Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

KKV-konferencia Mosonmagyaróváron

Hogyan maradhatnak talpon a vállalkozások az év legkritikusabb negyedévében?

A tavalyi évet követően idén is folytatódik a kis- és középvállalkozóknak szóló Raiffeisen Üzlettárs Klub rendezvénysorozat. Az idei évben a rendezvénysorozat utolsó helyszíne december 3-án Mosonmagyaróváron lesz.

A pénzintézet - azon túl, hogy széles körű banki szolgáltatásokat nyújt közel 40000 kis- és középvállalkozásnak, - kiemelten fontosnak tartja, hogy az ország minden részében versenyképes és minőségi szakmai ismeretekkel segítse ügyfeleit.

A rendezvényt azért indították el a szervezők, mert a gazdasági szakértők, elemzők egybehangzóan állítják, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben kiemelten fontos, hogy a magyarországi kis- és középvállalkozások - melyek a hazai GDP felét adják, és az itthoni munkavállalók 70%-át foglalkoztatják - hogyan tudják megőrizni versenyképességüket.A kkv-k helyzetét még inkább súlyosbítja, hogy bizonyos pénzügyi szakemberek úgy vélik, hogy a hazai kkv-k még nem érték el a gödör alját. Ezen szakértők véleménye szerint a mélypont az idei év harmadik és negyedik negyedévében jöhet el a kis és középvállalkozások életében
A népszerű és közismert szakértők részvételével megtartásra kerülő félnapos konferenciák egyik célja, hogy a kkv-k döntéshozói meghatározó versenypiaci ismeretekhez jussanak, melyekkel vállalkozásukat sikeresen és hatékonyabban működtethetik.

A konferenciasorozat segítségével a kis- és középvállalatok döntéshozói pontos információkat kaphatnak arról, milyen források, gazdaságfejlesztési és kockázatkezelési eszközök, biztosítási megoldások érhetőek el számukra az aktuális piaci környezetben. Az Egyetem étteremben megrendezésre kerülő mosonmagyaróvári állomáson előadóként jelen lesz többek között a Coface Hungary képviseletében Friedrich Éva üzletág-vezető , Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzési főosztályának vezetője, valamint Kadlok Nándor, az Equinox Consulting partnere.

„Az ilyen rendezvények azért fontosak – mondja Halmai Attila, a Raiffeisen Bank régióvezetője –, mert így a kis- és középvállalatok olyan új területeken juthatnak kompetitív előnyökhöz, olyan friss szakmai ismeretekkel ismerkedhetnek meg, melyek eredményesebb működést tesznek számukra lehetővé. A rendezvénysorozat másik fontos célja – a versenypiaci ismeretek nyújtása mellett -, hogy a vállalatok vezetői megismerhessék a vállalkozások számára elérhető aktuális pénzügyi lehetőségeket, akár a napi üzletmenet finanszírozásához, akár a pályázatokhoz szükséges önrész biztosításához.

Olvasóink írták

  • 1. hablaty 2009. december 03. 07:41
    „Na ez szép. pont a Raiffeisen oktatja a kisvállalkozásokat a válság túlélésére?
    Pont Ők azok akik aljas üzletpolitikájukkal, a folyószámla hitelek indok nélküli felmondásával sok vállalkozást az ellehetetlenülés határára sodortak. Ocsmány egy társulat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emporia Telecom: az új cég az idősekre hajt

Az idősek igényei szerint tervezett mobiltelefonokkal jelenik meg a jövő héttől a magyar piacon az… Tovább olvasom