Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Matolcsy: várakozáson felüli az állami nyugdíjrendszert választók aránya

Matolcsy György szerint minden várakozást felülmúlóan sokan döntöttek úgy, hogy az állami nyugdíjrendszert választják.

A nemzetgazdasági miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón a magánnyugdíjpénztár-választásról szóló határidő hétfői lejártával kapcsolatos kérdésre válaszolva aláhúzta: a jelenlegi adatok szerint a 3,1 millió magánnyugdíj-pénztári tag 2 százaléka körül lesz azok száma, akik a magánpénztárakban való maradás mellett döntenek. Úgy vélekedett: ez a szám lényegesen alacsonyabb annál, mint amelyek az előrejelzésekben megfogalmazódtak; a kormány legfeljebb 10 százalékos maradói részaránnyal számolt, a más számítások 3-5 százalék közötti arányt valószínűsítettek.

Matolcsy György felidézte, hogy a legutóbbi hírek szerint 58 ezer azok száma, akik a magánynyugdíj-pénztári rendszert választották. Lehetségesnek nevezte, hogy a két további munkanapon a maradók számra meghaladja a 60 ezret. A miniszter szerint mindenki számára egyértelmű az üzenet: volt döntési lehetőség, hiszen több 10 ezren maradnak a magánnyugdíj-pénztári rendszerben, de a döntő többség hosszú távú, racionális, érzelmektől mentes döntést hozott, azzal, hogy visszatér a nemzeti szolidaritást is jelentő állami nyugdíjrendszerbe. A reálhozamokat február végéig számítják ki - hívta fel a figyelmet azzal, hogy arról az érintettek dönthetnek, a hozamot felveszik-e, átviszik-e önkéntes, vagy az állami nyugdíjpénztárba.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. janika 2011. február 02. 06:34
  „Teljesen mindegy ki és mikor lopja meg a nyugdíjasokat, hisz nekik nincs normális képviseletük sehol!”
 • 34. gondolat1234 2011. január 30. 22:20
  „Azt magyarázza meg valaki, hogy azt a temérdek pénzt, amit az évek során a magánnyugdípénztárakban kamatként felhalmoztunk, azt miből fogjék egy összegben visszafizetni ? A fidesz hazugásgaival ellentétben, hogy a pénztárak elkaszinózták a pénzünket, nekem minden évben rendes kimutatásokat küldtek, hogy állok a pénzzel és felhalmozódott egy elég csínos összeg. A nyugdíjakat se tudják kifizetni, azért nyúlták le a pénzünket és többszázezer forintokat miből fognak kifizetni egyszerre ?
  Kíváncsi leszek.”
 • 33. vikri 2011. január 30. 21:20
  „32.! Attól tartok, hogy erre a nyilatkozatra csak fölényesen legyintenek ugyanúgy, mint az 1/3-ra (ha értitek, mire gondolok). Csak az lesz gondjuk, hogy a közvetlen környezetem is igazolja a friss (a "még hívők" szerint biztosan lefizetett) közvélemény kutatók vizsgálatait, hogy fogy a nemzeti 2/3!
  Egyébként meg az AB-ban is vannak már beépített emberek - a határozathozatal elnyújtása is már jelzés értékű volt...”
 • 32. egysoproni_ 2011. január 30. 08:58
  „Azért ezt se felejtsük el...:
  A ,,JOGFENNTARTÓ NYILATKOZAT"-ot azoknak a magán-nyugdíjpénztár tagoknak javasolt kitölteni, akik az állami nyugdíjrendszerbe való visszatérés mellett döntenek, azonban, ha valóban szabad választásra lenne lehetőségük nem ezt a kényszerű döntést hozták volna. Ez a nyilatkozat jelzésértékű a Magyar Állam irányába, hogy a nyilatkozatot leadó magán-nyugdíjpénztári tag az állami társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépéséről csak és kizárólag a hatályba lépett jogszabályi korlátozásra figyelemmel döntött, mert ellenkező esetben hátrányt szenvedett volna. Jelentősége a törvényhozóknak szánt figyelemfelhívás, s annak a reménye, hogy az Alkotmánybíróság a törvény utólagos normakontrollja, vagy más szervezet döntése révén a 2010. évi CLIV. tv. 36. §-ával megállapított, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 2. § (6) bekezdésének hatályon kívül helyezése, vagy megsemmisítése esetére a magánnyugdíjpénztár tagjának akaratnyilvánítása igazolt.
  http://stabilitas.hu/?p=15151

  Vagyis nagyon elképzelhető, hogy hamarosan sok sok milliárdot az államnak vissza kell fizetnie kamatostul a MNYP-k részére! Ezzel remélem számolt Matolcsy György és bandája!”
 • 31. Jandex 2011. január 30. 08:39
  „"20. hozzászólás futóbab 2011.01.28. 20:15
  kolombela kedves.nem értem kérdésedet.Mo-n születtem,több mint 50 éve,semmi nemű színes beütésem nincs."
  Látod ez kolm(pár)béláról már nem mondható el!:)))”
 • 30. krisztian75 2011. január 29. 21:28
  „Matolcsy, Te barom! Hát ki f...-omnak volt döntési lehetősége??? Bár bocsánat, de én szégyenlem magam miattatok...”
 • 29. westminster 2011. január 29. 20:16
  „Lehet, hogy úgy lesz, de akkor újabb hitelekkel fognak minket még jobban eladósítani.
  Oszt majd nyugdíjunk sem lesz, oszt jónapot.”
 • 28. Stickers 2011. január 29. 20:08
  „Dolgozz magyar paraszt
  Fizess magyar paraszt
  Fogd be a pofád magyar paraszt

  Ez a fidesz jelszava”
 • 27. Stickers 2011. január 29. 20:08
  „Csak fél évre lesz elég, mert másra költik el”
 • 26. westminster 2011. január 29. 19:53
  „Kereken egy éve megírtam, ha ezeket a dilettánsakat pozícióba bégetitek, így jártok.
  És ez a zsarolás, mert nem volt mi között válogatni, még csak a kezdet.
  A nemzetközi helyzet fokozódik, Pelikán elvtárs.
  Amit most visszaállamosítanak, abból jó ha két évig tudnak nyugdíjat folyósítani.
  És utána?”
 • 25. Stickers 2011. január 29. 10:27
  „El kellene kezdeni üldözni a kormány tagjait. Egyes államokban ilyenkor már hajtóvadászat indul a bukott politikusok után”
 • 24. Vincent_Hana 2011. január 28. 23:15
  „Hajrá Fityesz, hajrá!
  Még pár ilyen "megvédés", "reform", "átalakítás" az érdekünkben, oszt nem sok szavazótok marad 2014-re.
  Lehet hogy rosszabb emlékként (de halványabb is) fogtok megmaradni a zemberek emlékezetében mint eddig bármelyik kormányunk...
  Hajrá fiúk hajrá! Nehagyjátokabba!”
 • 23. miracle 2011. január 28. 22:46
  „2/3-os támogatottság...:
  http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110128-median-a-lakossag-nagy-resze-nem-ert-egyet-a-nyugdijrendszer.html”
 • 22. umberto 2011. január 28. 22:28
  „Ma is tömegek álltak sorba.

  De a hétvégi nyitvatartásra nincs mód.”
 • 21. futóbab 2011. január 28. 20:30
  „Talán csak még annyit:igenis sokan félünk,féltjük a gyerekeinket,az unokáinkat,a barátokat hozzá tartozóinkat.Igenis félünk a kilátástalan jövőnk miatt.És igenis félünk attól,hogy hogy a két kezünkkel kemény munkával megkeresett pénzünkből,ha egyáltalán megérjük a nyugdíjat,mit kapunk vissza.És az az összeg amit az életem során 15 éves korom óta rendszeresen levontak,elég lesz-e arra,hogy ne szoruljak a gyerekeimre anyagilag.Azt pedig egyetlen egy kormány sem tudja garantálni,hogy akár 1 akár 20 év múlva milyen gazdasági helyzetben lesz országunk,és hogy a pénzünk akár magán nyugdíjként,akár államiként valaha vissza kerül-e a befizető kezéhez,vagyis az enyémhez,vagy a tiédhez.”
 • 20. futóbab 2011. január 28. 20:15
  „kolombela kedves.nem értem kérdésedet.Mo-n születtem,több mint 50 éve,semmi nemű színes beütésem nincs.Hányinger az ország sok-sok éve,de ami most folyik azt már a legrondább jelzőkkel sem lehet minősíteni.A fenti cikkre reagáltam,ami nem az elmúlt 8 évről szólt,hanem a jelenről.Ha figyelmesen elolvastad volna a hozzá szólásomat,akkor az a pár szó amit írtam,kifejezi a sok évi különböző kormányokról alkotott véleményemet is. Hidd el nem én vagyok az egyetlen aki így érez,és gondolkodik.Egyre több lesz a kiégett,elszegényedett,kilátástalan életű....stb MAGYAR ember,/ a többi nép csoport nem érdekel/és ezért sok-sok éve folyamatosan mindegyik kormány felelős.”
 • 19. öröksoproni 2011. január 28. 17:47
  „"döntöttek" - hát komolyan, elhányom magam!”
 • 18. vikri 2011. január 28. 17:00
  „KOLOMBELA! A félelem több részből tevődik össze:
  1. eddig közel 2 millió forint gyűlt össze nekem és a kilátások nem a legjobbak a gazdaságunkkal és a várható életkor alakulásával sem.
  2. most a "hatóságnak" lesz egy szép kis listája a maradókról ("a rendszer ellenzőiről"), amely listát sok mindenre lehet használni később...”
 • 17. Jandex 2011. január 28. 15:49
  „Ez "kiskezitcsókólom" a modern "padlássöprés" ! Szép volt fiúk,Szép volt fiúk!”
 • 16. load 2011. január 28. 12:36
  „14. kolombela
  "Mitől félsz, hogy nem maradsz a magánnyugdíj rendszerben."
  Visszataszító a cinizmusod.
  Példáula attól fél, hogy elbukja a nyugdíjának állami részét (ami az egésznek a 3/4-e), amire a munkáltatója tovább fizeti 24%-ot.
  Ez a törvény a legaljasabb az elmúlt nyolc hónap terméséből.
  Vagy az AB, vagy a nemzetközi bíróságok el fogják meszelni, de arra tökéletesen megfelel, hogy az állami rendszer felé terelje a pénztári tagokat, a megtakarításaikkal együtt.
  Gyalázat.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matolcsy: elindulhat az Audi gyárberuházása Győrben

Az Audi közel 1 milliárd eurós beruházással teljes vertikumú gyárat hoz létre Győrben, ezzel… Tovább olvasom