hogy egyes foglalkozásokban 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba vonulhatnak emberek. A választások előtt pont a fityiszesek akarták megvédeni a szolgálati nyugdíjakat! Ja akkor pont nem ők voltak hatalmon?”
 • 87. cuclika 2011. június 22. 20:38
  „Itt mindenki olyan okos! Már sokat dolgoztak rendőrként, vámosként, tűzoltoként, bv-ként, hogy tudják mennyit, és mit kell egy szolgálatba csinálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!vagy csak látnak, hallanak valamit, és majd általánosítanak! Majd ha megbüntetik sírni kezd , ha ég a háza kiabál, ha nem fizeti be a vámot , adót az nem úgy volt....stb!!!!!!! Hát persze ebben az országban mindenki ÁRTATLAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 86. rebe1 2011. június 22. 17:54
  „Az igazság az hogy a tüzoltoknak adnák többet a rendörnek még ennyit sem !!!!!!
  A 85. hozzászoláshoz csak annyit hogy van más lehetőség is nem csak rendőr munka
  Ha meg vállaltad viseld a következményeit,had ne keljen már sajnálni .
  Te azt a munkát vállaltad annyi pénzért minden nyügjével és elönyével együtt.
  Mert ugye 20 év munkaviszony után elmennél nyugdíjba és meg a többiek meg 55-6 évesen meg fizessük a nyugdíjadat
  Hát Hogyne !
  Ha rajtam mulna senki mondom senki nem mehetne el 55 év alatt!”
105 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a mobil-előfizetők száma

50 ezerrel 11,772 millióra csökkent a három magyarországi mobiltelefon-szolgáltató teljes… Tovább olvasom