Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Magyar cégek: béremelés elnapolva

A magyarországi vállalatok 45 százaléka tavaly sem emelt bért, és 43 százalékuk idén sem tervezi.

Az idén bérfejlesztést végrehajtani szándékozók között is jelentős a szórás - derül ki a DGS Global Research és az Ernst and Young közös felméréséből.

Az idén bérfejlesztést tervező cégek között is jelentős a szórás, hiszen egyaránt előfordul 1 százalék alatti tervezett emelés is, de vannak olyan munkáltatók is, amelyek 10 százalék feletti bérfejlesztésről gondolkodnak. "A bérolló tehát nyílik, és ehhez, illetve a bizonytalansághoz hozzájárulnak például a cafeteria terén megnyilvánuló szórások is" - mondta Dara Péter, a DGS ügyvezető igazgatója. Hozzáfűzte: a béren kívüli juttatásokat cafeteria keretében nyújtó cégek között ugyanis 2009-ben óriási különbségek alakultak ki.

Volt olyan vállalkozás, amely mindössze 9 ezer forint/év/fő mértékben biztosított cafeteria keretet, addig akadt olyan is, amely 1 millió forint/év/fő összegű béren kívüli juttatási csomagot nyújtott minden munkavállalójának. A nehéz gazdasági körülmények közepette sokan nemhogy nem emelték idén a bérszinteket, vagy befagyasztották, hanem csökkentették is azt - mondta Dara Péter.

Az ügyvezető igazgató szerint emiatt több ágazatban akár jelentős bérkülönbségek keletkeztek. A vállalatvezetők, a pénzügyi igazgatók és a HR menedzserek gondban vannak, hogy egyes munkakörökben milyen mértékű jövedelemcsomagot adjanak például az újonnan belépő munkavállalóknak - fűzte hozzá. Az első félévi megalapozott vezetői döntéseket megkönnyítendő a DGS Global Research országos bérfelmérést indított, amelyben feltárja, hogy miként módosultak a magyarországi jövedelmi viszonyok az egyes konkrét munkakörökben vagy munkakör-csoportokban - közölte Dara Péter.

Olvasóink írták

 • 8. Dodo57 2010. április 26. 21:59
  „Áram-, gáz-, vízáremelés már volt, még béremelést is akartok ????”
 • 7. Primax 2010. április 23. 21:15
  „" Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra - jelentette ki Orbán Viktor, az ellenzéki párt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában ma este." ( MTI, Gazdasági Rádió, 2009. november 10. 20:48 )”
 • 6. szocdem 2010. április 23. 09:22
  „Megy a parasztvakítás....

  Nem emelnek bért, hogy a profitot maximalizálják - Orbán segítségével..

  Csak hogy ennek semmi köze nincs sem a "talponmaradáshoz" sem a "gazdaságélénkítésnek" sem a "válsághoz"!!!!
  Egyzserüen ebben az országban az alaanyag ár az piaci. A termelő eszköz ár szintén piaci. Az energia ár naná hogy piaci. Ami ezt összekombinálja termékké- amiből a profit keletkezik - az meg a mindenkori kretén újelit ostoba játékainak okán csak ALAMIZSNA! Pedig lehetne európai - vagy azt közelítő ios a munkabér, csak pár törvényt kellene meghozni. De 20 éve Ti ezt akartátok, ezért ezt iskaptátok: koldusbotot Viktortól és barátaitól !!!))))”
 • 5. csompi1 2010. április 23. 08:44
  „2. Primax 2010.04.23. 07:25
  Ja! Meg még a mohácsi vészről is ő tehet!
  <moderálva>”
 • 4. Totya 2010. április 23. 08:43
  „Primax: látszik mennyire autentikus a hozzáállásod. Még javában hatalomban vannak a fajtáid, ráadásul a ti szégyenetek amiről a cikk is szól, de máris irtózol. Mindig is ilyen "mértéktartó, kettős mérce nélküli" volt a fajtád, remélem a sokadik ciklus után megunod és felfedezed, hogy "el lehet menni".”
 • 3. mais 2010. április 23. 07:47
  „Már négy éve nem volt béremelés ... és mindenki minimálbérre van bejelentve sok cégnél !!! Apehnak ez nem tűnik fel !?? Jah és a cégnél minné kevesebb ember dolgozik évről évre ... lassan elfogynak , de nem baj max a főnök fog majd dolgozni:)) De így legalább bejelentheti ... hogy csőd van a cégnél és nem kell neki adóznia ... meg még segélyt is kap ... csak az a röhej ... hogy jól megy neki hiszen három havonta cseréli le a drága kocsit a "drága " főnök és minden évbe különféle külföldi nyaralásokra megy amit letud írni ... !!! Kicsit jobban kéne figyelni a maszekokra :)”
 • 2. Primax 2010. április 23. 07:25
  „" A magyarországi vállalatok 45 százaléka tavaly sem emelt bért, és 43 százalékuk idén sem tervezi."
  Pedig már a nap is másképp kel fel április 11. óta. ( Sólyom Úr - 2009/10. Szilveszeteri köszöntő. )
  Nincs valami nagy bizalom a felcsútival és díszes társaságával szemben.
  Ugyebár először a saját, majd a slepp ügyeit kell "intézni". A többi ráér : Kövér szerint alig 4-6 évet kell már csak várni...”
 • 1. egysoproni_ 2010. április 23. 07:03
  „A közszférában 4 -5 éve nem volt béremelés. ( a minimálbért és a közalkalmazotti tábla szerinti kötelező emelést kivéve am max. bruttó 1500 Ft volt)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A VW csaknem megduplázta profitját

A Volkswagen AG német járműgyártó csaknem megduplázta első negyedévi profitját elsősorban európai,… Tovább olvasom