Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Kevesebb tejet iszunk

A múlt évben 2,6 százalékkal csökkent a tejfogyasztás 2009-hez képest Magyarországon - közölte Posztós Zsuzsanna, a Tetra Pak Hungária Zrt. marketing vezetője.

A szakember a GfK Hungária Piackutató Intézet által végzett felmérés eredményeit ismertető sajtótájékoztatón kifejtette: Magyarországon 2010-ben egy ember átlagosan 67,5 liter tejet fogyasztott. Ez napi 1,8 deciliternek felel meg, ami valamivel magasabb ugyan az unió átlagánál, de kevesebb mint a fele a szakértők által javasolt, napi félliteres mennyiségnek.

A magyarok 53 százaléka még mindig úgy véli a felmérés szerint, hogy a hőkezelés során a tejből elvesznek a legfontosabb tápanyagok. Az UHT tej nem tartalmaz tartósítószereket, továbbá a friss tej nem egészségesebb, mint az UHT tej - mondták a felmérés készítői és egészségügyi szakemberek a tájékoztatón.

Tény viszont - tették hozzá -, hogy a tej jótékony hatással van az egészségre, gyermekkorban különösen fontos pillére az egészséges táplálkozásnak.

Bakos Erzsébet, a terméktanács szakmai koordinátora az MTI-nek korábban elmondta: a tejágazat stratégiai célja, hogy az ország éves tejtermelését ismét mintegy 2 milliárd literre növeljék a jelenlegi mintegy 1,6 milliárd literről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU nem hisz a konvergenciaprogramunkban

Európai Bizottság a konvergenciaprogramban szereplőnél magasabbra, 3 százalék fölöttire becsülheti a… Tovább olvasom