Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Már előzetesben a ScienNet ügy gyanúsítottja

A nyomozó hatóság zárolta a ScienNet International LLC mint gazdálkodó ismert bankszámláit.


A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága még a múlt héten indította meg azt a nyomozást, amit a Washingtonban bejegyzett ScienNet International LLC Magyar Köztársaság területén kifejtett tevékenységével összefüggő különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja alapozott meg.

A hosszabb ideje folytatott előzetes adatgyűjtés eredményeként beszerzett bizonyítékok alapján megalapozódott az a gyanú hogy a ScienNet International LLC adóbevallási és adó megfizetési kötelezettségének sehol, így Magyarországon sem tett eleget. A vállalkozás bevételei kizárólag a magyar termékpartnerektől és a belépő tagoktól származott. 

A szerdán végrehajtott akció során a bizonyítékok biztosítása és azok tartalmának kiértékelhetősége érdekében számtalan adathordozó került lefoglalásra.

A bizonyítékok kiértékelése jelenleg is nagy erőkkel folyik, egyúttal a nyomozó hatóság azt is vizsgálja, hogy más bűncselekmény, így különösen a csalás, sikkasztás, illetve piramisjáték szervezés megállapítható-e.

A nyomozó hatóság eddig kizárólag a ScienNet International LLC mint gazdálkodó ismert bankszámláit zárolta. Az intézkedésre az adóhiány biztosítása, valamint az esetleges károsultak későbbi igényeinek kielégítése érdekében volt szükség.

A mai napon a bíróság a korábban őrizetbe vett személyt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

Adóhiány miatt vizsgálják a ScienNet törzsvásárlói klubot?

Több százmillió forintos adóhiány okozása miatt indított vizsgálatot a Vám- és Pénzügyőrség egy törzsvásárlói közvetítő vállalkozásnál, az üggyel összefüggésben egy személyt őrizetbe vettek.

Az MTI információja szerint a ScienNet-Rendszer elnevezésű törzsvásárlói klubról van szó, amelyet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgált - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) az MTI-vel csütörtökön.

A PSZÁF kezdeményezte más hatóságoknál is a ScienNet-Rendszer kivizsgálását

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedély nélküli betétgyűjtés gyanújával piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta a ScienNet-Rendszer elnevezésű törzsvásárlói rendszert, amely után az eljárásban feltárt kockázatok nyomán más hatóságok eljárását is kezdeményezte. A felügyelet kiemelte: a vizsgálata során megállapította, hogy a ScienNet-Rendszer működtetése nem minősül betétgyűjtésnek, vagy más pénzügyi szolgáltatási tevékenységnek, így sem a ScienNet-Rendszer, sem az azt működtető gazdasági társaságok tevékenységei nem tartoznak a PSZÁF felügyelete alá.
Mivel azonban sem a klub, sem az azt működtető gazdasági társaságok tevékenységei nem tartoznak a PSZÁF felügyelete alá, a felügyelet a vizsgálatban feltárt kockázatok nyomán más hatóságok eljárását kezdeményezte.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője az MTI értesülését nem cáfolta, de a céget nem nevezte meg. Elmondta ugyanakkor, hogy az üggyel összefüggésben egy személyt már őrizetbe vettek.

A VPOP csütörtöki közleménye szerint a szervezet Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Budapestre és több megyére is kiterjedő összehangolt akciót kezdett meg csütörtökön egy különösen nagy adóhiányt okozó vállalkozás működésével összefüggésben. A külföldön bejegyzett gazdálkodó szervezet Magyarország területén egy speciális törzsvásárlói közvetítő vállalkozást működtetett úgy, hogy a tevékenységével összefüggő, azt terhelő adófizetési kötelezettségének nem tett eleget.

A jelen adatok alapján több százmillió forintos adóhiányt keletkeztető vállalkozás működésével összefüggésben számos helyszínen házkutatást tartanak és tanúkat hallgatnak ki a személyi és tárgyi bizonyítékok biztosítása érdekében.

Az adójogszabályokat megtévesztő módon kikerülő több offshore jellegű vállalkozást is felhasználó bonyolult hálózat valamennyi ismert és hazai pénzintézetnél megtalálható pénzeszközeit lefoglalták a VPOP közleménye szerint.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. numerologus 2009. november 28. 19:03
  „Hozzám hiába jön mert 7000 Ft -al többet fizettem be, vissza is igazolták. ja és benne van a külföldről érkezett jövedelem is!”
 • 58. AHA 2009. november 28. 18:59
  „Tudod mit? Elhiszem neked,hogy jól jártál.Valakinek jól kell kijönni belőle,hogy legyen csali.Tudjál szerencsésen kijönni belőle,és ne jelenjen meg rémálmaidban sem az APEH.
  Azért én maradok a hivatalos bankoknál.:-))”
 • 57. numerologus 2009. november 28. 18:55
  „Bocsánat, CSÁNYI”
 • 56. numerologus 2009. november 28. 18:54
  „Naaa nem olyan rossz az a hasonlat! keress csak rá a Csány Sándor névre a google -ban!!”
 • 55. AHA 2009. november 28. 18:34
  „At OTP rossz hasonlat egy székhely nélküli vállalkozással.Ennek felügyeleti szerve van,a te befektetett pénzed meg olyan helyenamit akár én is felügyelhetnék.”
 • 54. AHA 2009. november 28. 18:30
  „Ezt akkor is tudták amikor beléptek.Mármint,hogy a befizetett pénzük soha nem térül meg.A piramis játéknak ez a lényege.Az APEH soha nem kezdett volna vizsgálódni ha nincsenek jóakarók.
  A tagok egy teljesen illegális dologba fektették a pénzüket.”
 • 53. numerologus 2009. november 28. 18:27
  „Az én lelkivilágom rendben van és lehet is semilyen piramis játáékban (egyébként pilóta játék) nem vennék részt.”
 • 52. numerologus 2009. november 28. 18:25
  „honnét gondolod, hogy a tagok dobták fel?”
 • 51. numerologus 2009. november 28. 18:24
  „Nem érted! Nem az a bajom, hogy vizsgálódnak, hanem az, hogy a bentlévő pénzeikhez (visszatérítések) nem jutnak hozzá azok a magánemberek, akik ellen nem folyik eljárás és bizonyítottan az ő pénzük.
  Pl. Ha mondjuk a te bankod az OTP és kitalálják , hogy a vezető sáros és lezárják az összes pénzmozgást a te havi fizetéseddel együtt az törvényes? És ha az attól még te éhen halsz a következő fizetésig.
  Érted gondolom, hogy miről próbálok beszélni.”
 • 50. AHA 2009. november 28. 18:24
  „Inkább azt kellene vizsgálni,hogy azok az emberek akik belépnek egy sima piramisjátékba,azok milyen lelkivilággal küszködnek.Majd egy hónap múlva térjünk vissza rá.Mert ugye ennek még nincs vége.
  ...és kérdezd meg a tagokat,hogy miért dobták fel a vezért.”
 • 49. numerologus 2009. november 28. 18:18
  „nem érzem indulatosnak magam , nincs miért mérgelődnöm, inkább kíváncsi vagyok, hogy az emberek milyen mélységig vizsgálnak meg dolgokat, mielőtt véleményt alkotnak róla.
  Mindíg is érdekelt az ember és elméjének működése, de a család csóró volt egy pl. orvosi egyetemhez.
  most meg már öreg vagyok iskola padba ülni, de miután időm lett, tehát autodidakta módon próbálok ismeretekre szert tenni!”
 • 48. AHA 2009. november 28. 18:16
  „Egyenlőre a hírek nem téged igazolnak.Bár annyit elhiszek,hogy aki az elején közel került a tűzhöz annak löktek valami koncot.Ugyanis a további beszervezéshez áldozni is kellett.”
 • 47. numerologus 2009. november 28. 18:13
  „Ha te így gondolod, ám legyen nekem az a fontos ami történik, nem az hogy más mit gondol, csak nem értem, hogy hogyan közölhetsz állítás szerűen valamit aminek élem az ellenpéldáját.”
 • 46. numerologus 2009. november 28. 18:10
  „Ja és januárg európáztam egy ki...szott kamionnal és még előtte húsz évig!

  Ki bírtam szállni belőle, és ezt ennek köszönhetem, ha valaki nem hiszi pont nem érdekel az sem!”
 • 45. AHA 2009. november 28. 18:09
  „Nagyon indulatos vagy.Azt hiszem sok pénzt vesztettél.”
 • 44. AHA 2009. november 28. 18:08
  „http://www.mfor.hu/cikkek/Kezdhetik_felteni_penzuket_a_ScienNet_ugyfelek.html”
 • 43. numerologus 2009. november 28. 18:08
  „most is itt vagyok, akkor is itt leszek és általában leszarom a betanításokat azt mondom ami van és természetesen bizonyítom bárkinek, bármikor, de neki utána szintén be kell bizonyítania a maga igazát!”
 • 42. AHA 2009. november 28. 18:06
  „http://www.mfor.hu/cikkek/Nem_lehet_meggazdagodni_a_ScienNetbol.html”
 • 41. AHA 2009. november 28. 18:05
  „numerologus
  Jól megtanultad a beadott szöveget.Ehhez hasonlókkal vertek át sok tudatlan hiszékeny embert.”
 • 40. AHA 2009. november 28. 18:03
  „numerologus
  Ostobaságokat beszélsz.hagyjátok már ezt a magyar üzletekben való vásárlást!Ebből senki nem él és élt meg.
  Részt vettem egy ilyen szeánszon én is.Tudom miről van szó.
  Ostoba és primitív tudatlan emberek tömkelege lépett be. Figyeld csak mi lesz itt egy hónap múlva!
  Majd akkor is gyere ide.”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borsodi sör: amerikai az új tulaj

Az amerikai CVC Capital Partners vásárolhatja meg az InBev-hez tartozó Borsodit és másik tíz… Tovább olvasom