Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Még drágább az áram: júliusban árat emel az E.ON

Az E.ON bruttó 8,6 százalékkal emeli az árat július elsejétől. Az áremelkedésbe a Magyar Energia Hivatal már beleszámolta az áfa emelkedését is, így jöttek ki ezek az adatok.

Drágul az áram júliustól és augusztustól országszerte öt és tíz százalék közötti összeggel. Júliustól az E.ON és a Dél-magyarországi Áramszolgáltató (DÉMÁSZ) emeli az árait, augusztustól pedig a Budapesti Elektromos Művek (ELMŰ) és az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) - tájékoztatott csütörtökön a Magyar Energia Hivatal.

Az áramszolgáltatók májusban nyújtották be áremelési kérelmeiket a Magyar Energia Hivatalhoz (MEH), ebben 6 és 15 százalék közötti drágulás szerepelt. A hivatal becslése szerint azonban az októberi gázárcsökkenés mértéke nagyobb lesz, mint amit a szolgáltatók számoltak, így ennél kisebb áremelést tartottak indokoltnak.Ennek megfelelően július elsejétől az E.On bruttó 8,6 százalékkal, a DÉMÁSZ pedig 6,9 százalékkal emeli árait. Augusztustól jön a következő lépcső, az áram az ELMŰ szolgáltatási területén 5,1, az ÉMÁSZ területén pedig 10,8 százalékkal lesz drágább. Az áremelkedésbe a Magyar Energia Hivatal már beleszámolta az áfa emelkedését is, így jöttek ki ezek az adatok.

Olvasóink írták

 • 16. urbaniastapista 2009. június 19. 13:31
  „Rég elfelejtett M. Péter pénzügyminiszterünk és még nagyobb emberünk francia becsületrendet kapott a magyar energiaszolgáltatók "privatizációjáért": az Édászt is eladta a francia állami energiaszolgáltatónak, akik néhány év alatt profitként kivitték a vételárat, majd többszörös áron továbbadták acéget a németeknek.
  Monopolhelyzetben lévő közszolgáltató cégeket privatizálni bűn volt magyarországgal szemben. Egy monopolkapitalista is csak a pénzt nézi, kisajtol a cégből - ezáltál belőlünk- amennyit lehet, nálunk amennyit nem szégyell. Korrupt államunkat lekenyerezni nem nehéz, államilag szabotálja Magyarország az energiapiac megnyitását, minél tovább fenntartva a magyar fogyasztókat szipolyozó rendszert.”
 • 15. kolombela 2009. június 19. 12:55
  „Már alább írtam. Ha az állam komoly bevételt akar, akkor vissza kell vennie az energiaszolgáltató ipart.
  De egy ilyen kormány, mint amilyen most van erre képtelen, nembeszélve arról, hogy a nemzetközi pénztőke (A kormány gazdái) felháborodna. Pedig nincs más megoldás, az ilyen lépéseket me kell tenni.
  Miért egy külföldi magántőke kezében van még mindig a magyar energia ipar? Kinek jó ez rajtuk és szolgáikon kívűl?”
 • 14. 49. 2009. június 19. 11:35
  „Nem a szolgáltatót kell szidni, hanem az Magyar Energia Hivatalt, ugyanis ő dönti el az emelést, meg a mértékét is. ,,Az áremelkedésbe a Magyar Energia Hivatal már beleszámolta az áfa emelkedését is" , tehát a végső szó az ővé.
  A szolgáltató célja egyértelműn, hogy minél nagyobb legyen a haszna, az államnak meg, hogy minél több bevétele legyen az ÁFA-ból, a két érdek itt találkozik. A MEH nem a világpiaci ár alakulását, és fogyasztók érdekeit veszi figyelembe.”
 • 13. petermeister 2009. június 19. 09:07
  „<moderálva>”
 • 12. igazságmondó 2009. június 19. 08:20
  „Szemét banda.
  Más országban olcsóbb lesz a gáz meg az áram, és a fizetésük is több. Az élelmiszerek is olcsóbbak mint nálunk. Nem értem, hogy csinálják.
  Jó lenne, ha már külföldről jönne " valaki " aki megtanítja a " kedves " miniszter urat kormányozni.
  Egyik országgyúlési képviselő, de a városi sem kapna tőlem pénzt. Mire fel is kapnának????????? Vállalják társadalmi munkában amit vállaltak.”
 • 11. pancser 2009. június 18. 21:03
  „A nép július 1-én nagyot fog nézni, azt hiszem elérkezik a Bajnai kormány és hátországa elzavarásának ideje. Milyen közgazdasági elmélet szerint jó az országnak a várárlóerő csökkenése? Ez komcsi módi, a rendelkezésre álló javak kevesek, mondták egykor és kevesebb jut mindenkinek. Tűnjenek már el ostobaságaikal együtt.”
 • 10. mega 2009. június 18. 15:42
  „Kár csodálkozni , tudtuk ,hogy így lesz.
  Eladtak bennünket kilóra.
  Hasznot kiviszik , fejlesztés semmi , 15-év múlva eladják és nekünk itt marad a szar, ha még működik akkor .
  Az oszlopok ideje lassan lejár , nem cserélik csak ha kitörik ,de ezt sorolhatnánk...”
 • 9. egysoproni_ 2009. június 18. 14:33
  „A jövő hónaptól 11 - 15 ezerrel csökken a havi fizetésem ezek meg emelnek! :s”
 • 8. lolita 2009. június 18. 14:02
  „A fizeteseket nem akarjak veletlenül megemelni?Gondolok olyan tiz szazalekra!”
 • 7. Tapmancs 2009. június 18. 13:57
  „kolombela

  Pontosan. Privatizálni sem szabadott volna, legalábbis nem külföldieknek. De ugyanezt el lehetne mondani bármilyen ágazatról.”
 • 6. kolombela 2009. június 18. 13:52
  „Tapmancs.
  Ezt az extrapofitot kiviszik az országból és nem forgatják vissza egy részét sem, csak a nagyon szükséges fejlesztésekre és javításokra. Ezért van szükség visszavenni és az állam kezében tartani a stratégiailag fontos lakossági szolgáltatásokat. Ez a pénz akkor legalább az ország gazdaságát javítaná.”
 • 5. Tapmancs 2009. június 18. 13:19
  „Népszabadság:

  "Elvileg akár ötszázmilliárd forint is az áramcégeknél maradhat az idén azáltal, hogy a magyar áramárak nem követik a nemzetköziek zuhanását. Ez havi több ezer forintot jelent a számlánkban."

  De azért itt emelnek... 500 000 000 000 Ft extraprofit után. Ez vicc, már nem tudok mást mondani...”
 • 4. zsukov 2009. június 18. 13:07
  „Fodadnék rá,hogy a mindenhol olcsób lett gáz nálunk drágább lesz !”
 • 3. mecsoka 2009. június 18. 13:02
  „Ha most lesz éves elszámolás júliusban, akkor ugye még a tavalyi áron számolják el a különbözetet (mert még tavalyi áron fogyasztottunk)? Remélem...”
 • 2. bugriskin 2009. június 18. 12:46
  „Nesze neked privatizáció! Meddig lehet ezt a birkatürelmű népet nyúzni?”
 • 1. s.margit 2009. június 18. 12:35
  „Hogy miből fizetem ki nem tudom.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány a bolt: Spar nyit Mosonmagyaróváron!

Új üzletet nyit Mosonmagyaróváron csütörtökön a Spar Magyarország Kft., az új szupermarket a… Tovább olvasom