Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Linde: 6,7 milliárd profit

36 milliárd forintnyi forgalom után tavaly minimális, 1 százalék alatti bővülést mutatott a Linde.

A 2008-as mintegy 36 milliárd forintnyi forgalom után tavaly minimális, 1 százalék alatti bővülést mutatott a Linde Magyarország Zrt. árbevétele - tájékoztatta Érdi György vezérigazgató az MTI-t.

Az ipari és egészségügyi gázokat gyártó vállalat adózott eredménye tavaly, az előzetes becslések szerint lényegében nem változott a 2008-as 6,7 milliárd forintos profithoz képest.

Érdi György elmondta, hogy a vállalat belföldi értékesítése az ipari gázok szegmensében mintegy 18 százalékkal esett vissza, míg az egészségügyi gázok területén körülbelül 2 százalékos bővülést tapasztaltak.

A cég az exporttevékenységgel kompenzálni tudta a hazai forgalom csökkenését, a Linde Zrt. altatógáz gyártó berendezésekre Ausztráliából és Indiából kapott megrendelést. A vezérigazgató szerint az európai export is kedvezően alakult, miután a válság hatására számos nyugat-európai szén-dioxid termelő üzem bezárt, így a piacon hiány keletkezett a gáztípusból. Megjegyezte, hogy az ágazat nyugaton kevésbé gazdaságos, míg Kelet-Európában még nyereséges tud lenni.

A cégvezető elmondta, hogy a Linde Zrt. erőteljesen csökkentette költségeit tavaly, a 2008 végén még 545 főt foglalkoztatott vállalat közel 10 százalékos létszámleépítést hajtott végre. Mérsékelték a marketingre és a vállalat belső működésére, egyebek között az utazásra fordított költségeket is.

A Linde Gáz Magyarország Zrt. anyavállalata a német Linde AG tavaly közel 12 százalékos forgalomcsökkenést könyvelt el, bevétele 11,2 milliárd euróra esett.

Linde AG adózott eredménye 591 millió euró volt 2009-ben, amely az előző éves profithoz képest 18 százalékos csökkenést jelent.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 6 százalékos áremelkedés egy év alatt

Egy hónap alatt legnagyobb mértékben a szerencsejáték (9,2 százalékkal), és a távolsági utazás (9,1… Tovább olvasom