Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Megmondják mennyit kereshet a bankvezér

A bankszövetség és a pénzügyminisztérium kidolgozta holland előírás szerint a banki vezetők nem juthatnak éves rendes fizetésüket meghaladó prémiumhoz.

Bevezetik januártól Hollandiában azt a szabályozást, amelynek keretében egyebek között maximálják a bankvezetők fizetésen kívüli javadalmazását a fölösleges pénzügyi kockázatvállalások elkerülése érdekében - jelentette a sajtó csütörtökön. Hollandia az első a világ országai közül, ahol a nemzetközi pénzügyi válság tanulságainak köszönhetően korlátozzák a prémiumokat, de már a következő hetekben várhatóan máshol is születnek hasonló intézkedések.

Ez lesz az egyik fő téma ugyanis a nemzetközi pénzügyi rendszer reformjáról hamarosan megtartandó csúcsszintű nemzetközi találkozókon.

A bankszövetség és a pénzügyminisztérium kidolgozta holland előírás szerint a banki vezetők nem juthatnak éves rendes fizetésüket meghaladó prémiumhoz. Az ágazat azon alkalmazottai számára pedig, akik nem esnek az említett kategóriába, a szabályozás visszafogott, hosszú távú javadalmazási stratégiát javasol.

A holland tervek szerint fokozzák a kockázatelemzés hatékonyságát, és elvárják az ágazatban tevékenykedők folyamatos utóképzését is.
A szabályozás az országban megtelepedett külföldi bankokra is vonatkozik, bár megfelelő indoklással ezek az intézetek más eljárás mellett is dönthetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellendülés gyenge lábakon - Elemzés

A Fed változatlan szinten (0-0,25%-on) hagyta az amerikai irányadó kamatszintet. Elemzés: szeptember… Tovább olvasom