Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Kevésbé pesszimisták a devizahitelesek

Javult a fogyasztói közhangulat, júniusban a Nielsen fogyasztói bizalmi indexe 45 pontot ért el a májusi és az áprilisi 40-40, illetve a márciusi 37 pont után - közölte a piackutató hétfőn.
 
Tájékoztatásuk szerint összességében a fogyasztói bizalom negatív trendje áprilisban állt meg.

Júniusban a megkérdezettek 11 százaléka látta a személyes anyagi helyzetét jónak a következő egy évben, míg májusban ugyanez az arány csak 7 százalékot tett ki.

Saját pénzügyi kilátásait a megkérdezettek 40 százaléka tartotta rossznak júniusban, szemben az egy hónappal korábbi 46 százalékkal.
A hazai munkalehetőségeket májusban a válaszadók 62 százaléka mondta rossznak, míg júniusban 54 százalék. A jó véleményt képviselők aránya 4-ről 5 százalékra nőtt egy hónap alatt.

A Neilsen piackutató felmérése szerint a májusi 40 százalék után júniusban 37 százalék tartja rossznak a jelen helyzetet a vásárlással összefüggésben.

A deviza alapú hiteltartozása a megkérdezettek 21 százalékának van. A márciusi mélypont óta azonban egyre kevésbé pesszimisták a visszafizetést illetően. Amíg ugyanis márciusban a válaszadók 65 százaléka mondta, hogy komoly problémát fog jelenteni neki a hitel törlesztése, addig júniusban ez a mutató már csak 38 százalék. Igaz, a többség - 52 százalék - látja úgy, hogy kisebb nehézségek adódhatnak a hitel törlesztésénél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keskeny ösvényeken a kormányok - Elemzés

Első ránézésre a világgazdasági válság állapotát tükröző makrogazdasági mutatók között már… Tovább olvasom