Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Kövér László Panamába látogatott, hogy erősítse a kereskedelmi kapcsolatokat

A magyar kormány szoros együttműködésre törekszik a latin-amerikai térség egyik legstabilabb, gazdasági értelemben pedig a legdinamikusabban fejlődő országával.
Latin-amerikai hivatalos útjának második állomásaként Panamába látogatott Kövér László, az Országgyűlés elnöke - tájékoztatta az MTI-t Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Kövér László, aki az első Panamába látogató magyar házelnök, megbeszélést folytatott Isabel Saint Malo alelnök-külügyminiszterrel és Rubén De León Sánchezzel, a panamai nemzetgyűlés elnökével.
Látogatásának céljaként az elmúlt időszakban fejlődésnek indult kétoldalú kapcsolatok szorosabbra fűzését, a nemzeti parlamentek közötti kapcsolatok, a törvényhozások közötti párbeszéd erősítését említette.

A magyar kormány - a 2015-ben meghirdetett déli nyitás politikájával összhangban - szoros együttműködésre törekszik a latin-amerikai térség egyik legstabilabb, gazdasági értelemben pedig a legdinamikusabban fejlődő országával.

A házelnök megemlítette, hogy a kereskedelmi kapcsolatok 2016-ban az előző évhez képest megduplázódtak, és azt is, hogy Magyarország a Stipendium Hungaricum ösztöndíj program keretében ebben az évben is magyarországi tanulmányi lehetőségeket ajánlott fel panamai diákok részére.

A tárgyalásokon Kövér László elmondta, hogy a kereskedelmi kapcsolatok további bővítése érdekében Magyarország kész külgazdasági attasé kihelyezésére a latin-amerikai országba, amit a panamai fél támogatásáról biztosított.

A házelnöki tárgyaláson Rubén De León Sánchez bejelentette a nemzetgyűlés Panamai-Magyar Baráti Tagozatának megalakulását, és elfogadta Kövér László meghívását egy magyarországi viszontlátogatásra. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer kft. szűnhet meg

Március 15-ig kell a cégeknek 3 millió forintra emelniük a törzstőkét, vagy dönteniük kell a cég… Tovább olvasom