Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Kevesebb embert érnek el a napilapok, mint korábban

Egyetlen országos napilap mondhat magáénak egymilliónál több olvasót: a Blikk.

Kevesebb embert értek el tavaly az országos napilapok, mint három évvel korábban - tudható meg a Magyarországi médiapiaci körkép 2008 című kiadványból.

A 2005 júliusa és decembere között 986 ezren forgatták a Blikket, a múlt év második felében viszont 1,025 millió volt ez az adat. Emelkedést mellettük csak a Nemzeti Sport és a Világgazdaság könyvelhetett el; előbbi 288 ezerről 311 ezerre növelte olvasótáborát a tavalyi év második felére, míg az utóbbi a 2005 utolsó hat hónapjában mért 28 ezerről 30 ezerre bővítette közönségét.

A Népszabadság eközben 405 ezerről 294 ezerre, a Magyar Nemzet 152 ezerről 148 ezerre, a Népszava 68 ezerről 62 ezerre rontott. Az ingyenesen terjesztett Metropol 629 helyett 429 ezer olvasót mutatott fel, míg a Magyar Hírlap 2005 végi 51 ezrével szemben most nem szerepel adat a TNS Media Intelligence adataira épülő kimutatásban. A Napi Gazdaság akkor is, most is 22 ezres közönséget tudhatott magáénak.

Olvasóink írták

 • 14. Csetneky 2009. november 05. 10:32
  „A hülyeségért meg a hazugságért pénzt adni? Ugyan! Néha veszek sportot utazás közben olvasni, de azt is ritkán, mert nagyrészt autóval közlekedem, vezetés közben pedig nem tanácsos az újságot nézni. Az egyébként igaz, hogy a netes újságolvasáshoz kell számítógép és internet előfizetés is, de azt azért nem csak erre lehet használni. Szerencsére. A netes olvasás költsége legfeljebb az áram. Ami egyre drágább.”
 • 13. RickCartman 2009. november 04. 20:38
  „hááááát...a netes újság olcsóbb?Hmmmmm....kell hozzá egy számítógép(pénzbe kerül),net-hozzáférés(szintén),áram, hogy működjön,és idő,amikor le tud ülni elé az ember,az is érték(nekem legalábbis az),a napilapot pedig a "holtidőkben" (utazás, várakozás,stb.)közben, azt jól kihasználva is lehet olvasni,így összeségében már nem biztos.
  Nem is beszélve arról, micsoda különbségek vannak egy adott lap papír,és netes változata között.Pont itt meséljem, hogy a papír-Kisalföld egészen más, mint ez itt a képernyőn?
  A könyvek ára arannyal egyértékű....ez attól függ.Kinek mi a fontos.Nekem nem kell egy huszadik pár cipő,mert olyan "cuki",vagy "trendi",viszont havonta annyit biztosan elköltök könyvre(szakkönyvre,folyóiratra),az én értékrendemhez ez hozzá tartozik,azért a 10-15 ezer forintért 4-5 minőségi könyvhöz jutok hozzá.”
 • 12. lebeke 2009. november 04. 13:39
  „Nem szeretném megérni azt a napot, amikor nem lehet többé nyomtatásban sem könyvet, sem újságot kapni. Ha nagy ritkán sikerül könyvet vennem (sajnos az áruk az aranyéval egyenértékű, bár akkor inkább a könyv ezerszeris, mint egyszer az arany) , az az első, hogy beledugom az orrom a lapok közé és élvezkedek, miszerint milyen isteni illata van :) a Földgömb c. magazin illata is fantasztikus . A tartalmáról nem is beszélve !!”
 • 11. Esther 2009. november 04. 12:57
  „Szomrou hogy ez a bulvar ujsag Blikk a listavezetö. ennyire tompa az emberek agya, hogy mas nem is erdekli öket mint a Gyözike meg a tarsai???en is a neten ovlasok ujsagot. viszont az ELLE-t azt neha megveszem:)”
 • 10. BlueRush 2009. november 03. 22:19
  „Szerintem meg pont, hogy gyorsabb az interneten való tájékozódás! Gyorsabb művelet bekapcsolni a gépet és fellépni az aktuális hírportálra, mint lemenni az újságárushoz és megvenni egy bizonyos napilapot vagy folyóiratot. Arról nem is beszélve, hogy olcsóbban kijön az ember - szerintem.
  Az idő előrehaladtával az újságok és a könyvek véleményem szerint el fognak tűnni.
  Anno. volt egy olyan elképzelésem,hogy a háztartásokba kéne egy A/4-es esetleg egy kicsivel nagyobb ilyen kijelző(tábla PC-szerű). Színes meg minden. És azon lehetne olvasni azokat az újságokat, amikre az illető előfizetett. WiFi-n vagy valami hasonlón rá lehetne tölteni a tartalmakat. De mehetnének arra szórólapok is és a levelek is. Igaz, a postás mint szakma is kimenne a divatból, de annyival kevesebb papírhulladék keletkezne és annyival több fa menekülne meg a kivágástól - bár mondjuk utóbbi mindenképpen bekövetkezik egyszer. :-)”
 • 9. jánosi 2009. november 03. 22:03
  „Próbáljatok ágyban, elalvás előtt neten újságot olvasni. Ha elalszol orrba ver a laptop .......
  Újság ilyent nem tesz !”
 • 8. kolombela 2009. november 03. 21:18
  „3. Griffin 2009.11.03. 11:17
  Tudod mi a net előnye, hogy azonnal elolvashatsz egy másik álláspontot is, ahol mondjuk az ellenkezőjét írják egyugyanazon ügyről.”
 • 7. kolombela 2009. november 03. 21:16
  „Ez az arány nagyon jól jellem zi a lakosság mély igénytelenségét.”
 • 6. fióka 2009. november 03. 11:47
  „Tessék tisztelt kisalföld fel van adva a labda lehet menni tanulmányútra mit is tudnak,akarnak ott amit itt nem.”
 • 5. Amorphis 2009. november 03. 11:38
  „ja , és HUNHÍR-t ...:-))”
 • 4. Phobos 2009. november 03. 11:17
  „biztos kuruc.info-ot olvasnak :)”
 • 3. Griffin 2009. november 03. 11:17
  „lehet, hogy maradi vagyok, de én hiszek a "zizegős"újságban.Sokkal egyszerűbb, gyorsabb tájékozódás, mint gépet bekapcsolni,netre csatlakozni, lapot kikeresni,kattintani,aztán újra végig visszafelé az egészet,az "ojságot" felveszem, kinyitom, és kész, aztán meg leteszem,vonaton, buszon, fotelban, ágyban, ahol tetszik.
  Folyóiratoknál fóleg igaz ez(abból is olvasok néhányat, én elvetemült),ráadásul ezek szép kivitelűek, jó megfogni, lapozgatni, nézegetni óket.Remélem, nem vesznek ki, mint ahogyan az e-könyv sem fogja megölni a hagyományos köteteket.”
 • 2. oaxacaca 2009. november 03. 10:33
  „Hihetetlenül szomorú vagyok, hogy az az igénytelen Blikk a listavezető. Évente kb.2-3 számot olvasok, kizárólag másodkézből, kizárólag szabadság alatt. Egy biztos, ennyi hülyeségért pénzt ,egy fabatkát sem adnék. 3. évezred, HVG,Nők Lapja, na ezek újságok!”
 • 1. Primax 2009. november 03. 09:26
  „Ez van. Az internet lassan kiszorítja az "igazi" újságokat.
  Nekem is járt 2 napilap, plusz 4-5 heti/havi folyóirat.
  Nehezen szántam rá magam, de lemondtam mindegyiket. Nem anyagi okai voltak, csak megszoktam, hogy az újság "zizeg"....a net meg nem...:)
  Időbe telt, míg teljesen átálltam, azért még hébe-hóba meg-megveszek ezt-azt...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt mindhárom McDonalds Izlandon

"Rohamos" volt az utolsó vacsora az izlandi McDonald's éttermekben: valósággal megrohanták a három… Tovább olvasom