Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Lopják az áramot és a vizet

Évente több tízmilliárd forintnyi áramot, vizet és gázt lopnak egyes hazai ipari és lakossági fogyasztók - írta a Világgazdaság.

A Világgazdaság szerint további hatalmas károk keletkeznek a berendezések, vezetékek megbontása miatt, ráadásul sokszor baleset-, sőt életveszélyes az illegális vételezés módja is.

A tolvajokat virágzó, jórészt kelet felől érkező megoldásokat használó iparág szolgálja ki - írta a lap, amely szerint a szabálytalan vételezésre vezethető vissza sok gázrobbanás, szénmonoxid-mérgezés, áramingadozás és lakástűz. Hozzátették: több közműcég panasza, hogy nem elég szigorú a törvény.

Olvasóink írták

 • 11. fortuna54 2010. május 07. 17:43
  „5-ös.Te majd fizetsz azért,aki nem tud fizetni?Már most is a fityes a hibás?Mit tudsz te a nyugatrol,még elhiszed,hogy itt kolbászbol a kerítés?”
 • 10. moderator 2010. május 06. 14:40
  „http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/aramlopasok-a-regioban--melyek-a-bunos-telepulesek/cn/news-20100217-04502616”
 • 9. szocdem 2010. május 06. 11:25
  „Most más világ jön...

  Orbán megmondta.

  Annyi víz, meg áramtolvaj lesz a börtönökben, hogy a gyilkosokat ki kell majd engedni, hogy a fidesz program megvalósulhasson.

  Esetleg lesz egy új mutyi - börötn mutyinak fogja ismerni mindenki - amiben új börtönök építésére és üzemeltetésére kapnak majd zsíros állami megbízásokat a fityesz haverok. Gratula elvtársak! Jól megszavaztátok!”
 • 8. janika 2010. május 04. 15:20
  „Nem kell a szolgáltatókat félteni! Ettől nem mennek tönkre! Presze azt,hogy hogyan nyúljáik le a lakosságot arról nem szól a fáma! Nyugi bele ezeknél működik a maffia kartell!”
 • 7. kivagyokén 2010. május 04. 14:22
  „Lopják. Meg egyre többen vannak akik nem tudják fizetni. Ennek ellenére milliárdos nagyságrendű nyereséget könyvelnek el. Hogy is van ez?
  Talán "emberibb" árakkal kéne dolgozni, és akkor akik lopják az emergiát kapjanak büntetést. De csak akkor!!”
 • 6. Mankapunka 2010. május 04. 13:17
  „Lopni kell!!!”
 • 5. szocdem 2010. május 04. 08:56
  „Vízlopás....
  Lopás? Az államnak kötelessége vizet szolgáltatni minden állampolgárnak, akkor is ha za nem tud ért fizetni. ez a hatályos TÖRVÉNY!!! Miről is panaszkodik akkor a szolgáltató?

  Az elektromos áram pont a felébe kerülne, ha levennék rólla mindazokat a külön terheket, amiket nyugaton véletlenül sem rakna rá egy magán cég árujára az ÁLLAM! Lopás? Valóban az, de a szociális államban (nyugaton) ezt nem kell elkövetni, mert a polgármester alapból kifizeti a számláját azoknak a családoknak akik rászorulnak.
  Ugyan ez a helyzet a gázzal is!

  Nehéz helyzetbe került embereknek nem kéne lopni? Blablablablablabla....Aki iylenekkel próbál operálni egy súlyos társadalmi probléma eredőinek feltárásdában és megoldásában, az nem volt még soha nagyon éhes, és nem is fázott amikor a morális zablatyokat súlykolták a fejébe valami eliteskedő posztbolsi templomban..

  Az államnak- a narancs színben pompázó parlamentnek - olyan törvényeket kell hoznia, amik GARANTÁLJÁK a létbiztonságot. Eebben alapvetés, hogy az állampolgárnak NEM KELL KÖZSZOLGÁLTATÁSOKAT lopnia, mert azokat eleve biztosítják neki egy bizonyos mértékben akkor is ha nem képes érte fizetni. Na akkor majd újra emoralizálhatunk.. (Az élet él, és élni is akar, - bármilyen áron, még akkor is ha ehehz el kel bárkitől bármit vennie)”
 • 4. thermoline 2010. május 03. 22:54
  „Egyszerűen nincs pénze sok embernek a napi betevőre.Nincs minn csodálkozni.”
 • 3. sztiv 2010. május 03. 19:18
  „Leveszik a villanyórát, perre mennek, kiadják pénzbehajtónak, elveszik a házadat. Ezt olyannak is, aki tényleg nem tudta fizetni, mert elveszett mindene. Ezek után a lakása is. Ha nincs melója, lakás sem kell neki.
  Haverom kiment Angliába, s meglepődött, hogy ott kártyásak a villanyórák. Nálunk meg csak most akarják néhány helyen bevezetni. Na ja, ha mindenhol az lenne, nem lehetne olcsón kéglit venni...”
 • 2. reggi 2010. május 03. 16:07
  „szerintem lopni még kényszerből sem kellene. van aki évek alatt felhalmozott több százezer Ft- villanydíj hátralékot s mivel nem vette át az értesítőket, így nyugodtan használja a villanyt. A szolgáltató meg perlekedik, ahelyett, hogy kikapcsolná az oszlopról. De azért nem teszi, mert-hogy erről a vezetékről más is kap áramot..... RÖHEJ!!!! ami az e-on-nál van. Lassú és tetű egy banda - vagy a tisztességteleneket védi a törvény? S lehet nevetni rajta... de a kintlevőség, mint költség és veszteség bekerül az össz költségbe, így a többi és minden fogyasztó ezért is fizet magasabb díjat. Azután, ha sikerül behajtani, akkor az ok a jutalom kiosztására a cégen belül, így többszörösen megtérül ha lopnak csalnak, sunyítanak a barmok. De hiába a mérgelődés, ezen úgysem fog változtatni senki, mert erre nem kényszerül a szolgáltató , a tolvajok meg vérszemet kapnak. Közmunka talán segítene az ítélet után -kőbánya félmillánként 1 év a kőbányában, ha nincs, nyitni kell egyet..kettőt.!”
 • 1. soproni 2010. május 03. 14:36
  „Az a több tizmilliárdnyi veszteség talán elkerülhető lenne,ha a szolgáltatók csökkentenék a díjaikat,így nem kényszerülnének rá a fogyasztók közül sokan arra,hogy lopjanak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy alakulhat a forint árfolyama?

Az új magyar kormány a jelek szerint előnyben részesíti az alacsony forintárfolyamot - írta… Tovább olvasom