Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Megkezdte működését a Ringier-Axel Springer vegyesvállalat

A cég Ringier Axel Springer Media AG néven fut, már csak itthon várják a zöld utat.

2010. július 1-jén alapította meg közös, kelet-európai vállalatát a Ringier és az Axel Springer, melynek létrehozásáról már korábban hírt adtak a felek, a nevet ugyanakkor nem lehetett még tudni. Már az sem titok, hogy - nem meglepő módon - Ringer Axel Springer Media AG néven tevékenykedik a vegyesvállalat.

A márciusi bejelentést követően a versenyhivatalok Lengyelországban, Szerbiában, Szlovákiában, Csehországban, Svájcban, Németországban és Ausztriában már jóváhagyták az egyesülést. Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal döntése még függőben van, így a honi cégek új vállalatba integrálása ennek függvényében valósul meg.

A két médiavállalat 2010. március 23-án jelentette be a közös cég létrehozását. Az Axel Springer lengyelországi, csehországi és magyarországi leányvállalatainak tevékenységét helyezi az új társaság fennhatósága alá, a Ringier pedig a szerb, a szlovák, a cseh és a magyar érdekeltségeit. A vállalat székhelye Zürich lett, s a becslések szerint közel 414 millió eurós forgalmával, 62 milliós EBIDITA-val, 4800 alkalmazottjával a régió egyik legnagyobb médiavállalatának számít majd.

Olvasóink írták

 • 3. piteam 2010. július 07. 05:25
  „Te már csak tudod !”
 • 2. reszegenisjozan 2010. július 04. 19:30
  „Természetesen ez is csak véletlen és a zsidóknak nincs a kezében a média IS. Nem ők mossák a buta emberek millióinak, milliárdjainak agyát. A népszabadásgos Ringier egyesül a picit sem zsidó Axel Springer birodalommal.

  pl.:
  "Ernst Cramer, a German Jewish journalist and chairman of the Axel Springer Foundation who explored his country´s relations to Israel and the US, died on Tuesday in Berlin, 10 days before his 97th birthday."
  http://www.jpost.com/Home/Article.aspx?id=166198

  Nem az a buzi, aki csinálja, hanem az aki állja...”
 • 1. vonLichthofen 2010. július 02. 14:28
  „Van ennek valami köze az uj magyar médiatörvényhez?

  Ezután aztán már az igazat csak az igazat fogják írni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káosz? - Most akkor van vagy nincs devizahitel?

A bankok tanácstalanok: egy részük felfüggesztette az új, jelzálog alapú devizahitel igénylések… Tovább olvasom