Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Leállt az öblösüveggyártás Salgótarjánban

Leállították a kemencét, így megszűnt a termelés a felszámolás alatt álló salgótarjáni öblösüveggyárban, a dolgozók egy hónap múlva kapják meg a felmondást - mondta Balázs István felszámoló kedden az MTI-nek.
Le kellett állítani a kemencét a gázszámla rendezetlensége miatt, így a gyárban már nem termelnek - mondta Balázs István.

Hozzátette: a kemencét úgy csapolták le, hogy az napok alatt feltölthető, és újraindítható.

A szeptember 18-án kezdődött felszámolási eljárás óta az R-Glass Szlovákia Kft. finanszírozta a működést, amit a letermelt készletből, készáruban fizettek vissza.

Jelenleg még a dekorációs részleget üzemeltetik az öblösüveggyárban, de a felszámoló már bejelentette a csoportos létszámleépítést a munkaügyi központnak.

Valamennyi dolgozó munkaviszonyát meg kell szüntetni, egy hónap múlva kapják meg a felmondást - mondta Balázs István.

A leépítést 268 emberre vonatkozóan jelentették be, de mint a felszámoló elmondta, mintegy 30 dolgozó időközben már elment a gyárból.

November végén tartják meg a hitelezői közgyűlést, ezen a választmány dönt majd arról, hogy meghirdetik-e értékesítésre a gyárat, illetve látnak-e esélyt arra, hogy külső befektető bevonásával folytassák a termelést.

A gyár történetében ez már a második felszámolás, 2006 októberében négy sikertelen pályázat után vásárolta meg a céget a hárommillió forint törzstőkéjű losonci R-Glass Hungary Kft. Akkor 3,7 milliárd forintot meghaladó volt a hitelezői követelés, a felszámolás megkezdésekor 650-en dolgoztak a gyárban. A szlovák tulajdonosok 540 embert vettek át munkajogi jogutódlással.

A 90 százalékban exportra termelő gyár árbevétele 2008-ban meghaladta a 2 milliárd forintot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az osztrákok egyre többet fusiznak

Ausztriában idén ismét növekedésnek indult a fekete munka a hivatalos keresetek zsugorodása miatt. Tovább olvasom