Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Londoni elemzők a görög adósságról

A konszenzusos vélemény most már az, hogy minden bizonnyal bekövetkezik a görög államadósság átrendezése, ám valójában ennek kockázatai meghaladnák az előnyöket, például a tovagyűrűző hatások több százmilliárd eurós bankveszteségeket okozhatnának, és megfelelő intézkedésekkel még mindig elkerülhető Görögország törlesztésképtelenné válása - áll londoni pénzügyi elemzők hétfői helyzetértékelésében.
 
A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási és elemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) adósságpiaci elemzése szerint az még vitatott, hogy ha Görögország adósságátrendezést hajt végre, akkor más térségbeli gazdaságok is hasonló lépésre kényszerülnének-e, abban viszont szinte teljes az egyetértés, hogy ha Görögországnak nem kell átrendeznie adósságállományát, akkor egyetlen más euróövezeti ország sem jut erre a sorsra. Görögország ugyanis változatlanul az euróövezeti periféria "Ground zero"-ja - áll az elemzésben.

A ház szerint azonban a görög adósságátrendezés még mindig elkerülhető, ha a reformfolyamatnak sikerül újabb lendületet adni, ugyanakkor a görög adóssághelyzet fenntarthatóságát egy esetleges átstrukturálás sem garantálná.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaesett a bruttó átlagkereset

A KSH adatai szerint márciusban a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál némi meglepetésre… Tovább olvasom