Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Lottó, láz, álom: falvakat vehetnénk a nyereményből

A 3,16 milliárdból akár 112 házat tudnánk venni. De találtunk egy 720 millióért kínált újszerű, 1000 négyzetméteres házat a Pilisben.

Minden idők második legnagyobb ötöslottó főnyereményét, 3,16 milliárd forintot nyerhetünk, ha egyedül találjuk el mind az öt nyerőszámot. Mit kezdhetünk ezzel a hatalmas vagyonnal, ha úgy döntünk, hogy ingatlanba fektetjük az összeget? Az Otthon Centrum segítségével feltérképeztük a kínálatot.

Milliárdos, de akár százmilliós árkategóriában kompromisszumok nélküli lakást vagy házat találhatunk, az ország bármely területén. Egyszerre sok ingatlant is vásárolhatunk, akár lakás céljára magunknak, családunknak, rokonainknak, illetve kiadási céllal is, a megfelelő területeken. Ha telket vásárolunk, jól megválasztott helyszínnel és paraméterekkel (panoráma!) biztos befektetésre tehetünk szert. Egyszerre nagyobb, parcellázandó földdarab tulajdonosai is lehetünk, ám ez már elvezethet az ingatlanfejlesztés folyamatáig, ami speciális szaktudást igényel.

Az átlagember számára legéletszerűbb lakóingatlanok után most következzék néhány egyéb ingatlantípus, illetve konkrét ajánlat a milliárdos árlimit felett:

- Komárom-Esztergom megyei cukorgyár
- 1,7 milliárdért hotel a Nagykörút IX. kerületi szakaszán
- Csepelen 24 ezer m˛-es, daruval, tehermérleggel felszerelt raktárcsarnok 1,6 milliárd Ft-ért
- 1,5 milliárd Ft-ért a XI. kerületben a főváros egyik legnagyobb szabadidős és sportközpontja, étteremmel, teremfoci- és squashpályákkal, biliárdszalonnal és játék-, valamint fitnesztermekkel
- 1,4 milliárdért a VI. kerületi diplomata negyedben háromemeletes társasház, melyben új lakások, vagy szálloda alakítható ki.  
- Ugyancsak 1,4 milliárdért Győr határában 28 hektáros, termál-üdülőterület besorolású telek, melyre wellness-központ és termál-lakópark építhető.
- Az V. kerületi Banknegyedben, a Parlamenttől 300 méterre 1,2 milliárdért műemléki védettségű hatszintes épület
- Ugyanennyiért az Újlipótvárosban, közel 30 éve épült irodaház
- 1,1 milliárdért Zuglóban a kilencvenes években épült, kétszintes szolgáltató- és irodaház

Folyamatos bevételt termelő, klasszikus ingatlanbefektetési célpont számtalan típusú adódhat. Vehetünk lakatlan, és szállodává, vagy irodaházzá átalakítható belvárosi épületet, már működő szállodát, irodaházat, üzletházat, vagy akár raktárközpontot. Természetesen ezek kombinációja, egy jól működő portfolió kialakítása lehet a legszakszerűbb döntés. Sőt, gyártulajdonosok is lehetünk! Fejlesztési területekben, akár üres telekben, vagy bontandó épületben is gondolkodhatunk, ám ekkor is alaposan el kell mélyednünk a kockázatok és megtérülési idők tudományában.
Nézzük tehát a konkrét példákat - miből mit, mennyit, mekkorát, és hol vehetünk a lottóötösből? A következőkben a lakóingatlanokat elemezzük részletesen; a lenti árak mindegyike hirdetési ár, amiből – leginkább készpénzes vevőként – jó eséllyel alkudhatunk, ugyanakkor a legdrágábbak gyakran az euróárfolyam függvényében változnak.

A vidéki családi házak átlagára az Otthon Centrum kínálatában jelenleg 28 millió Ft. A 3,16 milliárdból tehát 112 házat tudnánk venni vagy akár egy kis falut teljes egészében. Vannak természetesen olyan régiók, ahol 2-3 millió forintért lehet házat venni, így több település, vagy nagyközség tulajdonosai is lehetnénk – már ha csak az ingatlanállományt nézzük.Életszerűbb azonban elképzelni, hogy a lottóötös birtokában a nívós, drága ingatlanok kerülnek szemünk elé. Az OC kínálatában lévő 10 legdrágább vidéki családi házat egyszerre megvehetnénk a nyereményből. Kezdve egy 720 millióért kínált újszerű, 1000 négyzetméteres házat a Pilisben, mely 14 ezer négyzetméteres telken áll. Tartozik hozzá istálló, személyzeti ház, úszómedence, borozó, fitneszterem, négy férőhelyes garázs, s olyan luxusfelszereltség, mint étellift, központi porszívó, térfigyelő kamerák, öntözőrendszer, rejtett világítás, a tetőn hóolvasztó kábel, mosókonyha, stb. A lista második helyén egy 395 milliós, ugyancsak 1000 négyzetméteres, a Dunakanyarban épült ház áll. A sorompóval védett lakóparki területből 25 ezer négyzetméter telek tartozik az alig tízéves ingatlanhoz. A ház moziszobával, műteremmel, biliárd szobával, fitneszteremmel, 207 négyzetméteres medence térrel, jacuzzival, szaunával, szolárium szobával, 7 állásos teremgarázzsal van felszerelve, a biokertben pedig zöldség és gyümölcs terem. Debrecenben, a Nagyerdőben 500 négyzetméteres házat vehetünk 279 millióért. A négyszintes, többgenerációs épület bő ezer négyzetméteres telken áll, az egyéb fő paraméterek pedig: 8+2 fél szoba, 5 fürdőszoba, két konyha, duplagarázs, szauna, kerti medence és márványburkolat. A további hét ingatlan között találunk Komárom-Esztergom megyei birtokot halastavakkal, nógrádi kúriát, valamint pest megyei, debreceni és kecskeméti házakat.

A budapesti családi házak átlagára 62 millió Ft az OC kínálatában, így a fővárosban 50 átlagos házat tudnánk venni a lottó főnyereményből. Ha csak ebbe fektetnénk, egy utcányi ingatlan tulajdonosai lehetnénk. Tízmillió Ft alatt sem reménytelen a helyzet, itt főleg házrészeket találunk a kül-pesti kerületekben, mindenesetre ebben a kategóriában 300 ingatlant is vehetnénk.

Budapesten a top 3 családi házat csak szűkösen tudnánk megvenni a lottóötösből. A legdrágább ház – egyben az ország legdrágább lakóingatlana a cég portfoliójában – egy gellérthegyi, 1230 négyzetméteres ingatlan, mely 2715 négyzetméter telken áll, és ablakaiból, valamint a 200 négyzetméteres teraszról 180 fokos panoráma tárul elénk a budai Vár, a Duna és a Parlament felé. A 2009-ben épült, minden luxussal felszerelt, 15 szobás, 7 fürdőszobás ház ára 1,745 milliárd Ft. Ennek valamivel kevesebb, mint a feléért, 777 millióért Pasaréten vehetünk 1058 négyzetméteres, 15 szobás, 2004-ben épült négyszintes házat, melyben több lakás is kialakítható, illetve pinceszintje jelenleg is üzleti funkcióval hasznosul. Az árban 77 négyzetméteres panorámás tetőterasz, lift, 7 állásos garázs, medencés parkosított kert is benne foglaltatik. 742,5 millióért a pesti oldal patinás diplomatanegyedében eladó egy impozáns, 110 éve épült, 1224 m˛ alapterületű, de a padlás felé tovább bővíthető villaház, mely jelenleg cégközpontként üzemel. Ebben a funkciójában a négy szinten jelenleg 40 szoba található. Háromszázmillió forint felett még több tucatnyi házat, villaépületet találunk az OC kínálatában, szinte kizárólag a budai oldalon, illetve Pesten a Városliget közelében.

A vidéki társasházi lakások átlagára 14,8 millió Ft az OC kínálatában. Ez alapján 213 átlaglakást tudnánk venni 3,16 milliárdból. Ugyanakkor ötmillió alatt is bő a kínálat egész országszerte, tehát akár háromszor ennyi ingatlant is vásárolhatnánk, ha a mennyiségi szempontot tartanánk szem előtt.

A legdrágább lakás egy tatai, négyszintes, 2003-ban épült 336 négyzetméteres ingatlan. Az Öreg-tó partján hatalmas terasz, ötállásos garázs, belső lift, szauna, jacuzzi, kandalló, beépített bútorok, és számtalan biztonsági és kényelmi szolgáltatás várja vevőjét. A második helyen egy siófoki 105 négyzetméteres lakás áll, melynek 64 m˛-es teraszáról, a jacuzziból közvetlen balatoni panoráma tárul elénk, mindez 98 millió Ft-ért. 50 millió Ft felett több, kisebb társasházban lévő lakást találhatunk. A top 3-ba még egy budaörsi, új építésű, 126 négyzetméteres lakás kerül, 196 négyzetméteres terasszal, 74,5 millió Ft-ért. Az OC adatbázisában lévő lakások közül az 56 legdrágábbat egyszerre megvehetné a lottóötös nyertese; főleg siófoki és Pest megyei, illetve győri, debreceni, székesfehérvári ingatlanok kerülnének így a tulajdonába.

Budapesten kb. kétszer annyiba, 28,9 millió Ft-ba kerül egy átlagos társasházi lakás, mint vidéken; a lottóötösből így megvásárolható 109 lakás egy nagyobb háztömbnyi ingatlant jelent. Hatmillió Ft alatt is több tucatnyi lakást találunk a kínálatban, szinte kizárólag téglalakásokat a VIII., X., XX. és XXI. kerületekben. Ilyen ingatlanból bőven 500 db felett vehetnénk, azaz rövid utcákat egészben. Ha a lottónyertes ragaszkodna a panellakásokhoz, akkor Budapesten 11 milliós átlaggal számolva 287, vidéken 8,5 milliós átlaggal 371 lakást vásárolhatna fel, azaz egy-egy nagyobb szalagházat egyben.

Az Otthon Centrum kínálatának 8 legdrágább fővárosi társasházi lakását is meg tudnánk venni a 3,16 milliárd forintból. Ebből hét lakás egy Andrássy úti, 1884-ben épült, és jelenleg átalakítás alatt álló műemlék épületegyüttesben található. A legdrágább lakások 100-200 négyzetméter közöttiek, melyeket a beruházó 305,9 és 460,5 millió Ft között kínál. A felújítást követően tetőkertes napozóterasz és portaszolgálat áll majd az elegáns luxus kivitelű lakások vásárlói szolgálatára. A XII. kerületben 330 millió Ft-ért lehet egy 2006-ban épült 195 négyzetméteres (nappali + 5 szobás, 2 fürdőszobás) lakáshoz jutni, 153 négyzetméter terasszal és 80 négyzetméteres önálló kerttel a nagy közös parkon belül, valamint dupla garázzsal. Az ötlakásos épület rendhagyó építészeti megoldásokkal épült, hatalmas, ívelt üvegfalakkal; a lakóknak fitneszterem, szauna és medencék állnak rendelkezésre.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Túrabakancs 2010. július 03. 22:23
  „máris!
  Köszönöm én is! :)
  Sok sikert!”
 • 31. meteor* 2010. július 03. 18:52
  „"Jezuska"- Superstar, neki nem kell lottozni. :)”
 • 30. Mankapunka 2010. július 03. 15:53
  „lacim

  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Nem én mdontam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Tapsvihar,addig is gazdagítsuk a sorbanállókat,akik még hisznek a mesékben.

  AMúgy mikor jön a Télapó a meg a Jézuska Lottózni????”
 • 29. RickCartman 2010. július 03. 15:26
  „ez a magyar: csak dolgozni ne kelljen, majd megnyerjük a lottóötöst, aztán jóvilág lesz, falvakat veszünk, megveszünk mindent, de addig is hadd lógjon kezünk az éjjeliedénybe”
 • 28. Bali01 2010. július 03. 13:08
  „25.
  Aki eddig eljut,annak megvannak a kapcsolatai,lehetőségei,hogy az ilyen típusú ingatlanokat adja-vegye,nem hiszem,hogy rágódna egy szánalmas apeh-ellenőrzésen,vagy bármi-számodra zavaró,vagy félelmet keltő-tényező felett.....

  Van aki még hisz a mesében,ezért tud a Szerencsejáték Zrt rekord nyereségeket elkönyvelni.
  Az ember gyarló és hiszékeny meg bizakodó.
  Más esetekben az ilyenekért kemény éveket kapnak az elkövetők,de ugye ez nemzeti bevétel...
  Vicc.”
 • 27. tódi 2010. július 03. 07:12
  „Azért veszek egy lottót és vállalom a kockázatot...
  Ha többet nem leszek - nyertem és leléptem.”
 • 26. lacim6 2010. július 02. 21:36
  „25. hozzászólás sx4 Tipikus suzuki tulajdonost hallatok aki azt hiszi az sx4ről hogy terepjáró:DD”
 • 25. sx4 2010. július 02. 20:32
  „Kicsit elvonatkoztatok.
  Nem a nyeremény, hanem az ingatlanok mérete, ára irritál. Gondoljatok bele, valaki ( k ) ezeket árulják, és persze meg is veszik. A többség meg éljen meg a fizetéséből, de ha van 1000 Ft elmaradása, akkor máris a nyakában liheg a bank, APEH, stb. stb.
  Én is eltudom magam képzelni a nyeremény jogos tulajdonosaként, de beleborzongok, ha arra gondolok, ennyi pénz, amennyibe az említett ingatlanok kerülnek, több száz jól menő vállalkozónak, becsületes adófizető állampolgárnak a rendelkezésére áll. Csak én vagyok olyan szerencsétlen, ( meg még pár százezer ember...) hogy a családommal egy társasházban élek.
  Most.
  Még.
  Hol itt a logika?”
 • 24. máris 2010. július 02. 18:46
  „KÖSZÖNÖM, MÉGEGYSZER! IDŐKÖZBEN, MEGNÉZTEM A SZERENCSEJÁTÉK HONLAPJÁT IS, ÉS MEGFOGOM PRÓBÁLNI! HA KOMOLYABB NYEREMÉNYEM LESZ, ÍGÉREM, ÉRTESÍTELEK! MEGHÍVLAK EGY FINOMABB ITALRA!”
 • 23. Túrabakancs 2010. július 02. 15:24
  „Mankapunka!
  Ezek szerint nem én vagyok a tesód, hanem a Mankapumpa nevű egyén. :))
  Úristen, mik vannak...?
  máris! /19/ Húha, egy kicsit hosszú lenne itt a fórumon ezt elmagyarázni,
  de tőmondatokban azért megpróbálom. Minden nap húzzák. 80-db számból
  kell eltalálnod az általad meghatározott számok mennyiségét./1-től-10-ig/
  Pl: 100-ft-os tétnél ha 4-számot akarsz eltalálni a 80-ból, akkor 10.000.ft-
  ot nyersz. én ezzel a variációval mindig megpróbálkozom, egy év alatt
  2-3-szor lehet nyerni min. Tehát a befektetett összeg visszajön. Ezen felül
  érdemes a 6-számmal , meg 8-al próbálkozni. /40.000.- ill. 2.000.000.- a nyeremény/
  Ha a tét pl 200. ft, akkor értelemszerűen a nyeremény is duplázódik. Max. tét
  az 500-ft. a Kenó szelvények hátulján látható a nyerési táblázati, itt ki lehet számolni
  a várható nyeremények összegét. Nem függ hogy hány embernek van aznap
  találata. rEmélem tudtam segíteni. Csodát persze etől a játéktól sem kell várni, de
  a nyerési esély egyértelműen jobb bármelyik szerencsejátéknál. Ja, este a tv /RTL/
  közvetíti a húzást./ A teletext/M1/ 873-ik oldalán láthatod a kihúzott aznapai, meg az elmúlt 2-hét
  alatt kihúzott számokat is. Érdemes ezeket is figyelembe venni. :)”
 • 22. Mankapunka 2010. július 02. 14:17
  „Túra

  Mikről le nem maradok!!!!!!!!!!!

  http://www.kisalfold.hu/focivb/vb_2010_-_olaszorszag-paraguay_1-1_-_sajnalkozik_lippi/2163476/

  Nem szóltak,hogy én vagyok a szakkommentátor!!!!

  CSak az a baj,hogy más nevet írtak,nem az eredetit.

  Tudok még sok hülyeséget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 21. viperetta335 2010. július 02. 13:33
  „Kiváncsi voltam,mit lehet,ehhez hozzászólni...Nem csalódtam...”
 • 20. Mankapunka 2010. július 02. 12:55
  „Húha Túra,csak meg ne oszd itt a nyerőszámaidat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 19. máris 2010. július 02. 12:52
  „Túrabakancs LENNÉL OLYAN KEDVES TÖBBET MONDANI? MIKOR HÚZZÁK, HOL, HÁNY ÓRAKOR, HÁNY SZÁMOT KELL MEGJÁTSZANI, MENNYIBE KERÜL,MENNYI A MINÉL KISEBB ÖSSZEG, MENNYI A " LÓVÉ " AMIRŐL ÍRTÁL?

  KÖSZÖNÖM, HA VÁLASZOLSZ!!!!”
 • 18. Túrabakancs 2010. július 02. 12:45
  „Még egy dolog:
  Én mindenben a mértékletesség híve vagyok, még a nők terén is.
  Azért, mert ha sokat használnám a szerszámomat akkor félő lenne,
  hogy idővel gyengülne benne a rugó! :))))”
 • 17. Túrabakancs 2010. július 02. 12:41
  „Mankapunka! /16/
  Úgy látszik ebben a témában is egyetértünk. Csak nem vagyunk tesók?! :)))
  Egyébként Kenózni szoktam, annál gyakrabban lehet kisebb összegeket
  nyerni, Ft-ot lehet nyerni még a szerencsétlenebb periódusban is. Sok
  ember nem is ismeri /érti/ ezt a játékot, hasonló egy kicsit mint a rulett.
  Én határozom meg az összeget amivel játszom, meg a megnyerhető pénzt
  is én döntöm el . Lehet variálni a dolgokat. Minél kisebb összeggel
  beérem, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az enyém lesz a lóvé. :)”
 • 16. Mankapunka 2010. július 02. 11:30
  „Túra

  TEljes egyetértés.
  Múlt héten annyi pénz folyt be hozzájuk,mint most a megnyerhető nyeremény.

  Én még nem adtam fel sosem,de nem is fogok,inkább veszek belőle sört,azt legalább látom,hogy belém folyik,nem az állam felé.

  Látom,többségében mi nem gazdagítjuk ezzel is az országot.”
 • 15. Túrabakancs 2010. július 02. 10:28
  „miracle!
  Így van, csak az a gond, hogy az emberek nagy része totál hülye. Mivel a
  Szerencsejáték ZRT látja hogy a bevételük akkor döntöget rekordokat amikor
  nagy a főnyeremény, emiatt soha nem fog változtatni a szisztémán, misze-
  rint hagyják a feltornyosuló hatalmas összegeket egy személyre vonatkoztatva
  megnyeretni. Ha "csak" 100.000-millió lennne mondjuk az 5- találatos szelvények
  megnyerhető összege, a négyeseké pedig sok-sok pár millió ft, valószínűleg
  nem lenne olyan népszerű az 5-ös lottó. Pedig így lenne az igazi, de ahogy
  fentebb már írtam, az emberek kapzsik, és full hülyék. Lagalábbis nagy részük.”
 • 14. miracle 2010. július 02. 10:15
  „Sokkal több értelme lenne a 4-esek között felosztani, akkor 1 milla helyett az lehetne 3-5 millió, 5-ösre meg bőven elég az a 20-30 milla.”
 • 13. meteor* 2010. július 02. 10:06
  „a szerencse jatek akkor jo, ha te nyered az osszeget.:)”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van-e diákmunka a nyárra?

Az idén is nőtt a munkát kereső diákok száma, a kör meghaladt a 200 ezret, ám a munkalehetőségek… Tovább olvasom