Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Kezdő fizetés bruttó 500 ezer - A legjobban fizető szakmák

Nem minden a főiskolai, egyetemi diploma, esetenként többet ér a jó szakmai tudás, a nyelvismeret és a nyitottság.

Milyen szakmákkal lehet a legkönnyebben elhelyezkedni most és 3-5 év múlva? Mit kell tanulnia annak, aki külföldi karrierre vágyik, aki jó fizetést akar a több éves tanulás és a gyakorlati évek után? A haszon.hu összeállításából kiderül, nem minden a főiskolai, egyetemi diploma, esetenként többet ér a jó szakmai tudás, a nyelvismeret és a nyitottság. Az jár igazán jól, aki befektetésnek kezeli a tanulást.

1. GÉPÉSZMÉRNÖK

EGÉSZ EURÓPÁBAN HIÁNY VAN gépészmérnökből, nyelvtudással könnyen álláshoz lehet jutni. Az alapdiploma megszerzése hét félév, ezt követően azonnal el lehet kezdeni dolgozni. Nem könnyű a szak elvégzése, ám diplomával és szakmai tapasztalattal a nemzetközi karrier is gyorsan elérhetővé válik. Hollandiában 30 ezer, Németországban 80 ezer gépész- és villamosmérnök hiányzik az álláspiacról.

Kezdő fizetés: bruttó 210 ezer Ft

3 év tapasztalattal: bruttó 300 ezer Ft

Ami kell hozzá: diploma, gépészmérnök szak (7 + 4 félév).

2. VILLAMOSMÉRNÖK

A GÉPÉSZMÉRNÖKHÖZ hasonlóan ez a szakma is a legkeresettebbek között van Magyarországon. Egyre több vállalat telepíti Magyarországra fejlesztőbázisát, és nagy számban keresnek gépész-, villamos- és minőségbiztosítási mérnököket. Felmérések szerint a következő években tovább nő a szakemberhiány, így ez a terület is az egyik legjobb karrierútnak ígérkezik.

Kezdő fizetés: bruttó 220 ezer Ft

3 év tapasztalattal: bruttó 300 ezer Ft

Ami kell hozzá: diploma, villamosmérnök szak (7 + 4 félév).

3. MÉRNÖK-ÉRTÉKESÍTŐ

A FEJVADÁSZOK AZONNAL lecsapnak rájuk, ugyanis nincsenek elegen. A mérnöki és az értékesítői attitűd messze áll egymástól, így olyan embert találni, aki mindkét szempontból megfelel, nagy kihívás a személyzeti szakembereknek. Azok a mérnökhallgatók, akik jól kommunikálnak, könnyen építenek kapcsolatot és szeretik a változatosságot, a hagyományos mérnökivel szinte megegyező bérért dolgozhatnak.

Kezdő fizetés: bruttó 200 ezer Ft

3 év tapasztalattal: bruttó 350 ezer Ft

Ami kell hozzá: mérnöki alapdiploma (7 félév).

4. PROGRAMOZÓ (JAVA, C++, C#, ABAP)

A KILENCVENES ÉVEK sztárszakmája, ami némi visszaesés után újra szívja fel a szakembereket. Nem kizárólag diplomával lehet érvényesülni, jobb számítástechnikai szakközépiskolából is el lehet helyezkedni. A vállalati szférában való feljebblépéshez azonban általában kell a felsőfokú végzettség. A szakmában elengedhetetlen a folyamatos önképzés és gyakorlás.

Kezdő fizetés Java programozóként: bruttó 300 ezer Ft

3 év tapasztalattal: bruttó 500 ezer Ft

Ami kell hozzá: diploma informatikai szakon (6 félév), elég lehet egy jobb számítástechnikai szakközépiskola elvégzése is megfelelő gyakorlattal.

5. VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER TANÁCSADÓJA (SAP)

A LEGJOBBAN FIZETŐ állások között tartják számon a szektorban, ráadásul inkább gazdasági diploma kell a sikeres munkához. Hátrány, hogy a munkához szükséges tudás nem része az egyetemi, főiskolai tananyagoknak, hanem a diploma után képzésekkel és a gyakorlatban tanulható meg. Jó - főleg angol - nyelvismerettel külföldön is könynyű elhelyezkedni a területen, az arab országokban minden pénzt megadnak a hozzá értő szakemberekért.

Kezdő fizetés (tapasztalattal): bruttó 400 ezer Ft

3 év tapasztalattal: bruttó 700 ezer Ft

Ami kell hozzá: gazdaságinformatikai diploma (7 félév), speciális gyakorlat.

A baszon.hu teljes 33-as listája itt >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvári kirendeltség állásajánlatai. Tovább olvasom