Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Május 31., társasági adó - Bevallota már?

Május 31-ig kell benyújtaniuk a 2010. évi társasági adóról szóló bevallást a naptári év szerint működő gazdasági társaságoknak és a non-profit szervezeteknek.

A társasági adót a megfizetett adóelőleg és feltöltés figyelembevételével ugyancsak május 31-ig kell az adóalanyoknak megfizetniük.

Amennyiben az alapítvány, az egyesület, az egyház, a közhasznú felsőoktatási intézmény, vagy más erre jogosult szervezet a társasági adóbevallást helyettesítő nyilatkozatot tett 2011. február 25-ig, akkor a szervezetnek társasági adóbevallást nem kell benyújtania. A nyilatkozatot a felsorolt adóalanyok akkor tehették meg, ha 2010-ben vállalkozási tevékenységből származó bevételt nem értek el, és e tevékenységhez kapcsolódóan költséget nem számoltak el - közölte a NAV. Ha az adózó nem élt a helyettesítő nyilatkozat lehetőségével, akkor nullás adattartalmú társasági adóbevallást kell beküldenie.

A NAV felhívja a figyelmet arra, hogy a társasági adó mértéke évközben módosult, s a változások miatt a 2010. év első és második felére eső adót külön-külön kell megállapítani. Az év második felétől a kedvezményes, tíz százalékos társaságiadó-kulcsot 50 millió forint pozitív adóalap helyett 500 millió forint pozitív adóalapig lehet igénybe venni, miközben az alkalmazás egyéb feltételei is megszűntek.

Az egyes ágazatokat terhelő különadót - a bolti kiskereskedelmi, a távközlési és az energiaellátó vállalkozási tevékenység után - szintén május 31-ig kell bevallaniuk az érintett cégeknek - áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahitel - Lassan csúcsközelben a svájci frank

Egy svájci frankért 220 forintot kérnek. A tavalyi rekord 225 forint volt. Mennyi lesz a… Tovább olvasom