Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Kivonul a Hypo Bank Magyarországról

A magyar részleg fő tevékenysége hajók, repülőgépek, berendezések és ingatlanok lízingelése volt.

Kivonul az államosított Hypo Bank Magyarországról, valamint több másik országból is - nyilatkozta az osztrák pénzügyi csoport vezetője egy csütörtöki osztrák lapnak.

Wolfgang Kranebitter a NEWS magazinnak adott interjúban elmondta, hogy három év alatt ismét nyereségessé akarja tenni a csődtől kényszerállamosítással megmentett Hypo Group Alpe Adriát (HGAA). Ennek érdekében megválnak a "hasznot nem hozó" piacoktól, a megmaradókon pedig a kulcsterületekre összpontosítanak.

A HGAA ki akar vonulni Németországból, Magyarországról, Bulgáriából, Ukrajnából és Macedóniából - mondta Kranebitter. Emellett abból indul ki, hogy az Európai Unió a montenegrói és az olaszországi piac feladását is elvárja, mielőtt versenyügyi szempontból jóváhagyja az állami segítségnyújtással végrehajtott szanálást.

A többi piacon - Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Szlovénia és Horvátország - a HGAA a "kulcsterületekre" akar összpontosítani: a hitelezésre, a betétgyűjtésre és a lízingelésre. Jelenleg vizsgálják a lehetőséget, hogy a jelenlegi piaci feltételek mellett "jó áron" el tudják-e adni a "banki tevékenységtől távol álló" érdekeltségeiket.

Magyarországon a Hypo-Alpe-Adria Leasing Zrt. tartozik a HGAA csoporthoz. A magyar részleg fő tevékenysége hajók, repülőgépek, berendezések és ingatlanok lízingelése.

Az osztrák Wirtschaftsblatt márciusban azt írta, hogy az átszervezés keretében öt kelet-európai országból, köztük Magyarországról tervez kivonulást a HGAA. Az osztrák pénzügyi csoport piaci és ügyfélkapcsolati osztályán akkor azt mondták az MTI-nek, hogy a HGAA nem döntött kelet-európai egységei eladásáról, az erről megjelent sajtóhírek "pletykák", amelyeket a cég nem kommentál. Egyes piacok, így a németországi és az olaszországi elhagyását már korábban jelezte a bank vezetője.

A HGAA honlapján szereplő tájékoztatás szerint Ausztriában mintegy 1400, Magyarországon 28 dolgozót foglalkoztat a pénzügyi csoport.

Olvasóink írták

 • 7. háté 2010. május 18. 18:17
  „A hipó is kivonul?--aztán ki fehéríti ki qrcsány és a rablóbandák lopott pénzét?

  Ezek sem fognak hiányozni.”
 • 6. szocdem 2010. május 10. 10:12
  „A Hypo után még páran el fognak menni..

  Austria azért döntött úgy hogy el kell hagyniuk az országot, mert a neoliberális gazdaságmodel absolute bizonytalan, és nem eredményezhet értelmezhető fejlődést. (ezt Austria és németország a MArshall terv óta pontosan tudja) Ráadásul ott a libás bajnai féle banki beavatkozó csomag, ami példátlan feltételekhez köti hitelezést.
  Az osztrák állam meg nem hiszem hogy ki akarna szolgálni - viszonylag nagy költséggel - olyanokat, akikhez nem kell helybe jönnie mivel azok az ügyfelek megteszik hogy - a hazai végtelenül ostoba szabályokat kikerülendő - Ők mennek el hozzájuk..”
 • 5. janika 2010. május 09. 11:37
  „A többi is szedné a sátorfáját, ha egy kicsit is a körmükalá néznének az illetékesek! Nemm véletlenűl telepedtek itt meg! Itt még lehet kizsákmányolni az emberiseéget és Gyurcsánymódra "dolgozni"! Hogy is mondotta? "Úgy csináltunk mint, ha kormányoztunk volna! Közben meg nem csináltunk semmit!" Ezeki is így vannak a deviza üzérkedéseikkel.”
 • 4. AntiFricc 2010. május 09. 11:12
  „Fricce zurück :D”
 • 3. Tabornok 2010. május 08. 04:44
  „Egyel kevesebb rablóbanda Magyarországon.”
 • 2. samusoma 2010. május 06. 17:43
  „kevesebb jut a női kézilabdára. nekem is úgy fáj értük aszivem!”
 • 1. Csetneky 2010. május 06. 10:23
  „Megszakad a szívem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő bevételre számítanak a bankok

Pénzügyi bevételének emelkedését 2010-ben, 12 bank 20 és 40 százalék közöttire becsüli. Tovább olvasom